Coronavirus: de gevolgen voor je bestelling, installatie of winkelbezoek? Lees meer

Klantenservice

Waar kan ik meer informatie vinden over de geschiedenis van BCC?

Algemeen

BCC bestaat al sinds 1969 en is met 60 winkels een van de grootste en succesvolste elektro-retailers van Nederland. Onze ruim 1500 enthousiaste en gepassioneerde medewerkers streven ernaar om onze klanten de hoogst mogelijke service en de beste prijzen te bieden. Behalve in onze winkels kun je sinds 2005 ook terecht bij BCC op internet.

BCC is onderdeel van de beursgenoteerde multinational FNAC. Hierdoor is BCC in staat nieuwe ontwikkelingen snel te signaleren en voorop te lopen bij de introductie van nieuwe producten.

Milieu

BCC maakt en bied je zoveel mogelijk duurzame keuzes. We nemen recycling serieus en zorgen ervoor dat je oude producten op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Ook het verpakkingsmateriaal kan door de BCC Bezorgservice gratis worden meegenomen. Dit verwerken wij met ons eigen geavanceerde afvalverwerkingssysteem in ons distributiecentrum. Als eerste testten wij de meeste producten op hun energieverbruik, zodat wij je kunnen adviseren hoe je tot een duurzame keuze komt. Wij bieden bovendien een groot aantal energiebesparende producten aan, zoals stand-by-killers en LED-apparatuur. Onze winkels en kantoren zijn uitgerust met energiebesparende maatregelen. Bovendien houden wij ons, net als de andere ketens binnen de Darty Groep, aan de hoogste standaarden ten aanzien van kinderarbeid en milieu.

Certificaat EcoScan
Een uitvoerige scan door afvalverwerkingsspecialist SITA heeft aangetoond dat de inspanningen die BCC doet om een zo groen mogelijk bedrijf te zijn meetbaar een niet te onderschatten effect hebben. Deze EcoScan wees namelijk uit dat de milieu-impact van het afval van BCC in 2012 dankzij duurzaam afvalmanagement met maar liefst 46% is gereduceerd. Meer nog dan een mooie blijk van waardering is het certificaat dat wij hiervoor ontvingen een aanmoediging om de milieu-impact van ons afval de komende jaren nog verder te verkleinen. Meer informatie over de resultaten van de EcoScan leest u in het persbericht van SITA(PDF, 28 mei 2013).

Geschiedenis

In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. In de jaren die volgden groeide BCC uit tot een bekende en gewaardeerde elektronicaketen in het westen van het land.

In 1997 verkochten de aandeelhouders van BCC hun aandelen aan het beursgenoteerde Engelse retailconcern Kingfisher, dat in Europa actief was met een groot aantal elektronica- en doe-het-zelfwinkels. BCC had op dat moment 23 winkels in de Randstad en sloeg zijn vleugels uit naar de rest van Nederland.

In juli 2003 werden de elektronicawinkels van Kingfisher losgekoppeld van de doe-het-zelfwinkels om onderdeel te worden van KESA (Kingfisher Electrical SA). In 2012 wijzigde KESA zijn naam in Darty. Het aantal BCC winkels bleef groeien. Daarnaast zijn bestaande kleinere vestigingen vergroot, verbouwd of verplaatst. In februari 2015 nam BCC 18 filialen van HiM Retail over. Het ging om winkels in Zuid-Nederland van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics.

Inmiddels heeft BCC 62 winkels in vrijwel het hele land.

Darty Group

BCC is onderdeel van de Darty Group. Deze beursgenoteerde multinational behoort tot de top 3 van Europese elektro-retailers. De Darty Groep heeft zo'n 400 winkels in Frankrijk, België en Nederland. Darty Group, Mister Good Deal in Frankrijk en Vanden Borre in België.

Door de samenwerking binnen de Darty Groep kan BCC nieuwe ontwikkelingen snel signaleren en je de primeurs bieden van de allernieuwste producten.

BCC koopt als onderdeel van de Darty Groep zeer groot in, zodat je bij BCC altijd de beste prijs betaalt.
De Darty Groep heeft winkels en websites in drie Europese landen. Net als BCC hebben deze hun eigen naam en winkelformule.

FNAC France

Inmiddels is de Darty Groep overgenomen door FNAC Frankrijk. Het bedrijf werd in 1954 opgericht door André Essel en Max Théret, twee trotskisten. Eerst had het bedrijf geen eigen winkels; het verkocht huishoudapparaten, textiel- en sportartikelen aan leden tegen kortingen van 10 tot 25%. Later kwamen er boeken, platen en fotografie bij. In 1957 opende FNAC zijn eerste eigen winkel. In 1981 kwam FNAC naar België, aanvankelijk met winkels in Brussel en Luik, en later ook in Antwerpen, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Wijnegem Shopping Center, Brugge en Aalst.

Naast de FNAC-ketens zelf bestonden er nog kleine FNAC Service-winkels waar men foto's en kon laten ontwikkelen en accessoires kon aanschaffen. Wegens de steeds meer opkomende digitale fotografie draaiden de winkels minder goed. In België werd het laatste filiaal (het waren er in totaal 22) per 31 december 2005 gesloten. In Frankrijk bleven de FNAC Service winkels nog even actief, maar in 2006 werd deze activiteit beëindigd.

In 1994 werd FNAC onderdeel van Pinault-Printemps-Redoute (PPR). In oktober 2013 werd het plan bekendgemaakt om FNAC naar de beurs te brengen. PPR, wiens naam begin 2013 is gewijzigd in Kering, wil zich volledig richten op luxe consumptiegoederen en hierbinnen past FNAC niet. Op 19 juni 2013 was de beursgang een feit, de aandelen werden geplaatst tegen een introductiekoers van 19 euro.

FNAC bracht in oktober 2015 een overnamebod uit op de elektrogroep Darty Groep. Het bod van FNAC heeft een waarde van zo’n 719 miljoen euro. FNAC wil met de overname marktleider worden in de handel van elektronica, boekenmateriaal en huishoudtoestellen in Frankrijk. De Darty Groep, dat behalve in Frankrijk ook actief is in België met Vanden Borre en in Nederland met BCC, draaide in het recentste boekjaar een omzet van 3,5 miljard euro en is daarmee bijna net zo groot als FNAC.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan producten op BCC.nl of breng een bezoekje aan een van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag! Ook kun je ons vinden op Facebook en Twitter voor de laatste nieuwtjes, acties, vragen over onze producten of voor leuke winacties. Ontdek meer, lees meer en geniet hier ook van ons Blog.

Persvragen

Voor meer informatie kan je contact opnemen via pers@bcc.nl.