Magnetron

filter inklappen Winkelvoorraad

Magnetron kopen bij BCC

Wil je snel een gerecht opwarmen, grillen of zelfs stomen? Met een magnetron heb je binnen enkele minuten een warme maaltijd op tafel staan. Microgolven geven hun energie af aan watermoleculen in je voedsel, die daardoor harder trillen en de temperatuur daarmee verhogen. De meeste apparaten hebben voorgeprogrammeerde bereidingsinstellingen, wel zo handig!

Wat voor magnetron kies je?

Als je dacht dat elke magnetron hetzelfde is, dan heb je het mis! Het ene model is een stuk uitgebreider dan de andere. Een timer of draaiplateau vind je terug bij praktisch alle magnetrons, terwijl verlichting binnenin, een geïntegreerde klok en kinderslot unieker en ontzettend handig zijn. Bovendien zit er verschil in de inhoud van magnetrons. Gebruik je een magnetron voornamelijk voor het opwarmen van gerechten? Een inhoud tot 25 liter is dan voldoende. Mocht je een magnetron voor meer doeleinden gebruiken? Een model met een inhoud van 26 t/m 40 liter is dan beter. Met verschillende merken zoals WhirlpoolSamsung, Bosch en AEG is er een ruim aanbod aan magnetrons die ieder zijn eigen specialiteit heeft. 

Vermogen bij een magnetron

Het vermogen bepaalt hoe krachtig een magnetron is. Met het instelbare vermogenniveau bepaal jij heel precies de gewenste stand. Zoek je een apparaat dat veel aankan? Kies dan voor een magnetron met een vermogen van minstens 800 Watt. Hoe hoger het vermogen is, des te meer power!