Wassen met zo min mogelijk moeite: tips, tricks & de nieuwste technologieën

Kleine wasjes, grote wasjes, gooi ze in de wasmachine.. Waar wassen vroeger een hele klus was, gaat het tegenwoordig steeds makkelijker. Al helemaal met alle nieuwe technieken die er tegenwoordig zijn. Benieuwd wat jij allemaal kan doen om met zo min mogelijk moeite de was gedaan te krijgen? Wij vertellen het je!

Vieze geurtjes verwijderen

Oké, inkoppertje: het doel van wassen is natuurlijk om je wasgoed weer lekker schoon te maken. Zodat je je favoriete kledingstuk weer aan kan of je beddengoed weer heerlijk fris is. Niets lekkerder dan in een schoon bed kruipen toch?! Jouw wasmachine helpt jou graag met het verwijderen van viezigheid, geurtjes en bacteriën. Zo is er de Bosch ActiveOxygen wasmachine. De ActiveOxygen techniek zorgt ervoor dat er actieve zuurstof wordt toegevoegd tijdens het wassen. Hierdoor verdwijnt 99,99% van alle bacteriën, maar zonder de stof aan te tasten. Dit betekent dat zelfs de meest gevoelige stoffen schoon worden en mooi blijven, zonder het gebruik van chemicaliën.

Had je vandaag net die ene blouse aan willen doen en kom je erachter dat die nog bij het wasgoed ligt? Of komt je kleding schoon uit de kast, maar ruikt het toch niet helemaal fris? He balen! Siemens komt met een oplossing: SensoFresh. Deze wastechniek lijkt op de Bosch ActiveOxygen. Ook met de SensoFresh verwijder je vervelende luchtjes zonder te wassen. En nog snel ook! Binnen 30 tot 45 minuten ruikt jouw kleding weer fris.

De juiste dosering wasmiddel

Oef, vind je het soms ook lastig in te schatten hoeveel wasmiddel en/of wasverzachter je nodig hebt? Gelukkig hoef je je daar niet meer druk om te maken. Dankzij de Miele TwinDos, Beko AutoDosing en de i-DOS systemen van Bosch en Siemens voegt de wasmachine zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter aan je wasgoed toe. Zo gooi je nooit meer te veel of te weinig wasmiddel bij je wasgoed!

Energiezuinig wassen = goedkoper wassen

Hoe minder energie je gebruikt tijdens het wassen, hoe duurzamer je bezig bent. Goed voor het milieu, maar ook zeker goed voor jouw bankrekening. En wie wil dat nu niet, toch? Om te besparen op jouw energierekening, zijn er verschillende slimme was systemen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Ecobubble. Met deze technologie was je op lage temperaturen maar wel met de beste resultaten. Hoe dan?! Er wordt gebruik gemaakt van lucht en water om het wasmiddel op te lossen. Lucht, water en wasmiddel = bubbels! De schuimbellen dringen diep door in je wasgoed, waardoor er geen warm water nodig om jouw was goed schoon te maken.

Of wat denk je van Siemens iSensoric? Een slim systeem met verschillende sensoren. Zo meet de aquasensor hoe vuil de was is, de flow sensor hoeveel water er in de machine moet worden gepompt en bepaalt de beladingssensor hoeveel en wat voor soort was er in de machine zit. Op basis hiervan wordt het wasproces vastgesteld; de was moet perfect schoon worden met een zo laag mogelijk verbruik. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bij weinig was nooit te veel water verbruikt. Fijn toch?

Naast het besparen op wassen, kun je natuurlijk ook besparen op drogen van de was. Heb je namelijk ook wel eens dat jouw droger het wasgoed net iets te lang droogt? AEG heeft hiervoor een oplossing: de AEG ProSense. Deze was technologie zorgt ervoor dat het wasgoed nooit te lang en onnodig heet wordt gedroogd. Je bent zuinig bezig, want je verbruikt minder energie en jouw kleding blijft langer mooi!

Oeps, vergeten!

Je herkent het vast wel. Denk je dat je alles in de wasmachine hebt gestopt, staat hij net aan en zie je in de hoek vervolgens nog een rondslingerend kledingstuk. Oeps, die had erbij in gemoeten! Wachten tot de volgende wasbeurt? Nee hoor! Met zowel de Samsung Addwash of de Samsung QuickDrive wasmachine kun je op elk moment extra wasgoed toevoegen, dankzij de speciale opening die zich in de deur van de machine bevindt.

Welke was techniek spreekt jou het meeste aan?

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Mylene Bouwman