Winkelen op afspraak bij jouw BCC winkel: boek nu eenvoudig online je tijdslot! Een aankoop is niet verplicht! Boek nu

Schiphol-Rijk,

WFinance maakt gespreid betalen mogelijk voor BCC klanten

Online en offline aankopen gespreid betalen met krediet

Klanten van BCC, die hiervoor in aanmerking komen, kunnen nu zowel online als in de winkel aankopen doen met de mogelijkheid deze in termijnen te betalen. Dit krediet wordt verstrekt door Wehkamp Finance, onder de handelsnaam WFinance. BCC is hiermee, naast Wehkamp, de eerste retailer die gebruik maakt van de financiële producten die Wehkamp Finance aanbiedt. Ook Wehkamp klanten die al een kredietovereenkomst met Wehkamp Finance hebben, kunnen met die overeenkomst gebruik maken van gespreid betalen bij BCC.

Met het aanbieden van gespreid betalen wordt tegemoet gekomen aan de uiteenlopende wensen die klanten hebben ten aanzien van de betaling van hun aankoop. BCC wil het leven van haar klanten leuker, makkelijker en slimmer maken. Met gespreid betalen van WFinance heeft de klant een extra mogelijkheid, naast de verschillende vormen van, ‘in één keer betalen’. De klant bepaalt uiteraard zelf wat het beste bij hem past. WFinance maakt nu voor het eerst gespreid betalen in de winkel mogelijk, zonder dat de klant een medewerker of papieren nodig heeft.

Tegemoetkomen aan de behoefte van de klant

Herman Bramer, CEO van BCC: “Eenvoudig kunnen betalen op een manier die de klant het beste past, is belangrijk. BCC en Wehkamp Finance ontwikkelen daarom verschillende betalingsmogelijkheden die tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten. We zetten nu de eerste stap met het aanbieden van gespreid betalen. Zowel online als in onze winkels. Later dit jaar geven we invulling aan nog meer mogelijkheden, waaronder lease. Zo maakt BCC het leven van haar klanten makkelijker.”

"Zo’n 40% van de Nederlandse consumenten heeft niet altijd direct het geld voor hun gewenste of noodzakelijke aankopen."

Nog veel kansen voor andere winkels

Tabor Smeets, managing director Wehkamp Finance: “Wij bieden passende en verantwoorde financiële producten en diensten die relevant zijn voor de klant en op het juiste moment worden aangeboden. Zo’n 40% van de Nederlandse consumenten heeft niet altijd direct het geld voor hun gewenste of noodzakelijke aankopen. Daarvan is 32% geïnteresseerd in een aankoop waarbij ze het artikel in termijnen kunnen betalen. Deze mogelijkheid bieden wij al geruime tijd aan Wehkamp klanten. Wij zijn blij dat we via BCC onze diensten aan een bredere klantengroep kunnen aanbieden. In de toekomst verwachten we met meer partijen te gaan samenwerken. Op dit moment kan de klant bij ruim 90% van de (web)winkels zijn aankoop nog niet in termijnen betalen. Hier liggen dus nog heel veel kansen om beter in te spelen op de klantbehoefte.“

Lange termijnsamenwerking Wehkamp en BCC

De samenwerking tussen Wehkamp Finance en BCC past logisch binnen de lange termijn samenwerking die Wehkamp en BCC in oktober 2018 startten. Deze samenwerking houdt in dat Wehkamp voor het complete assortiment elektronica en huishoudelijke apparaten gebruik maakt van BCC en dat BCC aan de andere kant gebruik maakt van het complete fulfilmentproces van Wehkamp. Met deze nieuwe stap wordt de samenwerking verder uitgebouwd.

Over BCC

BCC is al 50 jaar de meest deskundige elektronica retailer van Nederland. Met 1300 werknemers, 64 vestigingen en een sterk online platform is BCC een van de leidende elektro-speciaalzaken in Nederland, en pionier op het gebied van Smart Home. Met zijn deskundige en gepassioneerde medewerkers streeft BCC ernaar om zijn klanten altijd het meest deskundige advies en de hoogst mogelijke service te bieden. BCC is onderdeel van de beursgenoteerde multinational Fnac Darty die met 703 vestigingen is vertegenwoordigd in Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland en de Benelux. Hierdoor is BCC in staat nieuwe ontwikkelingen snel te signaleren en voorop te lopen bij de introductie van nieuwe producten.

Over WFinance

WFinance is een handelsnaam van Wehkamp Finance B.V. Wehkamp Finance B.V. is onderdeel van Wehkamp Groep en biedt Wehkamp klanten al meer dan 50 jaar de mogelijkheid om hun aankopen gespreid te betalen met krediet. Wehkamp Finance B.V. biedt flexibele en innovatieve financiële producten die passend en verantwoord zijn, on- en offline, voor consumenten via retailers.