Inductie fornuis

Voor het aansluiten van een inductiefornuis in Nederland heb je een extra krachtige aansluiting nodig. Dit kan een 2-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting zijn. Deze aansluiting heeft altijd een 5-polig stopcontact. Dit noem je perilex. Controleer goed wat voor fase aansluiting je hebt, als dit niet klopt werkt het fornuis niet of niet goed. Twijfel je over je aansluiting? Maak gebruik van de BCC inmeetservice waarbij onze specialisten het bij je thuis komen opmeten.

filter inklappen Winkelvoorraad

Veelgestelde vragen over het inductie fornuis

Om over te stappen van gas naar elektrisch moet je een Perilex aansluiting in je keuken hebben, dit is een kookgroep (2 of 3 fasen) en kan je herkennen aan een 5-polige aansluiting. Als deze niet aanwezig is in de keuken, dient deze aangelegd te moeten worden door een installatiebedrijf.
Ja, zeker! Bij je bestelling kun je aangeven dat je het inductie fornuis geïnstalleerd wilt hebben. Onze installateurs sluiten jouw nieuwe inductie fornuis dan aan op de bestaande Perilex-aansluiting. Zij zorgen er dan voor dat de aansluiting overeenkomt met het aansluitschema van de kookplaat, zodat er geen kortsluiting ontstaat. Bij deze installatie zit een Perilex stekker inbegrepen. Bekijk hier meer informatie over het installeren van je inductie fornuis of kookplaat.
De meeste inductie fornuizen hebben een 3 fasen aansluiting en in een enkel geval een 2 fasen aansluiting. Een inductie fornuis levert een hoog vermogen, hierdoor werkt een normale stekker niet en moet je gebruik maken van een Perilex stekker. Een Perilex stekker wordt gekenmerkt door 5 polen en wordt niet standaard meegeleverd.
Om een inductie fornuis te installeren heb je een Perilex aansluiting nodig met 2 of 3 fasen, afhankelijk van het type fornuis dat je aanschaft en wat je eisen zijn.

Inductie fornuis kopen bij BCC

De inductie kookplaat is al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw mogelijk en biedt ongelofelijk veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat het een energiezuinige manier van koken is. Er gaat slechts weinig energie verloren. Inductief koken gebruikt elektriciteit als energiebron en zet stroom om in warmte. Belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat je pannenset hierop is afgestemd.

Veilig koken

Een inductie fornuis is ideaal voor een gezin met (kleine) kinderen. Er is namelijk geen sprake van een open vlak. De kans op letsel door brandgevaar is daardoor een stuk kleiner. Bovendien wordt ook het kookoppervlak bijna niet warm, aangezien de pannen alle warmte in zich opnemen. Daarmee is een inductie fornuis ook de ideale manier om je kinderen veilig te leren koken.

Energiezuinig koken

Inductief koken gaat een stuk sneller dan koken op gas. Dit heeft alles te maken met een snelle energieoverdracht. Bovendien gaat er tijdens het koken zelf weinig energie verloren. Het is misschien eventjes wennen om via inductie te koken, maar je krijgt het inductief koken ongetwijfeld snel onder de knie. 

Ruim assortiment aan inductie fornuizen

BCC heeft een ruim assortiment aan inductie fornuizen voor ieder budget. Siemens, Bosch en Smeg zijn slechts enkele merken die je aantreft in onze winkel. Voor ieder budget is er een passend inductie fornuis verkrijgbaar. Vanzelfsprekend profiteer je van een uitstekende kwaliteit en kun je op deze manier energiezuinig en veilig koken.