TV | Blog BCC

Welke TV moet ik kopen? Bepaal in 6 stappen de ideale tv voor jou

Ben je van plan een nieuwe TV aan te schaffen? En wil je dat goed aanpakken? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij hebben een checklist voor je opgesteld zodat je de juiste keuze maakt.TV | Blog BCC

Check 1: schermformaat

Hoe groot moet je TV zijn? Het credo “hoe groter, hoe beter” gaat hier niet altijd op. Naast verschillen in persoonlijke smaak zal het ideale formaat sterk afhangen van de afstand tussen jou en de TV. Je wilt immers comfortabel kunnen kijken. De verrekijker erbij pakken om ondertiteling te lezen of nekpijn krijgen door het langdurige van-links-naar-rechts kijken op je massive screen valt daar niet onder. Voor het gemak hebben we daarom op onze website een overzicht geplaatst van de ideale schermformaten per kijkafstand. Wil je het liever zelf uitrekenen? Deel dan de afstand tussen je bank en de plek waar de TV komt te staan (of hangen) door vijf. Dan kom je uit op het (naar maatstaven) ideale aantal inch van je scherm. Doe er je voordeel mee!

Check 2: schermsoort

Weleens nagedacht over het type scherm dat je wilt hebben? Wij verdelen ze onder drie soorten televisies: LED, QLED en OLED. Alle drie leveren ze prachtige plaatjes op, maar de werking ervan verschilt. Wat de techniek achter al deze schermen afzonderlijk is lees je hier. Uiteindelijk maakt dat verschil in technische snufjes niet zoveel uit. Het is vooral een kwestie van smaak. Daarom ons advies: bekijk de drie verschillende soorten schermen eens in één van onze winkels. Dat is de beste manier om te ontdekken welk type scherm jouw favoriet is.

Check 3: resolutie

De resolutie van de TV bepaalt de scherpte van het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper. 8k is momenteel de hoogst beschikbare resolutie. Daarnaast heb je ook nog 4k-televisies en full-HD. Is 8k dan de beste optie? Nee, niet per se. De resolutie die het beste bij jouw wensen past hangt nauw samen met het formaat van de tv en de afstand tussen jou en de tv. Ook hierbij raden we je aan de verschillen te ontdekken in de winkel. En laat je vooral persoonlijk adviseren door een medewerker!

Check 4: Smart TV

Er komen steeds meer Smart TV’s op de markt. Een televisie is “smart” wanneer die verbonden kan worden met internet en je gebruik kunt maken van verschillende apps. Denk aan Netflix, YouTube of Videoland. Heel handig als je bijvoorbeeld een work-out met YouTube filmpje in je woonkamer wilt doen. Daarnaast kun je foto’s of filmpjes van je telefoon naar je TV streamen. De moeite waard dus om even na te gaan of een Smart TV onderdeel is van je wensenlijstje.

Check 5: welk tv merk?

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? De één is een trouwe Samsung fan, de ander maakt het allemaal niks uit. Het kan in ieder geval geen kwaad je hier eens in te verdiepen. Tip: scroll per merk door het aanbod TV’s op onze website. Bekijk op je gemakje eens de TV’s van Philips, Samsung en LG (of een ander merk waar je wat meer van wilt zien). Waar krijg je het beste gevoel bij?

Check 6: budget

Last but definitely not least: bepaal je budget. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een nieuwe TV? Ga je voor een relatief goedkope tv of ga je voor luxe en kies je de grootste 8K tv die er is? Misschien moet je door je budget wel bepaalde concessies doen. Zo ja, waarop wil je inleveren? Op grootte, resolutie, of misschien merk? Als je hier goed over nadenkt maak je straks een keuze waar je helemaal achter staat.

Dit was ‘m. Met deze checklist moet het lukken. Veel succes en plezier met TV-shoppen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein