Klantenservice

Hoe gaat BCC om met mijn privacy?

Privacy verklaring BCC

BCC Elektro-speciaalzaken B.V. (kortweg BCC) biedt je de beste prijs en de beste service.  Om je optimaal van dienst te zijn, verwerken wij je persoonsgegevens. BCC neemt je privacy serieus. Wij vinden het belangrijk om je te informeren hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en waar wij ze voor gebruiken. Wij informeren je ook over je rechten hierin. In deze Privacy Verklaring geven wij je antwoord op de belangrijkste vragen over de verwerking van persoonsgegevens door BCC.

Wij gebruiken bepaalde woorden in dit privacyreglement. Hieronder lees je wat wij met een aantal van deze woorden bedoelen:

  • Persoonsgegevens: gegevens die direct of indirect iets over je zeggen. Bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Verwerken: alles wat er met persoonsgegevens kan worden gedaan. Bijvoorbeeld het verzamelen, maar ook het opslaan, gebruiken en verwijderen van je gegevens uit onze administratie.

We geven antwoord op de volgende vragen:

  1. Van wie verwerkt BCC persoonsgegevens?
  2. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
  3. Waarom verwerkt BCC persoonsgegevens?
  4. Verwerkt BCC ook bijzondere persoonsgegevens?
  5. Hoe gaat BCC met mijn persoonsgegevens om?
  6. Welke regels gelden voor BCC bij de verwerking van persoonsgegevens?
  7. Kan ik zien welke persoonsgegevens BCC van mij verwerkt?
  8. Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht?
  9. Kan BCC dit document wijzigen?

Van wie verwerkt BCC persoonsgegevens?
Wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten en websitebezoekers. 

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
BCC Elektro-speciaalzaken B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. 

BTW nummer 806471670B01
KvK nummer 33.156.765

Waarom verwerkt BCC persoonsgegevens?
BCC verwerkt persoonsgegevens voor verschillende doelen. Wij hebben gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en BCC. Dat is het geval bij:

  • Bestellen
  • Bezorgen en afhalen
  • Retouren
  • Reparatie  Services (aanvullende diensten bij aanschaf producten zoals installatieservice)
  • Garantie
  • Contact met onze klantenservice
  • BCC Zakelijk

Wij vinden het belangrijk dat we je persoonlijke service verlenen. Dat is in jouw en ons belang. Daarvoor gebruiken we je gegevens voor bijvoorbeeld:

  • Gebruikersreviews
  • Klanttevredenheidsonderzoek
  • Het verbeteren van het gebruiksgemak van de website
  • Contact met onze klantenservice
  • Persoonlijk advies
  • Social media
  • Fraudepreventie
  • Camerabeveiliging voor bescherming van jouw en onze eigendommen

We zijn wettelijk verplicht om bepaalde gegevens aan andere organisaties door te geven of te bewaren. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

  • Een gerechtelijk bevel of vonnis
  • Een vermoeden van fraude
  • Administratiegegevens (factuur-, betaal- en bestelgegevens) voor de Belastingdienst

En soms heb je ons toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken. Dit geldt voor:

  • Abonneren op de nieuwsbrief en/of relevante e-mails
  • Telefoongesprekken voor trainingsdoeleinden
  • Bezoek aan Mijn BCC

Verwerkt BCC ook bijzondere persoonsgegevens?
Voor het bewaken van jouw en onze eigendommen en veiligheid gebruiken we videocamera’s in de winkel. 

Hoe gaat BCC met mijn persoonsgegevens om?
BCC respecteert en beschermt jouw persoonsgegevens. We hanteren de volgende regels:

  1. We gaan vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om;
  2. We gebruiken je gegevens alleen voor de levering van producten en diensten aan jou. We verkopen je gegevens dus niet aan anderen;
  3. We verwerken niet meer gegevens dan nodig;
  4. We bewaren je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de verwerking van je gegevens;

Binnen BCC kunnen je persoonsgegevens alleen worden gebruikt door medewerkers die de gegevens voor hun werk nodig hebben. Anderen kunnen je persoonsgegevens niet verwerken. Daarnaast hebben onze medewerkers een geheimhoudingsplicht. 

We delen persoonsgegevens met derden die door ons zijn ingeschakeld om diensten aan je te leveren. Denk aan bezorgpartners, reparateurs, betaalpartners, en IT-dienstverleners. Deze derden kunnen alleen onze opdracht krijgen als zij aantoonbaar voldoen aan onze privacy-voorwaarden en geheimhouding garanderen. Je persoonsgegevens kunnen ook worden verstrekt aan derden als wij daar een wettelijke verplichting toe hebben. Bijvoorbeeld aan de belastingdienst of aan een toezichthouder. Je persoonsgegevens worden niet verkocht of verhuurd. Er zullen niet meer persoonsgegevens gebruikt worden dan strikt noodzakelijk is. 

Wanneer je gegevens niet langer bewaard mogen worden, vernietigt BCC je persoonsgegevens. Of we gebruiken je gegevens anoniem. Dan weten we niet meer dat de gegevens van jou zijn. Dit doen we bijvoorbeeld voor interne analyses en rapportages. 

Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard, is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. Dit zijn de verwijdertermijnen:

  • Opgenomen telefoongesprekken voor trainingsdoeleinden verwijderen we na 2 weken.
  • Camerabeelden verwijderen we na 4 weken. Tenzij we een incident vastleggen. Dan bewaren we de beelden tot dit is afgehandeld.
  • Inactieve accounts op Mijn BCC of uitschrijvingen op onze nieuwsbrief verwijderen we na 3 jaar.
  • Factuur-, betaal- en bestelgegevens in onze administratie verwijderen we na 7 jaar. Dit is verplicht door de Belastingdienst.
  • Klantgegevens verwijderen we 3 jaar na het verstrijken van de economische levensduur van het laatst gekochte product.
  • Gegevens voor fraudepreventie verwijderen we na 1 jaar.

Onze website bevat links naar websites van Facebook/Messenger, Twitter, Instagram en YouTube. Deze Privacy Verklaring geldt alleen voor deze website en wij raden je aan het Privacy beleid van de websites waarnaar verwezen wordt, ook te raadplegen. 

Welke regels gelden voor BCC bij de verwerking van persoonsgegevens?
Bij de verwerking van persoonsgegevens is BCC onder meer gebonden aan:

  • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
  • Telecommunicatiewet

Kan ik zien welke persoonsgegevens BCC van mij verwerkt?
Ja, dat kan. Via je eigen Mijn BCC-account in onze webshop heb je inzage in een groot deel van de over jouw verwerkte persoonsgegevens. Op ieder moment kun je deze gegevens wijzigen. Daarnaast kun je jouw Mijn BCC-account ook op ieder moment verwijderen. 

Heb je geen Mijn BCC-account en/of wil je inzicht in alle persoonsgegevens die BCC van je verwerkt, dan kan je dit aanvragen. Ook kan je ons verzoeken je persoonsgegevens te wijzigen (verbeteren). Indien je toestemming hebt gegeven voor de verwerking van je persoonsgegevens, dan kan je deze toestemming op elk moment intrekken. Je gegevens worden vanaf het moment van intrekken van je toestemming door ons geblokkeerd. 

Je verzoek kan je indienen via privacy@bcc.nl of schriftelijk:
BCC Elektro-speciaalzaken B.V.
T.a.v. BCC Customer Service
Postbus 75513
1118 ZN Schiphol 

Vergeet niet een kopie van een geldig identiteitsbewijs als bijlage mee te sturen, maar dan wel zonder foto en BSN. Hoe je dat doet, kan je lezen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs.
Wij zijn verplicht je om deze kopie te vragen om je identiteit bij het verzoek te kunnen controleren. 

Als je je hebt ingeschreven voor het ontvangen van de nieuwsbrief, is afmelding mogelijk via de afmeldlink onderaan elke nieuwsbrief. Dit kan op ieder moment. 

Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht?
Mocht je een vraag of opmerking hebben over de verwerking van persoonsgegevens door BCC, dan kun je:

  • Het contactformulier op de website invullen
  • Bellen met BCC Klantenservice op 020 334 88 88

Heb je een klacht over de verwerking van persoonsgegevens, dan kan je een e-mail sturen naar customercare@bcc.nl. Je ontvangt binnen een maand een schriftelijke reactie op je klacht. Ben je niet tevreden met het antwoord, dan kan je:

  1. Een procedure starten bij de rechtbank.
  2. Een verzoek indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens met het verzoek te bemiddelen of te adviseren in het geschil met ons.

Kan BCC dit document wijzigen?
Ja, dit privacyreglement kan van tijd tot tijd wijzigen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn of als de wetgeving wijzigt, dan passen wij de Privacy Verklaring daarop aan. De meest actuele versie van onze Privacy Verklaring kan je steeds terugvinden op de website.

Deze Privacy Verklaring is voor het laatst gewijzigd op 14 mei 2018.



Beoordeling door klanten: 8,7 (4509 beoordelingen)