Klantenservice

Wat wordt er precies bedoeld met waardevermindering bij retouren?

Binnen de retourtermijn kun je jouw aankoop thuis rustig bekijken net zoals je het in de winkel zou doen. Bevalt het artikel niet omdat het bijvoorbeeld te groot of te klein is, toch net niet de goede kleur heeft, dan kun je het retour sturen en krijg je je geld terug.

Hieronder geven we je een paar tips om te voorkomen dat je teleurgesteld raakt bij het retour sturen van je aankoop.

  • Informeer je goed voordat je iets besteld. Dat kan bij BCC ook in een van onze winkels. Maak een lijstje waaraan jouw keuze moet voldoen. Dat een wasmachine goed moet wassen spreekt voor zich maar niet alle wasmachines hebben speciale programma’s voor bijvoorbeeld hoofdkussens.
  • Wij begrijpen je enthousiasme om iets uit te pakken maar pak je aankoop altijd zorgvuldig uit waarbij de verpakking of het product niet beschadigd raakt. Zeker met grotere en zwaardere apparaten is het beter om dit altijd met zijn tweeën te doen.
  • Wanneer je een artikel echt gaat gebruiken ontstaat al gauw waardevermindering doordat er gebruikssporen achterblijven. Een speaker beluisteren laat geen sporen na, maar bijvoorbeeld een stofzuiger of een frituurpan uitproberen wel natuurlijk. Pak het gerust netjes uit en bekijk het van alle kanten maar ga niet met een stofzuiger je hele woonkamer stofzuigen of met de frituurpan frituren.
  • Sommige bijgeleverde accessoires heb je niet direct nodig om te bepalen of je aankoop aan jouw verwachting voldoet. Laat die dan in de verpakking zitten, dan kan je ze ook niet kwijtraken.

Voor een aantal situaties ontstaat er een waardevermindering die wordt doorberekend. Die zetten wij hier voor je op een rijtje zodat je niet achteraf voor onverwachte kosten komt te staan. Genoemde percentages zijn een richtlijn.


Gebruikt met lichte gebruikssporenJe krijgt 90% terug van de aanschafwaarde
Gebruikt met zware gebruikssporen (onverkoopbaar)
Je krijgt 50% terug van de aanschafwaarde
Originele verpakking, of de binnen verpakking ter bescherming van het product ontbreekt of is zwaar beschadigdJe krijgt 90% terug van de aanschafwaarde
Artikel is licht beschadigdJe krijgt 90% terug van de aanschafwaarde
Artikel is zwaar beschadigd (onverkoopbaar)
Je krijgt 50% terug van de aanschafwaarde

Chat open