Schiphol-Rijk,

BCC lanceert Videobellen met de winkel en Thuisadvies aan huis om klant tegemoet te komen in lockdown

Schiphol-Rijk, 23 december 2021 – BCC lanceert deze week persoonlijk en deskundig advies via een (whatsapp) video-afspraak met de winkelmedewerkers. Daarnaast kan de klant bij BCC gebruik maken van thuisadvies, waarbij specialisten thuis advies op maat geven. BCC introduceert deze initiatieven om klanten tegemoet te komen gedurende deze lockdown vlak voor de feestdagen. Ook tijdens de lockdown moeten BCC klanten kunnen rekenen op het persoonlijke deskundige advies dat zij gewend zijn en moet het doen van aankopen zo makkelijk mogelijk gemaakt worden.

Snel anticiperen op verandering

Al voor het afkondigen van de lockdown is BCC aan de slag gegaan om initiatieven te ontwikkelen die de klant in deze lastige tijd het beste helpen. Bovenop de bestaande mogelijkheden zoals online shoppen, Click & Collect en lokaal bestellen heeft BCC het persoonlijk en deskundig advies via (whatsapp) video-afspraak en Thuisadvies geïntroduceerd.

Hoe het werkt?

Veel vraag naar persoonlijk en deskundig advies via een videogesprek

Heeft een klant persoonlijk advies nodig? Dan maakt de klant een afspraak voor een Whatsapp videogesprek. Zo kan er live face-to-face vragen worden beantwoord door een deskundige medewerker van een BCC winkel in de buurt van de klant. Een afspraak maken kan op de site van de BCC winkel of op de productpagina's in onze webshop. Videobellen met de klant is populair. In de eerste 24 uur dat deze service live was had BCC al 200 afspraken. Daarnaast kan een klant ook gewoon bellen met de winkel, online bestellen, afhalen en thuis bezorgd krijgen.

Advies bij je thuis

Klanten kunnen direct via de BCC website een afspraak inplannen voor advies bij je thuis. Dat is wel zo makkelijk. Een productspecialist vanuit één van de BCC winkels komt vervolgens bij de klant thuis langs om advies op maat te geven. Daarvoor wordt ook een handig scherm meegenomen waarop gelijk de passende apparaten getoond kunnen worden. Mocht de klant er direct al uit zijn, kan de bestelling geplaatst worden en kan er meteen een aflevermoment afgesproken worden. Tijdens het bestelproces en na levering blijft de productspecialist aanspreekpunt voor de klant. De klant heeft dus één contactpersoon, waarmee alles kan worden besproken. Dat is wel zo prettig. Of klanten nu willen weten wat voor de beste oplossing is voor de echte thuisbioscoop-ervaring, hoe ze de perfecte thuiswerkplek kunnen creëren, of omdat je zeker wilt zijn dat de nieuwe inbouwapparatuur ook echt gaat passen; onze thuisadviseurs staan voor onze klanten klaar!

Click & Collect bij jouw BCC winkel

Liever zelf je product afhalen? Dat kan ook! Bestel snel, eenvoudig en veilig online en haal je aankoop 1 uur na je bestelling af.

Lokaal bestellen.

Bestel telefonisch bij jouw BCC winkel Voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag gratis thuis bezorgd door onze winkelmedewerkers* Hoe werkt het: Het afleveradres is binnen een straal van 10km van onze winkel. Bel ons op via het telefoonnummer dat vermeld staat bovenaan de winkelpagina. Geef je bestelling voor 12.00 uur door. Is het product bij ons op voorraad, dan bezorgen wij je bestelling dezelfde dag nog! Het telefoonnummer van jouw BCC winkel staat bovenaan op de winkelpagina.

Huismerk introducties

Ten slotte is BCC in december gestart met het introduceren van BCC eigen merkartikelen. De eerste artikelen zijn een reeks van klein huishoudelijke producten onder het BCC merk, zoals gourmetstellen, friteuses, broodroosters, waterkokers en meer. In de komende maanden zullen er meer producten aan het BCC assortiment worden toegevoegd die het leven leuker, makkelijker en slimmer maken. Dit assortiment kenmerkt zich door de juiste prijs-kwaliteitverhouding die men van BCC mag verwachten.