Vaatwasser

Zie jij ook altijd zo op tegen de afwas of is je vaatwasser aan vervanging toe? Bij BCC kun je vaatwassers kopen voor de beste prijs. Het brede assortiment geeft je keuze uit verschillende soorten vaatwassers, namelijk vrijstaande, volledig geïntegreerde, half geïntegreerde en onderbouw vaatwassers. Met de onze adviespagina helpen wij jou graag met het kiezen van de juiste vaatwasser. Kijk ook op onze outlet pagina voor nog scherpere deals!

Populaire merken: Bosch | Siemens | Miele | AEG | Whirlpool | Samsung
Snel naar: Stille vaatwassers | Extra zuinige vaatwassers | Kiesadvies | Outlet | Vaatwasser reinigen in 4 stappen

filter inklappen Winkelvoorraad

Veelgestelde vragen over de vaatwasser

De economische levensduur van een vaatwasser is twee tot acht jaar. Hoe lang een vaatwasser in de praktijk mee gaat hangt af van het merk en de prijs, aangezien vaatwassers van duurdere merken van hoogwaardiger materiaal worden gemaakt en betere technieken hebben. Een goede vaatwasser zou zomaar eens meer dan tien jaar mee kunnen gaan.
Je hebt net de vaatwasser ingeruimd en het programma aangezet, maar wat gebeurt er eigenlijk binnenin? Bij de start van het programma komt er onderin de vaatwasser een laagje warm water te staan. Dit water wordt samen met het vaatwasmiddel omhoog gepompt naar de sproeiarmen, die vervolgens door de druk gaan draaien en het schone water uit de sproeiarmen spuiten. Het vuile water wordt afgevoerd. Het resultaat? Een blinkende en schone vaat natuurlijk!
Gemiddeld gebruikt een vaatwasser zo’n 13 liter water per wasbeurt. Tegenwoordig worden vaatwassers steeds zuiniger gemaakt waardoor 9 liter water voldoende is om je vaat weer helemaal schoon krijgen.
Je gebruikt zout in de vaatwasser om kalkaanslag op je vaat te voorkomen, zout zorgt er namelijk voor dat het kalkwater uit het spoelwater wordt verdreven. De meeste vaatwassers hebben een zoutindicator die aangeeft dat het tijd is om het zout bij te vullen. Het zoutreservoir bevindt zich links onder het onderste rek. Vul het zoutreservoir tot aan de rand.
Laat je nieuwe vaatwasser plaatsen en aansluiten door onze specialisten bij BCC voor slechts een kleine meerprijs. De actuele installatieprijs kun je vinden bij het uitchecken van je winkelmandje.

Alles over de vaatwasser

Vaatwasser kopen bij BCC

Een afwasmachine is onmisbaar als je geen tijd en geen zin hebt om af te wassen in een teiltje. En welk modern mens ziet zichzelf dat nog doen? Maar dan komt de keuze voor het juiste apparaat. Kies je voor energiezuinig of voor geluidsarm? Past in jouw keuken een roestvrijstalen afwasmachine of een witte? Wil je uitgebreide programmamogelijkheden of liever een lage prijs? En welke capaciteit past bij jouw huishouden: zes couverts of twaalf, of nog meer? Bij BCC is voor iedereen de juiste vaatwasser te vinden. In onze winkels en op de website kun je ons uitgebreide assortiment bekijken. BCC adviseert je bovendien graag over de mogelijkheden, en bij BCC betaal je nooit te veel.

Kies de mogelijkheden die je echt gebruikt

Denk na over de opties die bij jouw huishouden passen. Wat heb je nodig en wat is overbodige luxe? Heb je behoefte aan een flexibele indeling om af en toe een grote schaal te kunnen plaatsen? Wil je een bestekmandje of een besteklade? Heb je een voorspoelprogramma nodig of doe je dat zelf wel? Sommige apparaten hebben een supersnel programma dat zorgt dat je de afwas na een half uur al weer in de kast kunt zetten. Wat je ook kiest, bij BCC zijn in elke categorie vaatwassers te vinden. In elke maat, in elke prijs, van bijna elk merk, en altijd met onze BCC service!

Een brandschone vaat zonder omkijken

Wie van gemak en efficiëntie houdt kiest al snel voor een vaatwasser in de keuken. Afhankelijk van je huishouden kun je de capaciteit van de vaatwasser kiezen. Bij vaatwassers wordt deze capaciteit uitgedrukt in het aantal couverts dat per keer afgewassen kan worden. Vaatwassers zijn tegenwoordig steeds milieuvriendelijker. We verkopen topmerken zoals SiemensBoschMieleBekoAEG en Whirlpool. Naast onze vrijstaande vaatwassers verkopen wij ook inbouw vaatwassers. Deze vind je onder het kopje ‘inbouw apparatuur’. Uiteraard bezorgen we de vaatwasser geheel gratis en is er een mogelijkheid om de vaatwasser te laten aansluiten door onze experts.