Streamingdienst | Blog BCC

Welke streamingdienst moet je kiezen? Wij zetten ze allemaal voor je op een rij

Heb jij tegenwoordig ook geen idee meer welke streamingdienst er is en wat ze allemaal aanbieden? Wij zetten de grootste voor je op een rij. Zo weet je welke het beste bij jou passen.Streamingdienst | Blog BCC

Netflix

Wie kent hem niet, Netflix! Deze streamingdienst is alom vertegenwoordigd over de hele wereld en heeft daardoor een enorm aanbod aan internationale films en hitseries zoals Orange is the new black, Narcos en Stranger Things. Daarnaast produceert Netflix zelf ook hoogwaardige content, Netflix Originals genaamd. Je kunt bij Netflix kiezen tussen drie abonnementen die variëren in prijs, beeldkwaliteit en aantal mensen dat tegelijk kan kijken. Ook is het mogelijk een kindvriendelijk account aan te maken.

Prijs: €7,99 –  €13,99 per maand.

Voordelen:
– Veel bekende films en hitseries
– Veel eigen producties van hoge kwaliteit
– Online en offline kijken
– Geschikt voor kinderen

Nadelen:
– De nieuwste films staan er vaak niet op
– Beperkt Nederlands aanbod

Videoland

Videoland is de streamingdienst van RTL. De dienst biedt een combinatie van RTL programma’s, exclusieve content en aangekochte series. Denk aan de serie Zwarte Tulp en Temptation Island. Groot voordeel is dat je RTL programma’s kunt terugkijken en alvast vooruitkijken. Je kunt met vijf mensen een profiel aanmaken en op vier schermen tegelijk kijken. Ook een groot voordeel is de afgesloten kinderomgeving. Zo krijgen de kids alleen te zien wat ze horen te zien.

Prijs: 14 dagen gratis, daarna €8,99 per maand.

Voordelen:
– Veel Nederlandse series en programma’s
– RTL content vooruitkijken en terugkijken
– Geschikt voor kinderen

Nadelen:
– Beperkt aanbod
– Weinig internationale hitseries

Disney+

Als echte Disney fan kan deze streamingdienst niet langs je heen zijn gegaan. Op dit platform vind je de Disney klassiekers zoals The Lion King maar ook nieuwere films zoals Frozen en Moana. Verder zijn ook de meesterwerken van Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic vertegenwoordigd. Ideaal voor een filmavond met de kinderen maar ook voor een avondje nostalgie. Je kunt met één abonnement tot zeven profielen aanmaken waarvan je op vier tegelijk kunt kijken.

Prijs: 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand.

Voordelen:
– Groot deel van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic content beschikbaar
– Online en offline kijken
– Leuk voor de kinderen

Nadelen:
– Weinig nieuwe series en films
– Nog niet alle films staan erop

Amazon Prime

Een opkomende speler op de markt is Amazon Prime. Deze streamingdienst heeft een aanbod van exclusieve series (Amazon Originals) en aangekochte films. Nieuwe films worden over het algemeen snel toegevoegd. Amazon Prime kun je makkelijk naast een andere streamingdienst nemen want het heeft een klein prijsje van slechts €2,99 per maand. Zes mensen kunnen een profiel maken waarvan er twee tegelijk kunnen kijken.

Prijs: 30 dagen gratis, daarna €2,99 per maand.

Voordelen:
– De nieuwste films snel toegevoegd
– Exclusieve series
– Goedkoop
– Online en offline kijken

Nadelen:
– Beperkt aanbod

Ziggo Movies & Series

HBO fan? Dan kan Ziggo Movies & Series de uitkomst zijn voor jou. HBO is sinds een aantal jaar niet meer beschikbaar in Nederland, maar de Ziggo streamingdienst heeft nog een groot aanbod aan HBO content, waaronder Game of Thrones. Daarnaast heb je toegang tot  een groot aantal extra tv zenders. Let op: alleen mensen met een Ziggo tv-abonnement kunnen een abonnement nemen op deze dienst.

Prijs: éen maand gratis, daarna €11,95 per maand (+ een tv-abonnement van Ziggo).

Voordelen:
– HBO content
– Veel Nederlandse content
– Online en offline kijken

Nadelen:
– Je hebt een Ziggo tv-abonnement nodig
– Relatief duur

Pathé Thuis

Baal jij dat jouw streamingdienst nooit de allernieuwste films beschikbaar heeft? Dan is Pathé Thuis er eentje om te onthouden. Hier bekijk je films die enkele maanden geleden nog in de bioscoop draaiden. Bij deze dienst betaal je per film en zit je niet vast aan een abonnement. Huur een film als je hem één keer wil bekijken of koop hem en kijk zo vaak je wil.

Prijs: €1,99 tot €5,99 per film voor huren. Prijs voor kopen varieert per film.

Voordelen:
– Aanbod van de nieuwste films
– Geen abonnement nodig

Nadelen:
– Alleen bioscoopfilms, geen series
– Als je veel kijkt kunnen de kosten flink oplopen

Apple TV+

Sinds 2019 heeft Apple een eigen streamingdienst. Hier vind je exclusieve Apple Originals. Deze kun je via de TV app van Apple kijken op alle Apple apparaten. De focus ligt op series van hoge kwaliteit. Apple werkt hiervoor samen met wereldberoemde acteurs en regisseurs. Het account kan gedeeld worden met vijf mensen.

Prijs: 7 dagen gratis, daarna €4,99 per maand. Koop je een nieuw Apple apparaat dan krijg je er een jaar gratis Apple TV+ bij.

Voordelen:
– Relatief goedkoop
– Exclusieve content van hoge kwaliteit
– Online en offline kijken

Nadelen:
– Weinig aanbod
– Geen bekende films en series
– Alleen voor Apple gebruikers

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam