Voorkom inbraak | Blog BCC

Voorkom inbraak tijdens de donkere wintermaanden: tips & tricks

De donkere wintermaanden komen er weer aan. Dat is niet alleen een drukke periode voor Sinterklaas en de Kerstman, maar helaas ook voor inbrekers. Gelukkig kun je door goed voorbereid de winter in te gaan de kans op een inbraak bij jou thuis verkleinen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Geen zorgen, wij helpen je.Voorkom inbraak | Blog BCC

Hallo, wie is daar?

Het idee dat een wildvreemde je huis begluurt en snode plannetjes bekokstooft om naar binnen te dringen is best scary. Daar willen we liever niet aan denken. Toch vinden inbraken helaas regelmatig plaats. In 2017 zijn er maar liefst rond de 50.000 woninginbraken geregistreerd! Brrr. Meestal gaat aan zo’n inbraak een hele planning vooraf. De inbrekers bestuderen je huis, kijken naar binnen, proberen te achterhalen of er alarmen zijn geïnstalleerd, enzovoort. Dan is het wel handig als je een secret camera hebt om die nieuwsgierige koppen vast te leggen. Maar om nou overal rondom je huis camera’s op te hangen… Misschien iets teveel van het goede. Een camera bij de deur is daarentegen wel handig. Inbrekers zullen namelijk ongetwijfeld even bij de deur koekeloeren of die makkelijk open te krijgen is – als ze met dat openbreken niet al bezig zijn. De Ring Video Doorbell biedt wat dat betreft de perfecte uitkomst. Dit is letterlijk een deurbel en camera in één. Via je smartphone of tablet kun je direct checken wie er voor jouw deur staat. Ook als je niet thuis bent! De camera heeft bovendien ingebouwd nachtzicht en bewegingssensoren, zodat jij alles in de gaten kunt houden. Big Brother is watching you.

Voorkom inbraak | Blog BCC

Verlichting schrikt af

Baby leave the lights on… voor de inbrekers. Zodat ze beter kunnen zien waar ze lopen? Nee, zodat ze überhaupt geen poging doen om naar binnen te gaan. Want licht in en om het huis maakt inbrekers zichtbaar en dat is het laatste wat ze willen. Heb je buitenlampen? Doe die dan iedere avond aan. Wedden dat de ze daar van afschrikken? Daarnaast wordt zo de illusie gewekt dat er iemand thuis is. Zeker wanneer je een weekendje weg gaat of lekker op vakantie bent raden we je aan een lamp of twee aan te houden. Of je vraagt de buren om af en toe de lampen aan- en uit te doen. Ook een optie!

Doe alsof je thuis bent

Eh nee, dat moet je niet zeggen tegen de sneaky bastard die van plan is je huis binnen te dringen. Wat we bedoelen is dat het slim is om net te doen alsof je thuis bent. Letterlijk. Hoe? We zeiden het net al: lampen aan! Hier is de smart verlichting van Philips Hue heel handig voor. Met een app die je bestuurt vanaf je smartphone kun je op ieder moment van de dag, waar je ook bent, je lampen bedienen. Jup, ook vanaf je hangmat in Thailand. Maar het gaat verder dan dat. Je kunt namelijk precies bepalen op welke tijdstippen de lampen automatisch aan en uit moeten gaan. En weet je hoe je pas écht kunt faken dat je thuis bent? Door ook andere smart home apparaten van een afstandje te bedienen. Denk aan je TV die ineens aan gaat. Of muziek die begint te spelen. Dit doe je met de Athom Homey. Het apparaat is verbonden met al je andere apparaten in huis, van verschillende merken en technologieën. Net als de Philips Hue bedien je dit wonder gewoon met je smartphone. Dat is pas chill vakantie vieren! En die boefjes maar denken dat je thuis bent…

Voorkom inbraak | Blog BCC

Mission impossible

Denk je nu: dat klinkt op zich allemaal goed, maar ik wil méér om mijn paleisje te beveiligen? Dan kun je natuurlijk gaan voor het échte werk met de Gigaset’s All You Need Box. Hier zit alles in wat je nodig hebt om je huis optimaal te beveiligen: een camera, bewegingssensor, ja zelfs een “universal sensor” die de temperatuur en luchtdruk in je huis registreert. Opnieuw geldt dat je alles kunt checken en bedienen met je telefoon. Zo wordt het een mission impossible om met een inbraak weg te komen. Hebben die boeven mooi even pech!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein