Altijd een oplossing in huis

Bij BCC staan wij klaar met totaaloplossingen die jouw leven thuis slimmer, makkelijker en dus leuker maken. Of dit nu gaat over het vinden van een juist elektronicaproduct of het bezorgen, monteren, installeren of repareren van jouw pakket; wij helpen je graag met persoonlijk advies op maat. Zo kun jij zorgeloos genieten van je nieuwe aankoop!

Onze geschiedenis

 • 2020

  Mirage Retail Group

  In november 2020 is BCC door FNAC Darty verkocht aan Mirage Retail Group. Het concern achter vertrouwde en vernieuwende winkelformules in Nederland, waaronder Blokker, Big Bazar en Intertoys.

  Meer over Mirage 

 • 2015

  Overname door FNAC

  In februari 2015 nam BCC 18 filialen van Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics over. In oktober 2015 werd BCC met Darty overgenomen door FNAC Frankrijk.

 • 2003

  Verdere groei

  In juli 2003 werden de elektronicawinkels van Kingfisher losgekoppeld van de doe-het-zelfwinkels om onderdeel te worden van KESA (Kingfisher Electrical SA). In 2012 wijzigde KESA zijn naam in Darty. Het aantal BCC winkels bleef groeien. Daarnaast zijn bestaande kleinere vestigingen vergroot, verbouwd of verplaatst.

 • 1997

  De vleugels uitslaan

  In 1997 verkochten de aandeelhouders van BCC hun aandelen aan het beursgenoteerde Engelse retailconcern Kingfisher, dat in Europa actief was met een groot aantal elektronica- en doe-het-zelfwinkels. BCC had op dat moment 23 winkels in de Randstad en sloeg zijn vleugels uit naar de rest van Nederland.

 • 1969

  BCC

  Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. In de jaren die volgden groeide BCC uit tot een bekende en gewaardeerde elektronicaketen in het westen van het land.

 • 1945

  Het prille begin

  In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend.

Onderdeel van Mirage Retail Group

In november 2020 is BCC door FNAC Darty verkocht aan Mirage Retail Group. Het concern achter vertrouwde en vernieuwende winkelformules in Nederland, waaronder Blokker, Big Bazar en Intertoys.Mirage komt voort uit de voormalige Blokker Holding en heeft daarmee een rijke historie in de Nederlandse winkelstraten.

Sinds april 2019 is Mirage Retail Group in handen van Michiel Witteveen. Mirage is gespecialiseerd in turn-around strategieën voor de retailbranche, waarbij het haar uitvoerige kennis op het gebied van retail, vastgoed en logistiek combineert om winstgevende en toekomstbestendige retailmerken te bouwen. Het detail- en groothandelsconcern is actief in speelgoed, huishoudelijke artikelen, producten voor woning- en tuininrichting.

Op vele fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan en biedt de samenwerking binnen Mirage volop perspectief op voordeel en synergie op meerdere terreinen.

Met de overname telt Mirage bijna 10.000 medewerkers met een omzet van ruim 1 miljard euro op jaar basis. BCC zelf telt ruim 1.300 werknemers en 61 winkels door heel Nederland.

Onze medewerkers

Bij BCC zijn er ruim 1300 enthousiaste en gepassioneerde medewerkers. Wil jij hier ook onderdeel van uitmaken? BCC heeft veel uitdagende vacatures bij verschillende afdelingen; van marketingfuncties op het servicekantoor, parttime en fulltime verkopers in de winkels, tot klantenservicemedewerkers en bezorgers. Op welke afdeling jij ook komt te werken, alle BCC'ers zijn stuk voor stuk professionals op hun eigen terrein.

Werken bij BCC

Onze missie en visie

Technologie maakt ons leven steeds slimmer, makkelijke en dús leuker! Integratie en installatie van alle elektronische apparaten wordt ook steeds ingewikkelder. BCC maakt het eenvoudig om elektronica te kiezen, gebruiken en thuis blijvend te laten werken. Wat de vraag ook is, van elektronica tot keukens tot airco’s. We hebben altijd een oplossing in huis.

Milieu

BCC maakt en bied je zoveel mogelijk duurzame keuzes. We nemen recycling serieus en zorgen ervoor dat je oude producten op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Ook het verpakkingsmateriaal kan door de BCC Bezorgservice gratis worden meegenomen. Dit verwerken wij met ons eigen geavanceerde afvalverwerkingssysteem in ons distributiecentrum.

Wij waren één van de eersten die het energieverbruik van veel producten hebben getest, om je goed te kunnen adviseren bij het maken van een duurzame keus. Wij bieden bovendien een groot aantal energiebesparende producten aan, zoals stand-by-killers en LED-apparatuur. Daarnaast zijn onze winkels en kantoren uitgerust met energiebesparende maatregelen.

Ontdek nu BCC's...

Split airco units

BCC Aircoshop