Supersola-logo

Plug & play zonnepanelen

De Supersola is een zonnepaneel die je eenvoudig kunt aansluiten door de stekker in het stopcontact te steken. Er is verder geen installatie nodig. De Supersola is voor iedereen met een plat dak. Je kun al met één Supersola beginnen en uitbreiden wanneer jij dat wilt.

Zelf zonne-energie terugleveren via het stopcontact

 Je sluit de Supersola gemakkelijk zelf aan door de stekker in het stopcontact te steken. Zodra de stekker in het stopcontact zit wordt er direct stroom opgewekt.

Apparaten die aangesloten zijn op dezelfde groep als het zonnepaneel, worden direct voorzien van energie.

Wek je meer stroom op dan je verbruikt, dan wordt de stroom via je meterkast direct teruggeleverd aan het net. Via de energiemeter heb je altijd inzicht in hoeveel je levert en hoeveel je verbruikt.

Eenvoudig zelf te plaatsen

Plaats de Supersola op je platte dak, vul de ballasttanks met water en stop de stekker in het stopcontact. Gefeliciteerd! Je wekt nu je eigen energie op en bespaart op jouw energiekosten.

Mee te verhuizen

Verhuisplannen? Neem jouw Supersola's gewoon mee naar je volgende (huur)huis. Daarom is en blijft het een goede investering en hoef je zelf stroom opwekken niet langer uit te stellen.

Begin met één paneel

Geen grote investering in één keer. Je kunt al met één Supersola beginnen. En zodra je toe bent aan uitbreiding kun je ze eenvoudig op elkaar aansluiten. Tot wel drie Supersola's op één stopcontact!

Veelgestelde vragen

 1. Moet ik de zonnepanelen ook aanmelden?
  Ja dat is verplicht, deze kun je aanmelden bij de netbeheerder. De lokale netbeheerders hebben daarvoor de volgende website in het leven geroepen, www.energieleveren.nl. Ze zullen ook gelijk controleren of je meter geschikt is voor teruglevering en zo niet deze vaak kosteloos komen vervangen voor een slimme meter. 

 2. Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?
  Er zit een beveiliging in de Supersola die ervoor zorgt dat deze geen stroom meer opwekt op het moment dat er een stroomstoring is. Dit is om onveilige situaties te voorkomen op het stroomnet en om de netbeheerder veilig de stroomstoring te laten herstellen. 

 3. Heb ik nog een losse omvormer nodig?
  Nee, in iedere Supersola zit een individuele omvormer. Hierdoor worden andere zonnepanelen niet beïnvloedt wanneer er één schaduw ondervindt. De Supersola is dus ook geschikt ter uitbreiding van een bestaand systeem.

 4. Wat gebeurt er met de ballasttanks als het vriest?
  In het ontwerp van de ballasttanks is rekening gehouden met het weer. Ze kunnen dus prima bevriezen.

 5. Zit er een accu in de Supersola?
  Nee, de Supersola heeft geen accu. De Supersola werkt op het energienetwerk. Wanneer de stekker in het stopcontact zit zal de energie direct worden gebruikt door apparaten in huis of terug worden geleverd aan het net. In beide gevallen gaat je energierekening omlaag.