Altijd je favoriete muziek bij op zak. Vanaf jecomputer zet je je eigen platenkast via USB snel en eenvoudig op jeMP3 speler, om er waar je maar bent van te kunnen genieten. Tijdens het joggen, in de trein of in de auto, waar je je muziek alsje over de juiste apparatuur beschikt draadloos via bluetooth over je speakers kunt afspelen. MP3 spelers zijn er van compact en eenvoudig en met een beperkte geheugencapaciteit, tot geavanceerd en voorzien van een harde schijf, waarop je tienduizenden nummers kunt opslaan. Welke MP3 speler voor je het meest geschikt is, hangt af van hoe je de speler gaat gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld ook filmpjes op kunnen bekijken of foto's mee kunnen maken? Op bcc.nl en in onze winkels vindt je een zorgvuldig samengesteld assortiment van verschillende merken: van Philips tot Sony en van Samsung tot Apple, dat voor elke wens een passende MP3 speler biedt.

Waar je op moet letten als je een MP3 speler koopt

De technische specificaties van de MP3 spelers op bcc.nl bieden veel informatie. Hieronder zetten we een aantal aandachtspunten op een rij die het je gemakkelijker maken op basis van deze specificaties een weloverwogen keuze te maken.

Het geheugen van je MP3 speler

Hoe groter het geheugen van een MP3 speler, hoe meer muziek je erop kunt opslaan. Afhankelijk van de kwaliteit van je muziekbestanden, kunt je op 1 GB ongeveer 15 complete CD's (of ca. 250 tracks) opslaan. Hierbij gaan we uit van MP3's met een gemiddelde 'bitrate' van 128 Kbps (kilobit per seconde, het aantal nulletjes en eentjes (x 1000) per seconde). Vrijwel alle MP3 spelers zijn uitgerust met een flash geheugen. Dit wil zeggen dat je muziek op een geheugenchip wordt opgeslagen. Wil je heel veel muziek of filmpjes op je MP3 speler opslaan, dan kunt je het beste kiezen voor een letterlijk en figuurlijk wat zwaardere MP3 speler, met een harde schijf van bijvoorbeeld 160 GB (gigabyte). Is de MP3 speler van je keuze voorzien van een kaartlezer, dan kunt je het geheugen eenvoudig uitbreiden met losse geheugenkaarten.

 

Foto's en filmpjes op je MP3 speler

Wil je ook foto's en filmpjes op je MP3 speler bekijken - die dan strikt genomen een MP4 speler is -, dan zijn behalve het beschikbare geheugen ook de specificaties van het display van belang, zoals de afmeting en de resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en gedetailleerder het beeld. Veel MP3 spelers zijn, net als smartphones, voorzien van een touchscreen, zodat je de speler eenvoudig kunt bedienen. Er zijn ook MP3 spelers in de handel die zijn uitgerust met een camera, zodat je ook zelf foto's en filmpjes kunt maken.

 

De accuduur van je MP3 speler

Vrijwel alle MP3 spelers zijn voorzien van een accu waarmee je als je die heeft opgeladen uren nonstop van muziek kunt genieten. Bent je lang op reis, en heeft je tussentijds niet de mogelijkheid je MP3 speler op te laden, dan is het van belang voor een speler te kiezen met een accu die lang meegaat.

MP3 spelers met WIFI

De grenzen tussen verschillende apparaten vervagen, en MP3 spelers die voorzien zijn van WIFI zou je, omdat zij via apps veel meer mogelijheden bieden dan naar muziek luisteren, met goed recht ook minitablets kunnen noemen.Zo kunt je via WIFI online muziek aanschaffen of naar streaming muziekdiensten luisteren, zoals Spotify. Voor deze mogelijkheden dien je uiteraard wel toegang te hebben tot een WIFI netwerk.

 

Meer mogelijkheden van je MP3 speler

 • Een groot deel van de MP3 spelers is uitgerust met een FM radio. De koptelefoon functioneert dan als antenne.

 • Als de MP3 speler voorzien is van een microfoon, kun je het apparaatje ook als voicerecorder gebruiken.

 • Veel MP3 speler kunnen behalve via het lichtnet ook via USB worden opgeladen.

De iPod van Apple: voor elk wat wils

Zoals Sony met de Walkman in een ver verleden de markt van de portable cassettespelers beheerste, zo zet Apple al jaren de toon als het om MP3 spelers gaat. De iPod is een begrip, en dat is niet voor niets. Apple combineert ook als het om MP3 spelers gaat een fraai design, kwaliteit en gebruiksgemak. Er zijn verschillende iPod modellen op de markt. Hieronder zetten we de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje

 • De Apple iPod Shuffle is een zeer compacte en eenvoudige naar degelijke MP3 speler zonder display, met een robuuste aluminium behuizing. De Shuffle is in verschillende metallic uitvoeringen te koop en heeft een opslagcapaciteit van 2 GB.
   
 • De Apple iPod Nano is nauwelijks groter dan een creditcard, maar biedt vele mogelijkheden. De Nano is voorzien van een 2,5" touchscreen, FM radio en bluetooth. Leverbaar in verschillende kleuren en voorzien van 16 GB flash geheugen.
   
 • De Apple iPod Touch is er behalve in verschillende kleuren ook met verschillende specificaties. Zo heeft de Touch afhankelijke van het model een opslagcapaciteit van 8, 16, 32 of zelfs 64 GB. De nieuwste generatie is voorzien van een 4" Retina display, WIFI en een 5 megapixel camera. Een iPhone waarmee je niet kunt bellen, dat is misschien nog de beste omschrijving van deze complete speler. Want contact onderhouden met familie of vrienden via Facebook of Twitter is met de iPod Touch geen enkel probleem!
   
 • De Apple iPod Classic grijpt zoals de naam al aangeeft terug op de eerste iPods. Deze iPod is voorzien van een harde schijf van 160 GB en een 2,5" LCD display, en is leverbaar in het zwart en in het zilver.
   

Accessoires voor je MP3 speler

Bij BCC kun jeook terecht voor verschillende accessoires voor je MP3 spelers, zoals laders, koptelefoons, externe speakers en docking stations.