Zo klaar je die lente schoonmaakklus

Lente: leuk! Schoon huis: ook leuk! Maar je hebt van schoonmaken waarschijnlijk niet je hobby gemaakt en je loopt vast ook niet ieder jaar de huishoudbeurs af voor tips om de schoonmaakklus wat te vereenvoudigen. Gelukkig beschikken we tegenwoordig over allerlei technologieën waardoor schoonmaken anno 2018 een koud kunstje is. En met onze tips erbij vat je de koe bij de horens en houd je tijd over om te genieten van die eerste voorjaarszonnestralen.

 

Ramen zemen zonder strepen

Komt dat zonnetje net een beetje lekker door nu de ‘Russische beer’ ons land verlaten heeft en ‘terug in zijn hol’ is, kun je ‘m amper zien door al die strepen. Kortom: eerst die ruiten maar eens schoon. Je kunt old school aan de gang met een heet sopje, scheut allesreiniger of afwasmiddel erin. Dan eerst in de weer met een spons, trekker, zeem en doek, maar…. je kunt het jezelf natuurlijk ook wat makkelijker maken. Een stuk sneller en preciezer reinig je die glanzende oppervlakken elektrisch. Het maakt niet eens uit in welke richting je zeemt, met een elektrische ruitenreiniger op batterij is het resultaat al gauw streeploos. Perfect schone ramen, zonder gehannes, daar komt het op neer.

Stof tot nadenken…

De grootste stofvangers in je huis zijn zonder twijfel de (stoffen) meubels en gordijnen. Je staat nog verbaasd te kijken van het stofnest dat de gordijnen verlaat als je er een flinke klap op geeft. Vroeger zou je met de mattenklopper in de weer zijn gegaan, maar ook hier geldt: waarom moeilijk doen? Een handheld stoomapparaat is je beste vriend in deze. Stoffen die moeilijk te reinigen of te strijken zijn, geef je zo makkelijk een opfrisbeurt. Handig: je kunt het stoomstrijkijzer ook voor je kleding gebruiken.

De vloer is van lava!

De vloer in huis schoonmaken doe je logischerwijze pas op het einde en daarmee heb je dus een van de grootste klussen tot het laatst bewaard. Voordat de moed je in je spreekwoordelijke schoenen zakt: we mogen blij zijn dat tijden veranderen en we de vloer niet meer net als vroeger in de boenwas hoeven te zetten. Over spierballen kweken gesproken… Leve de technologie!

Stofzuigen en dweilen wordt een koud kunstje met een zakloze vloerreiniger met zelfreinigende functie. Hierbij heb je als voordeel dat je vooraf niet eerst hoeft te zuigen. Een robotstofzuiger kan tegenwoordig een uitkomst zijn als je de klus liever helemaal uitbesteed. Je zult tijd overhouden.

Voetjes omhoog

Bijna klaar, lekker! Zie jij jezelf al zitten met een welverdiend frisje of borrel, onderuitgezakt in je lounge chair op het terras? Any tuineigenaren in the house? Voor extra jungle-gevoel kun je het onkruid dat de afgelopen winter weelderig floreerde natuurlijk laten zitten, maar met hetzelfde gemak pak je de hogedrukreiniger er even bij. Ben je in één klap van je onkruid af. Maar je haalt er ook heel makkelijk de gebruikelijke vervuiling (zoals die zwarte strepen) van bijvoorbeeld de fietsen of tuinmeubels mee weg.

Kleine wasjes….

Terwijl je al zit na te genieten in de zon als de schoonmaak erop zit, draait je wasmachine waarschijnlijk overuren. Iets waar je misschien helemaal niet over nadenkt, maar wie maakt dat trouwe apparaat eigenlijk schoon? Als je wil dat je wasmachine lang meegaat, doe je er goed aan om ‘m ook goed te verzorgen. Een wasmachine kun je alleen moeilijk in de wasmachine stoppen… Regelmatig ontvetten is iets waar je wasmachine je al dankbaar om zal zijn, maar je kunt meer doen. Doe je wasmachine een plezier en check nog even onze 5 tips om je wasmachine te reinigen. En daarna weer lekker terug die zon in!

 

Door Lianne Kooistra

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..