Storingsvrije radio met DAB

Digital Audio Broadcasting (DAB) is, hoewel nog relatief onbekend, aan een snelle opmars bezig. Via DAB radio luistert u zonder storingen en ruis naar de radio, naar een signaal dat digitaal verzonden wordt. Zo kunt u eenvoudige optimaal genieten van uw favoriete stations.

Het DAB signaal wordt net als FM en AM draadloos via de ether verzonden. U heeft dus geen kabelaansluiting en ook geen abonnement nodig om gratis naar de uitzendingen te kunnen luisteren. Wel moet uw ontvanger, zoals uw radio of autoradio, geschikt zijn voor de ontvangst van DAB.


DAB en DAB+

Nog voordat DAB volledig is ingeburgerd, is er al een opvolger: DAB+, waarin met een lagere bitrate een hogere kwaliteit wordt behaald. Sinds juni 2013 zijn veel Nederlandse commerciële radiostations, zoals Sky Radio, 538, Q-music en 100%NL, al in heel Nederland te ontvangen via DAB+. Medio september zijn ook de stations van de publieke omroep in DAB+ beschikbaar.

Via DAB+ kan veel aanvullende informatie worden verzonden, zoals informatie over de muziek waar u naar luistert, inclusief bijvoorbeeld de weergave van het cd-hoesje in kleur.

Let op: Heeft u al een DAB radio? Dan kunt u daarop geen DAB+ ontvangen. Andersom is een DAB+ ontvanger wel geschikt voor de ontvangst van het minder efficiënte DAB signaal.


 

DAB bij BCC

Digital Audio Broadcasting is het radiosignaal van de toekomst, niet alleen omdat het signaal storingsvrij is en een veel gunstigere signaal-ruisverhouding kent, maar vooral omdat er veel meer zenders gebruik van kunnen maken. Aan de schaarste van zenderfrequenties komt daarmee een eind, en naar verwachting zullen steeds op den duur steeds minder stations nog via de vrije ether (AM/FM) te beluisteren zijn. Wilt u dus klaar zijn voor de toekomst, en naar naar uw favoriete zenders kunnen blijven luisteren? Stap dan tijdig over op DAB, of liever nog: DAB+.

 

Bekijk hier alle DAB en DAB+ radio's in ons assortiment