Jura-logo

De volautomatische espresso apparaten van JURA staan gelijk aan een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design. JURA onderscheidt zich door voortdurend te innoveren in technologieën voor complete oplossingen voor alle koffiegewoonten. Duurzaamheid speelt hier een grote rol in. Hierdoor leidt elk kopje koffie van JURA naar de ultieme smaakbeleving, waar je jarenlang van kan genieten.

Espressomachines

De espresso apparaten van JURA bieden een verscheidenheid aan koffiespecialiteiten waar je lang van kan genieten. Bovendien stelen ze de show in elke keuken! 

Accessoires

JURA heeft een tal van accessoires beschikbaar die perfect passen bij de JURA espresso apparaten. Van melkkoelers tot aan waterfilters, elk accessoire dat gericht is om het perfecte kopje koffie te bereiden. 

Onderhoudsproducten

De onderhoudsprogramma’s zijn geïntegreerd bij de JURA espresso apparaten. Maak hierbij gebruik van originele JURA-onderhoudsproducten om de levensduur van de espresso apparaten te verlengen en de koffiekwaliteit hoog te houden.

Alles over JURA

JURA is al sinds 1986 een pionier op het gebied van espresso apparaten voor huishoudelijk gebruik. De opgedane kennis en ervaring wordt tegenwoordig ook gebruikt voor de ontwikkeling van semiprofessionele apparatuur voor de zakelijke markt en de kleine horeca. Het traditioneel Zwitserse merk is nu wereldwijd de specialist op het gebied van volautomatische espresso apparaten.

Eenvoudige bediening

De espresso apparaten van JURA zijn heel eenvoudig en intuïtief te bedienen. Dankzij de zelfverklarende display maak je gemakkelijk jouw keuze en zorgen de nieuwste technologieën ervoor dat jij aan zo min mogelijk hoeft te denken. 

Optimaal koffieresultaat

Ruim 70 ingenieurs hebben zich volledig toegelegd op de ontwikkeling van espresso apparaten van JURA om het ultieme koffieresultaat te bereiken met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Geniet van koffie met een vol aroma, ook bij korte koffiespecialiteiten.

Duurzaamheid en eco-intelligentie

Milieubewustzijn is voor JURA een belangrijke pijler. Daarom zijn de espresso apparaten van JURA voorzien van innovatieve technologie en de Energie Spaar Modus om onnodig energieverbruik te voorkomen en actief energie te besparen. Daarnaast voorkom je zelf onnodig verpakkingsafval door verse koffie te bereiden van verse koffiebonen.

JURA technologieën

Bereiding van melk en melkschuim

Met slechts één druk op de knop, zet je in een mum van tijd de perfecte cappuccino of latte macchiato. De innovatieve pijpjes bereiden verrukkelijk melkschuim met een compacte structuur en fijne poriën. Dankzij de verstelbare melk- en melkschuimtemperatuur, worden heerlijke koffiespecialiteiten met melk in de hoogste koffiebarkwaliteit bereid.

De AromaG3-molen

Een maximum aan aroma wordt gegarandeerd, doordat de koffiebonen altijd vers gemalen worden. Daarnaast kan je dankzij de maalgraad de gewenste fijnheid van de gemalen koffie instellen. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water, de zogenaamde extractietijd, beïnvloed. Hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn bovendien geperfectioneerd, waardoor de efficiëntie aanzienlijk is vergroot. Dit betekent dat het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal wordt behouden en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd. Je geniet dus van meer smaak in een kortere tijd!

Intelligent Pre-Brew Aroma System

I.P.B.A.S. zorgt ervoor dat de hoeveelheid water die nodig is voor de extractie, aangepast wordt aan de gekozen hoeveelheid gemalen koffie zodat een volle smaak en een fluweelzachte crèma geproduceerd wordt. Dankzij de variabele zetgroep van JURA, kan de koffie naar jouw persoonlijke smaak worden ingesteld. Bovendien zorgt het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.) ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij een espresso of ristretto. De extractietijd wordt geoptimaliseerd en het resultaat is een heerlijke intense koffie op perfecte temperatuur.

Intelligent Water System

Om het perfecte kopje koffie te bereiden, is het gebruik van vers en koud water essentieel. Door het verwarmen van het water ontstaat kalkaanslag. Zonder filtering van het water leidt deze kalkaanslag tot verkalking van het espresso apparaat. Om die kalkaanslag tegen te gaan en het perfecte koffieresultaat te verkrijgen, biedt JURA het intelligente watersysteem (I.W.S.) met CLARIS filterpatroon. Het apparaat wordt hiermee beschermd tegen kalkafzettingen en hoeft dus niet ontkalkt te worden. Hierdoor heeft het apparaat een langere levensduur en wordt een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie gegarandeerd. Ervaar het verschil!