Over ons

BCC bestaat sinds 1969 en is onderdeel van de beursgenoteerde multinational FNAC DARTY. Hierdoor is BCC in staat nieuwe ontwikkelingen snel te signaleren en voorop te lopen bij de introductie van nieuwe producten. Met ruim 1500 enthousiaste en gepassioneerde medewerkers en 71 winkels streven wij ernaar om jou iedere dag de hoogst mogelijke service en de beste prijzen aan te bieden.

Geschiedenis

In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. In de jaren die volgden groeide BCC uit tot een bekende en gewaardeerde elektronicaketen in het westen van het land.

In 1997 verkochten de aandeelhouders van BCC hun aandelen aan het beursgenoteerde Engelse retailconcern Kingfisher, dat in Europa actief was met een groot aantal elektronica- en doe-het-zelfwinkels. BCC had op dat moment 23 winkels in de Randstad en sloeg zijn vleugels uit naar de rest van Nederland.

In juli 2003 werden de elektronicawinkels van Kingfisher losgekoppeld van de doe-het-zelfwinkels om onderdeel te worden van KESA (Kingfisher Electrical SA). In 2012 wijzigde KESA zijn naam in Darty. Het aantal BCC winkels bleef groeien. Daarnaast zijn bestaande kleinere vestigingen vergroot, verbouwd of verplaatst. In februari 2015 nam BCC 18 filialen van HiM Retail over. Het ging om winkels in Zuid-Nederland van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics.

Inmiddels heeft BCC 71 winkels in vrijwel het hele land.

Darty Group

BCC is onderdeel van de Darty Group. Deze beursgenoteerde multinational behoort tot de top 3 van Europese elektro-retailers. De Darty Groep heeft zo'n 400 winkels in Frankrijk, België en Nederland. Darty Group, Mister Good Deal in Frankrijk en Vanden Borre in België.

Door de samenwerking binnen de Darty Groep kan BCC nieuwe ontwikkelingen snel signaleren en je de primeurs bieden van de allernieuwste producten.

BCC koopt als onderdeel van de Darty Groep zeer groot in, zodat je bij BCC altijd de beste prijs betaalt.
De Darty Groep heeft winkels en websites in drie Europese landen. Net als BCC hebben deze hun eigen naam en winkelformule.

FNAC France

Inmiddels is de Darty Groep overgenomen door FNAC Frankrijk. Het bedrijf werd in 1954 opgericht door André Essel en Max Théret, twee trotskisten. Eerst had het bedrijf geen eigen winkels; het verkocht huishoudapparaten, textiel- en sportartikelen aan leden tegen kortingen van 10 tot 25%. Later kwamen er boeken, platen en fotografie bij. In 1957 opende FNAC zijn eerste eigen winkel. In 1981 kwam FNAC naar België, aanvankelijk met winkels in Brussel en Luik, en later ook in Antwerpen, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Wijnegem Shopping Center, Brugge en Aalst.

Naast de FNAC-ketens zelf bestonden er nog kleine FNAC Service-winkels waar men foto's en kon laten ontwikkelen en accessoires kon aanschaffen. Wegens de steeds meer opkomende digitale fotografie draaiden de winkels minder goed. In België werd het laatste filiaal (het waren er in totaal 22) per 31 december 2005 gesloten. In Frankrijk bleven de FNAC Service winkels nog even actief, maar in 2006 werd deze activiteit beëindigd.

In 1994 werd FNAC onderdeel van Pinault-Printemps-Redoute (PPR). In oktober 2013 werd het plan bekendgemaakt om FNAC naar de beurs te brengen. PPR, wiens naam begin 2013 is gewijzigd in Kering, wil zich volledig richten op luxe consumptiegoederen en hierbinnen past FNAC niet. Op 19 juni 2013 was de beursgang een feit, de aandelen werden geplaatst tegen een introductiekoers van 19 euro.

FNAC bracht in oktober 2015 een overnamebod uit op de elektrogroep Darty Groep. Het bod van FNAC heeft een waarde van zo’n 719 miljoen euro. FNAC wil met de overname marktleider worden in de handel van elektronica, boekenmateriaal en huishoudtoestellen in Frankrijk. De Darty Groep, dat behalve in Frankrijk ook actief is in België met Vanden Borre en in Nederland met BCC, draaide in het recentste boekjaar een omzet van 3,5 miljard euro en is daarmee bijna net zo groot als FNAC.

Persvragen

Voor meer informatie kan je contact opnemen via pers@bcc.nl.

 

Contact opnemen met de klantenservice

Hoewel de klantenservicepagina's van deze website de antwoorden op de meeste gestelde vragen bieden, kan het voorkomen dat u het antwoord op uw vraag niet op bcc.nl hebt kunnen vinden. Uiteraard kunt u met al uw vragen ook terecht bij de verkoopadviseurs in onze winkels, en ook bij onze afdeling BCC Customer Service zitten onze deskundige medewerkers voor u klaar.

U kunt BCC Customer Service op de volgende manieren bereiken:

Vermeld uw order- of casenummer, dan kunnen wij u nog sneller helpen!

WhatsApp naar 06 127 414 70 (bellen naar dit nummer is niet mogelijk)
Op werkdagen van 8.00-22.00, op zaterdag van 9.00-17.00
 

Bericht ons via Facebook
Op werkdagen van 8.00-22.00, op zaterdag van 9.00-17.00
 

Stuur ons een tweet
Op werkdagen van 8.00-22.00, op zaterdag van 9.00-17.00
 

Stuur ons een e-mail via het contactformulier
Op werkdagen van 8.00-22.00, op zaterdag van 9.00-17.00
 

Bel op 020 334 88 88
Op werkdagen van 8.00-22.00, op zaterdag van 9.00-17.00
 

Chat met de product specialist
Advies vanuit onze winkels, rechtstreeks op jouw scherm
 

Neem contact op met jouw winkel
Het e-mailadres vind je op de winkelpagina
 

Per post
BCC Elektro-speciaalzaken B.V.
t.a.v. BCC Customer Service
Postbus 75513
1118 ZN Schiphol

 

Escalaties

Ben je niet tevreden over je contact met onze klantenservice en kom je er niet meer uit, dan kun je ons een uitgebreide klachtomschrijving toesturen via customercare@bcc.nl. Je krijgt binnen een paar dagen een reactie van ons op je klacht. Uiteraard gaan we samen met je kijken naar de beste oplossing.

Ben je niet tevreden met de oplossing, dan kun je een klacht indienen bij de Thuiswinkelorganisatie.

 

Acties

Wil je weten welke acties momenteel beschikbaar zijn op onze producten? Klik dan hier om naar onze actiepagina te gaan.

 

Zakelijke klant

Wil je een zakelijke aankoop doen of heb je een vraag of betalen op rekening? Neem dan contact op met onze zakelijke afdeling. Wij helpen je graag!

 

Werken bij BCC

Kijk op www.werkenbijbcc.nl voor al onze vacatures.

 

Bedrijfgegevens

  • BCC Elektro-speciaalzaken B.V.

  • Bellsingel 61
  • 1119 NT Schiphol-Rijk
  • BTW nummer 806471670B01
  • KvK nummer 33.156.765
  • IBAN NL 19 INGB 0663 8672 90