Koffie | Blog BCC

De 5 lekkerste winter koffie recepten om zelf te maken

Van pumpkin spice latte tot een heerlijke kop cappuccino met marshmallows; het winterseizoen leent zich perfect voor dit soort overheerlijke koffies! En het mooie is dat jij deze heel makkelijk zelf thuis maakt. Wij delen de lekkerste koffie recepten met je.

Koffie | Blog BCC

Pumpkin spice latte

Hét koffie recept voor in de herfst en winter is toch wel de pumpkin spice latte. Laten we daarom beginnen met dit heerlijke drankje! Dit is wat je ervoor nodig hebt:

  • 400 ml melk
  • 2–4 eetlepels pompoenpuree, fijn geprakt
  • 2 eetlepels suiker
  • Halve theelepel pumpkin Spice kruiden
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 kopjes espressokoffie
  • Slagroom

 

Als eerste verwarm je de melk, de pompoenpuree, het suiker en de kruiden in een pannetje op middelhoog vuur. Zet ondertussen de koffie. Laat het pompoenmengsel nét niet koken en haal het van het vuur af. Nu roer je de vanille door het mengsel en pureer je vervolgens het geheel met een staafmixer. Als het een glad mengel is, schenk je de koffie erbij en roer je het geheel even door. Giet deze heerlijke pumpkin spice latte in 2 grote mokken en vergeet niet een flinke toef slagroom te spuiten. Om het geheel af te maken te strooi je nog een klein beetje kruiden over de slagroom.

Chocokoffie Deluxe

Koffie en chocolade, dat zijn toch wel de twee ultieme ingrediënten voor een fijne avond op de bank. Wat nou als je deze twee toppers kunt combineren? We vertellen je hoe! Dit heb je ervoor nodig:

  • Warme chocolademelk (ongeveer een kopje)
  • Vers gezette koffie (ongeveer een kopje)
  • Slagroom
  • Cacao of chocoladesaus
  • Brownie of oreo-koekjes

 

Zet twee grote mokken klaar en warm de chocolademelk op. Zet ondertussen de koffie. Dit kan overigens ook cappuccino zijn als je van melk houdt. Pak de twee grote mokken en schenk ze beide halfvol met de warme chocolademelk. Giet er nu de koffie bij en roer het even door. Met een grote dot slagroom en chocoladesaus of cacao maak je deze heerlijke herfstkoffie helemaal af! Deluxe tip: voor een extra lekkere smaak en instawaardige look kun je nog een stukje brownie over de slagroom verkruimelen. Of neem 2 oreo-koekjes en steek ze in de slagroom.

Kaneel-toffee Koffie

Bij de herfst hoort kaneel. De geur van een lekkere verse appeltaart met kaneel of kaneelbroodjes uit de oven is toch echt heerlijk? Droom je van een lekkere warme kaneel-koffie die je hierbij kunt drinken? Dan is dit jouw recept! Dit heb je daarvoor nodig:

  • Verse koffie
  • Kaneelsiroop
  • Slagroom
  • Mini karamelblokjes

 

Vul de glazen of mokken met vers gemaakte koffie of cappuccino. Knijp er wat kaneelsiroop in en roer dit kort door. Nu is het tijd voor een flinke dot slagroom. Daarop spuit je weer een beetje kaneelsiroop en tot slot versier je deze heerlijke herfstkoffie met de mini karamelblokjes. Wat een feest!

Havermout Cappuccino

Deze koffie is niet alleen lekker om op de bank te drinken, maar zou je zelfs onderweg kunnen opdrinken als ontbijt of lunch. Dankzij de havermout wordt de koffie namelijk een beetje smoothie-achtig. Super lekker! Wat heb je hiervoor nodig?

  • Havermout
  • Cappuccino
  • Extra opgeklopte melk
  • Granola
  • Slagroom (optioneel)

 

Neem een fijne mok of reisbeker. Als eerst begin je met de havermout. Schep een lepel (of twee) in de mok. Vervolgens vul je de beker tot 1/3 met opgeklopte melk. Daarna giet je de verse cappuccino eroverheen. Tot slot een flinke dot slagroom met daaroverheen een lepel granola. Gebruik een lange lepel om even te roeren voordat je hiervan gaat genieten.

Witte chocolade koffie

Is jouw motto ‘hoe zoeter hoe beter’? Probeer dan deze witte chocolade koffie eens! In tegenstelling tot het vorige recept is er weinig gezonds aan deze, maar dat maakt ‘m misschien juist zo lekker. Bekijk snel of deze ingrediënten in jouw kast liggen en ga aan de slag!Koffie | Blog BCC

  • Een halve reep witte chocolade
  • Koffie of cappuccino
  • Slagroom
  • Mini marshmallows

 

Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Zet ondertussen de koffie of maak een cappuccino. Pak een lekkere grote mok en begin met een laag gesmolten chocolade. Giet vervolgens de koffie of cappuccino hierover. Daarna weer een laagje chocolade. Dan de slagroom met de mini-marshmallows er bovenop. Serveer met een lange lepel om de chocolade goed door de koffie te kunnen roeren.

Nu je deze heerlijke herfstkoffie recepten hebt gevonden kom je helemaal niet meer van de bank af toch? Geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.