Klantenservice

Waar kan ik meer informatie vinden over de geschiedenis van BCC?

Algemeen
BCC bestaat al sinds 1969 en is met 61 winkels een van de grootste en succesvolste elektro-retailers van Nederland. Onze ruim 1500 enthousiaste en gepassioneerde medewerkers streven ernaar om onze klanten de hoogst mogelijke service en de beste prijzen te bieden. Behalve in onze winkels kun je sinds 2002 ook terecht bij BCC op internet.

BCC is onderdeel van de Mirage Retail Group. Hierdoor is BCC in staat nieuwe ontwikkelingen snel te signaleren en voorop te lopen bij de introductie van nieuwe producten.

Milieu
BCC maakt en bied je zoveel mogelijk duurzame keuzes. We nemen recycling serieus en zorgen ervoor dat je oude producten op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Ook het verpakkingsmateriaal kan door de BCC Bezorgservice gratis worden meegenomen. Dit verwerken wij met ons eigen geavanceerde afvalverwerkingssysteem in ons distributiecentrum. Als eerste testten wij de meeste producten op hun energieverbruik, zodat wij je kunnen adviseren hoe je tot een duurzame keuze komt. Wij bieden bovendien een groot aantal energiebesparende producten aan, zoals stand-by-killers en LED-apparatuur. Onze winkels en kantoren zijn uitgerust met energiebesparende maatregelen. Bovendien houden wij ons, net als de andere ketens binnen de Darty Groep, aan de hoogste standaarden ten aanzien van kinderarbeid en milieu.

Certificaat EcoScan
Een uitvoerige scan door afvalverwerkingsspecialist SITA heeft aangetoond dat de inspanningen die BCC doet om een zo groen mogelijk bedrijf te zijn meetbaar een niet te onderschatten effect hebben. Deze EcoScan wees namelijk uit dat de milieu-impact van het afval van BCC in 2012 dankzij duurzaam afvalmanagement met maar liefst 46% is gereduceerd. Meer nog dan een mooie blijk van waardering is het certificaat dat wij hiervoor ontvingen een aanmoediging om de milieu-impact van ons afval de komende jaren nog verder te verkleinen. Meer informatie over de resultaten van de EcoScan leest u in het persbericht van SITA(PDF, 28 mei 2013).

Geschiedenis
In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. In de jaren die volgden groeide BCC uit tot een bekende en gewaardeerde elektronicaketen in het westen van het land.

In 1997 verkochten de aandeelhouders van BCC hun aandelen aan het beursgenoteerde Engelse retailconcern Kingfisher, dat in Europa actief was met een groot aantal elektronica- en doe-het-zelfwinkels. BCC had op dat moment 23 winkels in de Randstad en sloeg zijn vleugels uit naar de rest van Nederland.

In juli 2003 werden de elektronicawinkels van Kingfisher losgekoppeld van de doe-het-zelfwinkels om onderdeel te worden van KESA (Kingfisher Electrical SA). In 2012 wijzigde KESA zijn naam in Darty. Het aantal BCC winkels bleef groeien. Daarnaast zijn bestaande kleinere vestigingen vergroot, verbouwd of verplaatst. In februari 2015 nam BCC 18 filialen van HiM Retail over. Het ging om winkels in Zuid-Nederland van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics. In oktober 2015 werd BCC met Darty overgenomen door FNAC Frankrijk. Het bedrijf FNAC werd in 1954 opgericht door André Essel en Max Théret. FNAC wilde met de overname marktleider worden in de handel van elektronica, boekenmateriaal en huishoudtoestellen in Europa. Sinds de overname gingen zij verder onder de naam FNAC Darty.

Mirage Retail Group
In november 2020 is BCC door FNAC Darty verkocht aan Mirage Retail Group. Het concern achter vertrouwde en vernieuwende winkelformules, waaronder Blokker, Big Bazar en Intertoys, in Nederland. Mirage komt voort uit de voormalige Blokker Holding en heeft daarmee een rijke historie in de Nederlandse winkelstraten. Sinds april 2019 is Mirage Retail Group in handen van Michiel Witteveen.

Mirage is gespecialiseerd in turn-around strategieën voor de retailbranche, waarbij het haar uitvoerige kennis op het gebied van retail, vastgoed en logistiek combineert om winstgevende en toekomstbestendige retailmerken te bouwen. Het detail- en groothandelsconcern is actief in speelgoed, huishoudelijke artikelen, producten voor woning- en tuininrichting. Op vele fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan en biedt de samenwerking binnen Mirage volop perspectief op voordeel en synergie op meerdere terreinen.

Met de overname telt Mirage bijna 10.000 medewerkers met een omzet van ruim 1 miljard euro op jaar basis. BCC zelf telt ruim 1.300 werknemers en 61 winkels door heel Nederland.


Bekijk ons uitgebreide aanbod aan producten op BCC.nl of breng een bezoekje aan een van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag! Ook kun je ons vinden op Facebook en Twitter voor de laatste nieuwtjes, acties, vragen over onze producten of voor leuke winacties. Ontdek meer, lees meer en geniet hier ook van ons Blog.

Persvragen

Voor meer informatie kan je contact opnemen via pers@bcc.nl.

Chat open