Zo creëer jij je eigen thuisbioscoop

De herfst komt eraan, dus kunnen we ons weer heerlijk opsluiten in huis en eindeloos films en series kijken. Heeeerlijk toch?! Maar dan willen we eigenlijk wel het liefst het gevoel hebben alsof we in de bioscoop zitten, toch? Daarom helpen wij je met het creëren van je eigen thuisbioscoop en zetten we alle benodigdheden voor je op een rijtje.

Het allerbelangrijkste onderdeel

Oké, voordat je nu denkt dat het super moeilijk is om jouw eigen thuisbioscoop te maken; dat is het niet. Pfiew! Maar een ding is natuurlijk echt onmisbaar; de TV. Of als je het echt professioneel wilt aanpakken, een beamer. Hiermee krijg je pas echt het gevoel dat je in de bios zit. Is jouw TV aan vervanging toe of wil je een aparte kamer inrichten als thuisbioscoop? Bekijk dan hier al onze TV’s en beamers.

De streamingsmogelijkheden

Goed, met die TV kom je natuurlijk al een heel eind, maar om vervolgens die zoetsappige romantische film of die hilarische comedy af te spelen, heb je een media streamer, dvd-speler of Smart TV nodig. Nu weet je vast en zeker wel wat een dvd-speler is, maar weet je dan ook wat je met de andere opties kan, en wat het verschil ertussen is? Want in the end is de keus volledig aan jou en afhankelijk van jouw wensen.

Dvd-speler of blu-ray speler

Ideaal voor wanneer je nog een volledige collectie dvd’s in huis hebt. Dus organiseer je binnenkort een filmmarathon met je beste vrienden? Met een dvd-speler of blu-ray speler kun je al jouw dvd’s afspelen, maar heb je ook de mogelijkheid om een USB-stick aan te sluiten. Bij sommige dvd-spelers is het zelfs mogelijk om via wifi te streamen, hierdoor kun je ook jouw favoriete Netflix series bingewatchen via de blue-ray speler. Check hier ons aanbod in dvd-spelers en blu-ray spelers.

Smart TV of media streamer

Heb je geen collectie dvd’s in huis en wil je zo makkelijk mogelijk films kijken? Ga dan voor een Smart TV. Deze slimme TV heeft een platform waar jij bijvoorbeeld heel makkelijk over kan schakelen op Netflix, maar waar je ook op kunt internetten of je social media kunt checken. Benieuwd wat je er allemaal nog meer mee kan? In dit blog leggen we het haarfijn aan je uit.

Maar grote kans dat je al een TV in huis hebt en niet per sé een nieuwe TV wilt aanschaffen. No problemo, in veel gevallen kun je jouw huidige TV omtoveren tot een Smart TV, namelijk met behulp van een media streamer! Dit zijn kleine kastjes die bijna niet opvallen, maar wel eindeloos veel mogelijkheden hebben. Je kunt hiermee geen cd’s afspelen, maar je streamt films of series bijvoorbeeld via HDMI, USB of Wi-Fi. Neem nou de Google Chromecast 2; hiermee kun je heel eenvoudig alle series en video’s van jouw smartphone of tablet naar de TV streamen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is ‘m aan te sluiten op je TV en verbinding maken met Wi-Fi. Hiernaast ondersteunt de Chromecast ook honderden apps, waaronder bijvoorbeeld Netflix, YouTube, Spotify, Pathe Thuis en Facebook. Jaja, de mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk hier onze Chromecasts.

Het geluid

Oké, een geschikte TV of beamer; check! De mogelijkheid om films en series te kijken; check! Het enige dat nu nog ontbreekt is natuurlijk het geluid. Want laten we eerlijk zijn, het geluid maakt de bioscoopervaring natuurlijk wel helemaal af. Ontgrendel daarom Dolby Atmos met een home cinema receiver. Nu horen we je denken; “Dolby wat”? Dit is een technologie waarbij surroundgeluid wordt gecreëerd. Deze systemen zorgen ervoor dat jij elke detail hoort, zoals de regisseur het bedoeld heeft. Niet alleen heel fijn als je films kijkt, maar het is ook ideaal wanneer je gewoon muziek luistert.

Kun je al deze benodigdheden afvinken? Staat de film klaar? Dan is het tijd om de popcorn er bij te pakken en op de bank neer te ploffen met een dekentje. Have fun!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Mylene Bouwman