Het laatste nieuws over nieuwe Apple producten

Op deze pagina verzamelen wij voor jou het laatste nieuws en geruchten over introducties van Apple producten, nu en in de (nabije) toekomst.
Wil je altijd als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwste iPads, iPhones en Macbooks? Meld je dan aan voor de BCC Nieuwsbrief of volg ons op Facebook! Bekijk hier alle producten van Apple die je bij BCC kunt kopen!


De nieuwe iPad 2018 aangekondigd: niet alleen voor het onderwijs

27 maart 2018

Apple heeft de nieuwe 2018 iPad aangekondigd tijdens haar education event. Dit model gaat de eerdere 9,7-inch iPad vervangen en is, hoewel bedoeld voor scholieren en studenten, een prima keus voor Apple-liefhebbers die de iPad Pro modellen net te kostbaar vinden.

De nieuwe iPad 2018 heeft een 9.7 inch beeldscherm en wordt geleverd in de kleuren Goud (nieuw), Zilver en Spacegrijs. Wat betreft opslagcapaciteit heb je de keuze uit 32GB of 128GB en het nieuwe model is ook in uitvoeringen met 4G connectiviteit beschikbaar. Opvallend is de ondersteuning voor Apple Pencil waarmee je niet alleen creatief los kunt gaan op het scherm van je iPad 2018, maar nu ook met de nieuwe versie van iWork aantekeningen op je scherm maakt.

Verbeteringen

De iPad 2018 wordt aangedreven door een A10 Fusion chip zoals je die ook min de iPhone 7 vindt. Hoewel dat niet zo krachtig is als de chip in de iPad Pro modellen is het een flinke verbetering ten opzichte van de A9 chip die het hart vormde van de iPad uit 2017. Je kunt mede daarom nu werken met het Augmented Reality platform (ARKit) van Apple. Maar ook multitasking gaat moeiteloos, je voert probleemloos een FaceTime- gesprek terwijl je iets op internet zoekt of aan een document werkt.


'MacBook Pro krijgt geen nieuwe functies of grote update in 2018'

17 januari 2018

Als je op zoek bent naar een nieuwe MacBook, lijk je niet te hoeven wachten op een grote upgrade dit jaar. Apple speelt het veilig met zijn laptops en laat ze in 2018 nagenoeg ongewijzigd.

Grotendeels hetzelfde

Digitimes schrijft dat Apple zijn MacBook Pro-orders intrekt bij Quanta en voortaan door Foxconn laat produceren. Het bedrijf kiest er juist nu voor om deze stap te zetten, omdat de MacBook Pro toch geen noemenswaardige upgrade zou krijgen.
Mocht Foxconn een moeizame start maken m.b.t. de productie, dan heeft Apple nog steeds een flinke voorraad achter de hand. Die blijft het hele jaar relevant, omdat er geen nieuw model geproduceerd hoeft te worden die deze voorraad vervangt. In de praktijk zouden Quanta en Foxconn met de nieuwe verdeling beide 50 procent van de MacBook Pro-productie op zich nemen.

Wel een spec-upgrade eind dit jaar?

Apple introduceerde zijn laatste grote MacBook-upgrade in 2016. Deze introduceerde naast een nieuw kleurtje ook de Touch Bar; een oled-touchscreen dat de functietoetsen van het toetsenbord vervangt. 
Hoewel we dus geen grote upgrade hoeven te verwachten, betekent niet dat de MacBook Pro volledig onaangeroerd blijft. Zo verwachten we nog steeds eind 2018 een kleine upgrade die de laptops uitrust met verbeterde specificaties.
  

Bron: iPhoned.nl links : Meltdown, rechts:  Spectre

Apple brengt extra updates uit tegen groot beveiligingslek

12 januari 2018

Apple heeft voor zowel iOS en macOS een aanvullende beveiligingsupdate uitgebracht die misbruik van de Spectre-kwetsbaarheid via browser Safari moet voorkomen.

 

Het gaat bij iOS om de update die het besturingssysteem naar versie 11.2.2 brengt. Apple noemt op zijn ondersteuningspagina specifiek dat de update verbeterde beveiliging biedt tegen Spectre. 

De MacOS-beveiligingsupdate is een aanvulling op versie 10.13.2 die afgelopen vrijdag werd uitgebracht. Die dag brachten zowel Microsoft, Apple, Amazon en Google al updates uit die de Meltdown-kwetsbaarheid moet dichten.

Spectre en Meltdown

Spectre kwam vorige week samen met de Meltdown-kwetsbaarheid aan het licht en treft vrijwel alle computers, smartphones en tablets. Spectre kan kwaadwillenden toegang geven tot het geheugen dat door programma's aangewend wordt en op die manier wachtwoorden en gevoelige informatie lekken. De kans dat Spectre al door hackers wordt misbruikt is volgens beveiligingsonderzoekers wel kleiner dan bij Meltdown, omdat het complexer van aard is. Er bestaat echter nog geen oplossing die de kwetsbaarheid volledig dicht.
  

Bron: NU.nl

Apple belooft betere smartphonecontrole voor ouders

09 januari 2018

Apple belooft te komen met meer controlemogelijkheden voor ouders. Dat zegt het bedrijf in een reactie op een open brief van twee grote aandeelhouders.

Smartphoneverslaving

De aandeelhouders vroegen aan Apple om ouders meer controlemogelijkheden te geven over wat hun kinderen op Iphones doen. Op die manier hopen de aandeelhouders smartphoneverslaving tegen te gaan, iets wat in hun ogen de economie kan schaden.

Het bedrijf zegt in een verklaring dat het "veel nadenkt over hoe onze producten worden gebruikt en de impact die ze hebben op de gebruikers en de mensen om hen heen. We nemen deze verantwoordelijkheid serieus [...] zeker als het aankomt op het beschermen van kinderen."

Onduidelijke maatregelen 

Hoe Apple zich dit precies voorstelt wordt niet duidelijk uit de verklaring. Wel benadrukt het bedrijf dat het al diverse methodes aanbiedt om het smartphonegebruik van kinderen te beperken. Dat erkenden de aandeelhouders ook, maar zij stelden echter dat deze maatregelen onvoldoende zijn. Zo is het alleen mogelijk om bepaalde apps aan of uit te zetten, en bestaat deze optie niet voor geïnstalleerde apps. Hierdoor kunnen ouders in Nederland niks beginnen tegen het gebruik van apps zoals Whatsapp van hun kinderen. 
Mogelijk geeft Apple deze zomer tijdens de presentatie van iOS 11 meer duidelijkheid over hoe zij dit probleem willen aanpakken.
  

Bron: NOS.nl


"iPhone SE 2 krijgt glazen achterkant voor draadloos opladen"

10 januari 2018

Krijgt de eerste nieuwe iPhone van 2018 toch een ander uiterlijk dan gedacht? Het nieuwste gerucht stelt dat de iPhone SE 2 draadloos opladen ondersteunt, en daarom een glazen achterkant krijgt.

Draadloos opladen

 Als we de geruchten mogen geloven, presenteert Apple in de eerste helft van 2018 de opvolger van de iPhone SE. Omdat het bedrijf de kosten zo laag mogelijk wil houden voor dit budgetmodel, kon er van worden uitgegaan dat de SE 2 hetzelfde design zou behouden. 

Tekz24.com komt vandaag met een ander geluid. De website zegt een 'zeer betrouwbare bron' gesproken te hebben, die stelt dat de iPhone SE 2 een volledig glazen achterkant krijgt. Een flink verschil met zijn voorganger, waarvan de achterkant voornamelijk uit aluminium bestond. 

Nieuwe functie en nieuw design

Als het gerucht klopt, slaat Apple met deze beslissing twee vliegen in één klap. Allereerst is draadloos opladen een fijne functie waar iedere gebruiker zijn voordeel mee kan doen, en de glazen achterkant geeft de SE 2 een onderscheidend uiterlijk ten opzichte van zijn voorganger.
  

Bron: iPhoned.nl


Een nieuwe generatie iPhone

13 september 2017

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus komen in drie kleuren uit. Je kunt kiezen uit een spacegrijze, zilveren en een gouden variant van de iPhone 8. Qua opslagruimte kun je alleen kiezen uit 64GB en 256 GB. De 32GB-versie is dus niet meer beschikbaar en ook de 128GB-versie is vervallen.

Draadloos opladen

Eén van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 8 is draadloos opladen. De iPhone 8 en 8 Plus ondersteunen dankzij de glazen achterkant inductieladen. Dat betekent dat je je iPhone alleen maar op de oplader hoeft te leggen, zonder een Lightning-kabeltje erin te steken. De iPhone 8 en 8 Plus maken gebruik van de Qi-standaard voor draadloos opladen. Apple heeft bevestigd dat je ook opladers van andere fabrikanten, waaronder van IKEA, Mophie en Belkin kunt gebruiken om de iPhone 8 op te laden.

Specificaties

De iPhone 8 is voorzien van een A11 Bionic-chip. Deze heeft vier energiezuinige kernen voor het normale werk, die 70% sneller zijn dan die van de A10 Fusion-chip. Er zitten ook 2 kernen in voor zware taken, die 25 procent sneller zijn dan voorheen. De A11 Bionic bevat voor het eerst een grafische processor (GPU) die door Apple zelf is ontworpen. Dit maakt spectaculaire games mogelijk, ook met augmented reality.


links : iPhone X, rechts:  iPhone 8 Plus en iPhone 8

Een verbeterde camera

De iPhone 8 heeft een verbeterde 12-megapixel camera met een grotere en snellere sensor. Ook zit er een nieuw kleurenfilter en optische beeldstabilisatie zorgt dat je foto’s minder bewogen zijn. Voor het maken van selfies is er een 7-megapixel camera beschikbaar. Bijzonder is dat de iPhone 8 ondersteuning biedt voor 4K 60fps video. Veel andere smartphones kunnen dit alleen met 30fps. Bij het filmen met 1080p kun je zelfs tot 240fps gaan.

Bron: iCulture.nl


Nieuwe Apple producten nu bij BCC verkrijgbaar 

20 juni 2017

Het wachten is voorbij, inmiddels zijn de nieuwe Macbooks, iMacs en iPads bij BCC verkrijgbaar. Online, maar natuurlijk ook in onze winkels. Kom je snel kijken?

MacBook

De nieuwe MacBooks van Apple hebben betere processors, meer maximaal geheugen en snellere ssd's. Verder kunnen 4K- en 5K-modellen worden voorzien van losse grafische kaarten van AMD. 

iMac

De nieuwe MacBooks van Apple hebben betere processors, meer maximaal geheugen en snellere ssd's. Verder kunnen 4K- en 5K-modellen worden voorzien van losse grafische kaarten van AMD. 

iPad

De nieuwe iPad Pro heeft een scherm van 10,5 inch. Door de dunnere schermranden is de behuizing nauwelijks groter dan het eerder verschenen 9,7 inch-model.

Bovendien is met dit indrukwekkende nieuwe scherm de vertraging in het herkennen van aanrakingen verkleind, waardoor tekenen met een stylus natuurlijker aanvoelt. De helderheid kan hoger worden ingesteld waardoor je de iPad beter kunt gebruiken in lichte omstandigehden, zoals bij fel zonlicht. De nieuwe A10X-chip biedt voor betere prestaties in games en andere zware apps.

In de nieuwe iPad Pro zit dezelfde 12 megapixel-camera als in de iPhone 7, met onder meer optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant zit een camera met een resolutie van 7 megapixel. Naast de nieuwe 10,5 inch iPad Pro is de grotere 12,9 inch iPad Pro geupdate.


iOS 11 officieel aangekondigd

6 juni 2017

Tijdens de WWDC-keynote heeft Apple iOS 11 aangekondigd.

In het nieuwe besturingssysteem iOS 11 zitten verschillende verbeteringen voor de iPad. Zo wordt het mogelijk om meer app-snelkoppelingen onder in het thuisscherm te zetten. De splitscreen-modus wordt uitgebreid en het wordt makkelijker om te wisselen tussen verschillende app-combinaties.

Ook wordt een functie toegevoegd die het mogelijk maakt om bestanden en teksten van de ene naar de andere app te slepen. Een ingebouwde documentscanner maakt het makkelijk om een foto van een vel papier te maken en hier vervolgens notities op te maken.

Op de iPad verschijnt voor het eerst een nieuwe bestanden-app die net als op desktopcomputers inzicht geeft in alle bestanden die op de iPad en op verschillende clouddiensten staan.

Bron: Nu.nl


'Apple vernieuwt Mac-lijn en brengt nieuwe versie van de iPad Pro uit'

5 juni 2017

Apple brengt verschillende nieuwe versies van zijn MacBook en iMac op de markt en lanceert tevens een nieuwe iPad Pro, met een scherm van 10,5 inch.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Apple werkt onder meer aan een iMac Pro, die in december zal verschijnen.

iMac Pro

Dit apparaat krijgt hetzelfde ontwerp als de huidige iMac van 27 inch, maar in een zwarte uitvoering. Volgens Apple is er een beter koelingssysteem ontworpen, waardoor Xeon-processoren met acht tot achttien kernen kunnen worden ingebouwd, naast maximaal 128 GB werkgeheugen. Er zal gebruik worden gemaakt van Radeon Vega-graphics, met maximaal 16 GB VRAM. Aan de iMac zullen nog twee 5K-schermen kunnen worden gekoppeld. Het apparaat wordt gericht op professionele gebruikers en zal minstens 4.999 dollar kosten

MacBook

De MacBooks van Apple krijgen updates met betere specificaties, en ook de huige iMac-modellen krijgen betere processors, meer maximaal geheugen en snellere ssd's. Verder kunnen 4K- en 5K-modellen worden voorzien van losse grafische kaarten van AMD. Het goedkoopste 4K-model kost 1.499 euro.

iPad Pro

Apple brengt verder een nieuwe iPad Pro uit, met een scherm van 10,5 inch. Door de dunnere schermranden is de behuizing maar iets groter dan die van het 9,7 inch-model dat eerder verscheen.

De nieuwe iPad Pro heeft een scherm met een hogere refresh rate van 120 Hz. Ook is de vertraging in het herkennen van aanrakingen verkleind, waardoor tekenen met een stylus natuurlijker moet aanvoelen. De maximale helderheid ligt hoger, waardoor de iPad beter bruikbaar is in fel zonlicht. De nieuwe A10X-chip moet zorgen voor betere prestaties in games en andere zware apps.

In de nieuwe iPad Pro zit dezelfde 12 megapixel-camera als in de iPhone 7, met onder meer optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant zit een camera met een resolutie van 7 megapixel.

Zowel de 10,5 inch- als 12,9 inch-iPads zullen nu met minstens 64 GB opslagruimte worden geleverd. De kleinere variant gaat minstens 739 euro kosten.

Bron: Nu.nl

'10,5-inch iPad Pro vervangt huidige 9,7-inch model, pre-order op 9 juni'

18 mei 2017

Al maanden gonst het van de geruchten omtrent een nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Al vorig jaar verschenen de eerste berichten dat Apple zou werken aan deze iPad met nieuw schermformaat.

Tijdens de WWDC kondigt Apple misschien deze 10,5-inch iPad Pro aan, maar hoe past dit nieuwe formaat binnen de huidige iPad line-up? iCulture heeft van bronnen vernomen dat deze nieuwe iPad dient als opvolger van de bestaande 9,7-inch iPad Pro.

Uitvoeringen

De bron meldt dat Apple in juni twee iPads zal uitbrengen, namelijk:

    • ▷  12,9-inch iPad Pro, als vervanger van het huidige model
    • ▷  10,5-inch iPad Pro, als vervanger van de 9,7-inch iPad Pro

De verwachte datum voor de pre-order is 9 juni, de vrijdag na de keynote van WWDC 2017. Daarbij zal Apple vermoedelijk kiezen voor een softlaunch, net zoals afgelopen maart bij de standaard 9,7-inch iPad. Dat betekent dus geen lange rijen bij de Apple Stores, maar de normale pre-order waarbij je de iPad op een afgesproken tijdstip kunt ophalen.

Waarschijnlijk zal in beide nieuwe iPads een A10 Fusion-chip aanwezig zijn met LTE Advanced en snelheden tot 450Mbit/s. De thuisknop zal ongewijzigd zijn, dus een fysiek indrukbare knop. Je hoeft dus ook nog niet te rekenen op een thuisknop onder het scherm.

Bron: iCulture.nl


'Siri-speaker en randloze 10,5-inch iPad Pro op WWDC 2017'

14 mei 2017

Het belooft een spannende WWDC te worden. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple waarschijnlijk een 10,5-inch iPad Pro en een Siri-speaker met touchscreen laten zien op het jaarlijkse ontwikkelaarsevenement.

Dit jaar krijgen we waarschijnlijk meer hardware-aankondigingen te zien dan gebruikelijk.

10,5 inch iPad Pro

Eén van de aankondigingen die Kuo verwacht is de 10,5 inch iPad Pro, waar al maanden over wordt gesproken. Hij denkt dat de kans 70 procent is dat we deze iPad zullen zien op WWDC. Op basis van informatie uit de productieketen is af te leiden dat de tablet in juni in de winkels ligt. De verwachting is dat deze 10,5 inch iPad Pro dezelfde afmetingen heeft als het huidige 9,7 inch model, maar met een groter scherm. Dit is te danken aan de smallere schermranden. Kuo verwacht dat Apple er in een jaar tijd 5 tot 6 miljoen van gaat verkopen, ongeveer 15% van het totale aantal iPads. Vooral zakelijke gebruikers zouden de doelgroep zijn.

Touchscreen in Siri speaker

Ook denkt Kuo dat er meer dan 50 procent kans is dat we de Siri-speaker gaan zien op WWDC. Een vroege aankondiging geeft ontwikkelaars de gelegenheid om alvast apps te maken die met de Siri-speaker samenwerken. Waarschijnlijk ligt dit apparaat pas later dit jaar in de schappen, dus nog niet in juni. De speaker zal werken met een touchscreen en de belangrijkste concurrent is volgens Kuo de Amazon Echo. Dat sluit mooi aan op de beweringen van Phil Schiller, die onlangs in een interview vertelde dat speakers voor slimme assistenten een scherm nodig hebben.

De WWDC-keynote is op 5 juni om 19 uur Nederlandse tijd.

Bron: iCulture.nl


iPhone voor het goede doel: iPhone 7 (PRODUCT)RED

27 maart 2017

Er werd al een paar maanden gesproken over rode uitvoering van de iPhone 7. Al in december maakte de Japanse geruchtensite Macotakara er melding van, waarbij ze dachten dat Apple tot het gebruikelijke evenement in september zou wachten.

Eind februari kwam Macotakara met nieuwe voorspellingen: de rode iPhone zou al veel eerder beschikbaar komen, namelijk in maart. Die voorspellingen blijken nu dus te kloppen. Met de officiële aankondiging komt er een einde aan de geruchten. Bij de (PRODUCT)RED-versies van de iPhone 7 gaat een deel van de opbrengst naar AIDS-onderzoek.

Beschikbaarheid

De iPhone 7 (PRODUCT)RED heeft precies dezelfde specificaties als de eerder verschenen iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De prijzen zijn ook gelijk, waarbij je kunt kiezen uit 128GB of 256GB opslag. De kleur rood komt overeen met de rode hoesjes die Apple al langer verkocht.
Onduidelijk is hoe lang deze Special Edition op de markt blijft, want Apple-topman Greg Joswiak vertelde eerder dat Apple “een stuk of wat” heeft laten maken. Liefhebbers zullen dus snel moeten zijn, want het lijkt erop dat het toestel verkrijgbaar is zolang de voorraad strekt. Daarnaast zal Apple klanten voorlichting geven wat er met het geld gebeurt dat ze aan (RED) doneren. De organisatoren van PRODUCT(RED) zijn uiteraard in hun nopjes met deze rode iPhone 7 (Plus). Apple heeft tot nu toe 130 miljoen dollar bijgedragen aan het project, dat geld investeert in meerdere landen in Afrika.

(PRODUCT)RED

Apple heeft al veel vaker rode producten uitgebracht onder de noemer (PRODUCT)RED. Met dit label steunt Apple het onderzoek naar AIDS en voorlichting over de ziekte. Apple bracht eerder rode versies uit van de iPod shuffle, iPod nano en iPod touch, dus een rode iPhone is een logisch vervolg. Ook zijn er allerlei hoesjes in een rode versie beschikbaar.

Bron: iCulture.nl


Nieuwe iPad nu bij BCC te reserveren

23 maart 2017

De nieuwe iPad heeft een prachtig 9.7 inch Retina scherm, een snelle 64-bit A9 processor en draait op het veelzijdige IOS10. 

 

Naast de kleuren Goud, Zilver en Space-grijs is de nieuwe iPad vooralsnog beschikbaar met 32 en 128 GB opslagcapaciteit. Bovendien is er een 'Cellular' variant die naast Wi-Fi overweg kan met 4G mobiel internet, zodat je altijd en overal online kunt op jouw nieuwe iPad. Bekijk snel al de verschillende modellen! 

'Apple kondigt nieuwe iPads begin april aan'

14 maart 2017

Apple is van plan om nieuwe iPads aan te kondigen bij de opening van zijn nieuwe hoofdkantoor in april.

Dat stellen althans anonieme bronnen in de productieketen van Apple tegen het Taiwanese Digitimes. Verwacht wordt dat Apple minstens drie nieuwe iPads zal aankondigen. De productie van een nieuw formaat iPad Pro, met een scherm van 10,5 inch, is naar voren gebracht, stellen de bronnen. Het apparaat zou al deze maand van de band rollen, waar Apple dat eerder pas enkele maanden later wilde doen.

Naar verwachting zal ook een nieuwe iPad Pro van 12,9 inch verschijnen, al gaat die volgens Digitimes pas in mei of juni in productie. Apple kondigt vermoedelijk ook een goedkopere iPad met een formaat van 9,7 inch aan.

Krimp

Ondertussen blijft de tabletmarkt krimpen. Uit eigen onderzoek van Digitimes blijkt dat het aantal wereldwijd verscheepte tablets in het eerste kwartaal van 2017 onder de 40 miljoen zal duiken. Het zou voor het eerst in vijf jaar tijd zijn dat dat gebeurt. De verkoop van iPads krimpt al sinds 2014.

De nieuwe kantorencampus van Apple gaat Apple Park heten. Uiteindelijk zullen ruim 12.000 medewerkers aan de slag gaan in een gigantisch cirkelvormig gebouw. Bovenin zit het Steve Jobs-theater, waar vermoedelijk productaankondigingen zullen worden gehouden.

Bron: Nu.nl


'Nieuwe iPads in april'

8 maart 2017

Apple werkt aan een aantal nieuwe iPads. Er zijn inmiddels zo veel geruchten over deze apparaten verschenen, dat het bijna raar zou als dit niet het geval is.

Desondanks moeten we nog altijd afwachten wat de fabrikant in petto heeft, want niet alle geruchtenmakers zitten altijd bij het juiste eind. Sommige mensen kijken naar wat er in het verleden gedaan en gepresenteerd is, en proberen op basis daarvan nieuwe geruchten te verspreiden. Zo gaat dat ook met een Apple-evenement dat jaarlijks in de lente plaatsvindt.

Normaliter vindt dit evenement in maart plaats. Maar omdat de datum van het evenement in de afgelopen jaren steeds ietwat naar achteren is geschoven, leeft nu de gedachte dat de presentatie naar april wordt verschoven. Tijdens die presentatie, die op 4 april zou moeten plaatsvinden, zou Apple de nieuwe iPads voor 2017 willen aankondigen. Naast een nieuw model van de 12,9″-versie van de iPad Pro, is de verwachting dat Apple dit jaar ook een nieuw model van de 9,7″-versie zal uitbrengen en een nieuw formaat zal introduceren met een 10,5″-scherm.

Bron: tabletsmagazine.nl


'Gerucht: Komende iPhones ondersteunen usb-snelladen via Lightning-poort'

2 maart 2017

De drie iPhones die Apple naar verluidt in de tweede helft van dit jaar uitbrengt, ondersteunen snelladen op basis van USB Power Delivery, maar via de Lightning-poort van Apple. Dat meldt een analist die het vaak bij het juiste eind heeft wat betreft Apple-geruchten.

De komst van usb-snelladen via de Lightning-connector komt van de bekende 'Apple-analist' Ming-Chi Kuo van KGI Securities, schrijft MacRumors. Zijn bericht volgt op een gerucht van de Wall Street Journal van dinsdag, die claimde dat de iPhones over een usb-c-connector in plaats van de Lightning-aansluiting gaan beschikken.

Dit is niet het geval volgens Ming-Chi Kuo. Apple zou de Lightning-poort willen behouden omdat deze iets dunner is dan usb-c en Apple verdient aan licenties voor Lightning-accessoires. Wel claimt hij dat Apple USB Power Delivery gaat implementeren. Hij denkt dat Apple van chips van Texas Instruments voor het stroombeheer en van Cypress voor de stroomlevering gebruik gaat maken. Dankzij een afwijkende accu, zou de iPhone met oled-scherm sneller kunnen laden dan de andere twee modellen. De Power Delivery-standaard omvat vijf niveaus met verschillende stroomsterktes en verschillende spanningen, met 100W als maximum.

Of ook de snelheid van Lightning omhoog gaat, meldt het bericht niet concreet maar Ming-Chi Kuo denkt van niet omdat de hogere usb-snelheid een 'niche applicatie voor de iPhone' zou zijn. De Lightning-aansluiting ondersteunt bij iPhones en iPads nog snelheden die vergelijkbaar zijn met die van usb 2.0, van theoretisch 480Mbit/s. De 12,9"-versie van de iPad Pro ondersteunt echter wel de usb 3.0-snelheid van 5Gbit/s en ook kan deze tablet snel geladen worden met behulp van een Lightning-naar-usb-c-kabel.

Bron: tweakers.net


'Maart-event met nieuwe iPads en meer'

3 maart 2017

Vorig jaar werden hier de 9,7-inch iPad Pro en iPhone SE aangekondigd. Ook dit jaar ligt er weer een hoop in het verschiet, vooral wat betreft de iPad.

Het is alweer een jaar geleden dat er een nieuwe iPad onthuld werd. Het zou deze keer dan ook gaan om meerdere iPad-modellen, waarvan er zelfs een iPad met een nieuw schermformaat verwacht wordt.

10,5-inch iPad Pro: nieuw schermformaat zonder randen

Veruit het meest vernieuwende model is volgens geruchten de nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Deze valt qua schermformaat precies tussen de huidige 9,7-inch en 12,9-inch iPad Pro. Hoewel het scherm dus een slag groter is dan eerstegenoemde, zal het werkelijke formaat van het toestel hetzelfde zijn. Dat betekent dat de nieuwe iPad Pro zelf niet veel groter is en je dus meer scherm in je schoot geworpen krijgt. De schermranden zijn volgens geruchten een stuk minder aanwezig. Wij geloven hier wel in. Het design van de iPad is eigenlijk al sinds de iPad Air in 2013 hetzelfde. Hoewel de iPad Pro wat subtiele veranderingen aanbracht, kan het wat betreft schermranden wel eens een slag minder. Daarnaast lijkt het wel zo goed als zeker dat de nieuwe iPad een scherm van 10,5-inch krijgt, hoewel er eerder ook gesproken werd over 10,9-inch.
Kans: 90%

10,5-inch iPad Pro: geen homeknop meer

Dat de nieuwe iPad Pro minder schermranden krijgt, lijkt dus wel zo goed als zeker. Bijkomend gerucht is ook het verdwijnen van de homeknop. Hoewel er al lang geruchten zijn dat de iPhone 8 geen homeknop krijgt, zou Apple dit wellicht al van plan zijn op deze nieuwe iPad Pro. Enerzijds past dit ook bij het beeld dat dit model een groter scherm krijgt in dezelfde behuizing. Anderzijds is de vraag hoe Apple de Touch ID-sensor gaat verwerken. Er zijn geen geruchten over bijvoorbeeld een functiepaneel, zoals bij de iPhone 8 het geval lijkt. Er zijn slechts een paar geruchten geweest over het verdwijnen van de homeknop en die kwamen niet van de meest betrouwbare bronnen. Wij zetten hier dus wat lager op in.
Kans: 60%

10,5-inch iPad Pro: snelle A10X-chip

Maar wat krijgt deze nieuwe iPad Pro dan wel allemaal, behalve een iets groter scherm en nieuw design? We kunnen er in ieder geval vanuit gaan dat deze nieuwe iPad weer sneller is dan alle vorige modellen. De snelste iPad Pro heeft een A9X-chip, terwijl de iPhone 7 inmiddels alweer op A10 zit. Deze nieuwe iPad Pro krijgt dan ook waarschijnlijk een nieuwe A10X-chip, een stap hoger dan de chip van vorig jaar. Dit gerucht kwam ook meerdere keren voorbij en kunnen we bijna met zekerheid aannemen. De vraag is echter wel wat Apple met de extra kracht allemaal van plan is.
Kans: 99%

12,9-inch iPad Pro: nieuwe versie van de grootste iPad

Behalve de nieuwe 10,5-inch iPad Pro, verwachten we ook een nieuwe versie van de 12,9-inch iPad Pro. De eerste grote iPad Pro verscheen alweer in 2015, dus het is wel weer tijd voor een update. Net als de nieuwe 10,5-inch iPad Pro, gaan we bij deze uit van de nieuwe A10X-chip. Wellicht dat Apple ook in dit model voor een nieuw design met dunnere schermranden kiest, maar hier zijn geen concrete berichten over verschenen. Het feit dat er een nieuw model aan zit te komen van deze allergrootste iPad, lijkt echter bijna een zekerheid.
Kans: 90%

9,7-inch iPad Pro: nieuw instapmodel

De derde iPad waar geruchten over verschenen zijn, is een soort instapmodel van de 9,7-inch iPad. Momenteel zijn er twee iPads met dit schermformaat beschikbaar: de iPad Air 2 en de kleinere iPad Pro. Of Apple de iPad Air 2 helemaal uit het assortiment gaat halen en vervangt door de 9,7-inch iPad Pro, is nog onduidelijk. Het zou goed kunnen dat Apple besluit om de iPad Air 2 er nog even in te houden voor de minder veeleisende gebruikers en een nieuwe 9,7-inch iPad Pro gebruikt als een soort instapmodel voor Pro-gebruikers. De naamgeving van een nieuwe 9,7-inch iPad is dus onduidelijk, maar een nieuw model van dit formaat wordt wel verwacht.
Kans: 75%

iPhone SE: geen nieuwe versie, wel 128GB

De iPhone SE werd vorig jaar tijdens het maart-event aangekondigd. Inmiddels bestaat deze dus een jaar, maar een nieuw model ligt niet in de lijn der verwachting. Het is echter wel goed mogelijk dat Apple het aanbod qua opslagcapaciteit vernieuwd. De iPhone SE is het enige model dat nog verkrijgbaar is met 16GB en 64GB opslagruimte, terwijl de andere iPhones alleen beschikbaar zijn in 32GB, 128GB en 256GB. Het lijkt dan ook een logische stap om de iPhone SE ook in 32GB en 128GB aan te gaan bieden, zodat de gehele iPhone-lineup weer op één lijn ligt.
Kans: 60%

Mac: nieuwe iMac-modellen

De Mac blijft een lastige categorie. In oktober heeft Apple nog nieuwe MacBook Pro-modellen uitgebracht, dus je zou zeggen dat het ook wel weer eens tijd is voor een nieuwe iMac. De iMac heeft voor het laatst in oktober 2015 een update gekregen. Het ging toen om een 21,5-inch iMac met 4K-resolutie. Veel gebruikers vragen al tijden om nieuwe iMac-modellen en Tim Cook heeft hier ook enigszins naar gehint. In december zei hij dat er fantastische desktops op de planning staan. Er zijn geen directe geruchten dat een nieuwe iMac ook echt al aanstaande is, maar de analist Ming-Chi Kuo zei in oktober dat deze nog wel voor het eerste kwartaal van 2017 verwacht wordt. Het zou dus zomaar kunnen dat Apple tijdens het event nog een gaatje vrij heeft voor een nieuwe iMac.
Kans: 75%

Bron: iculture.nl


Beoordeling door klanten: 8,7 (5822 beoordelingen)