Meer dan 29 jaar geleden introduceerde Nespresso als eerste het concept van geportioneerde koffie van topkwaliteit en patenteerde een exclusief systeem dat voldeed aan alle eisen die worden gesteld aan de perfecte espresso. Vanaf de selectie van de meest zeldzame groene koffiebonen tot aan het moment dat u de koffie uit uw kopje drinkt.


Het Nespresso Koffieverhaal


Perfecte koffie is geen toeval. Dit houdt in dat we compromisloos onze grenzen blijven verleggen, in elke stap in de waardeketen van boon tot kopje. Onze Grands Crus creëren we zodat u van de hoogste kwaliteit koffie kunt genieten, kopje na kopje.

De oorsprong

De herkomst van de koffie heeft grote invloed op het aromaprofiel en de smaak van de koffie.

De teelt en oogst

6 tot 8 maanden na bloei, worden de rijpe, rode bessen met de hand geplukt.

Van bes naar boon

Als het vruchtvlees is verwijderd spreekt men over groene koffie.

Alleen de perfecte groene koffie wordt geselecteerd, waarna deze wordt gesorteerd op grootte, dichtheid en kleur.

Het branden en blenden

Na het branden ontwikkelt de boon haar smaak en karakter. Elke Grand Cru krijgt een specifiek karakter door de gekozen maling en blend van de gebrande bonen.

De capsule

Direct na de maling van de Grand Cru wordt deze hermetisch afgesloten om versheid te garanderen. Na gebruik zijn de aluminium capsules oneindig recyclebaar.


Het perfecte kopje koffie


Het resultaat van onze passie voor het behoud en het creëren van de beste kwaliteit koffie.Nespresso Koffiemachines

Alle Nespresso koffiemachines zijn uitgerust met een gepatenteerd extractiesysteem, met de perfecte druk om volmaakte koffie te produceren, kopje na kopje. Voeg melkschuim toe met de Aeroccino melkopschuimer om een luxe cappuccino of latte te creëren.


 


Nespresso
koffiemachines met melkfunctie

Wilt u naast Ristretto, Espresso of Lungo ook een cappuccino of latte kunnen bereiden? Kies dan voor een machine met een melkfunctie:


Lattissima Touch Met één simpele druk op de knop creëert u met de Lattissima Touch uw favoriete recept en met de nieuwe melkschuimoptie voegt u heel eenvoudig extra melkschuim toe aan uw melkrecept.
Lattissima Pro De Lattissima Pro beschikt over een geavanceerde technologie en een intuïtief touchscreen. Het strakke en robuuste design van deze machine voegt elegantie toe aan uw keuken. Geniet van onvergetelijke melkrecepten met één druk op de knop.
Gran Maestria De Gran Maestria is het ultieme genot qua luxe en gebruiksgemak dankzij een kopjeswarmer en een Aeroccino4. Deze melkopschuimer zorgt voor fijn zacht melkschuim en is ideaal om een breed scala aan warme of koude koffie- en melkrecepten te bereiden.
Maestria Een aansprekende machine die staat voor het ritueel van het koffie zetten op een unieke manier. Met het stoompijpje van de Maestria bereidt u melkschuim zoals een echte barista.
CitiZ&Milk De CitiZ&Milk is een intuïtieve en gebruiksvriendelijke machine en is voorzien van een geïntegreerde Aeroccino3. Deze melkopschuimer zorgt voor fijn zacht melkschuim en is ideaal om een breed scala aan warme of koude koffie- en melkrecepten te bereiden.
UMilk Dankzij het innovatieve capsulesysteem van de UMilk wordt uw koffie in een handomdraai bereid. Ook onthoudt de UMilk uw meest gebruikte kopgrootte. De UMilk is voorzien van een geïntegreerde Aeroccino3 melkopschuimer.
Recepten met melk

Elke Grand Cru ontwikkelt in combinatie met melk verrassende nieuwe smaken.

De meeste mensen kiezen doorgaans een intense espressoblend om in combinatie met melk te drinken, omdat men gelooft dat het aroma van subtielere blends wordt afgezwakt door melk. Niets is minder waar; elke Grand Cru die zwart wordt gedronken, zelfs die met een delicaat en subtiel karakter, ontwikkelt verrassende nieuwe dimensies in combinatie met melk. Maak uw favoriete koffierecepten met melk (cappuccino, latte macchiato of caffè latte) en laat u verrassen door de oneindige reeks aan smaakvariaties.Nespresso
koffiemachines zonder melkfunctie

Wilt u enkel Ristretto, Espresso of Lungo bereiden, 
dan volstaat een Nespresso machine zonder melkfunctie:


CitiZ De CitiZ is een intuïtieve en gebruiksvriendelijke machine en is ontworpen om aan alle verwachtingen van Nespresso liefhebbers en liefhebbers van modern design tegemoet te komen.
Pixie Clips Pixie Clips verenigt een grote verscheidenheid aan innovatieve en geavanceerde functies in een opvallend compact formaat. Met de Pixie Clips machine kunt u experimenteren met materialen en kleuren en kiest u de Pixie Clips zijpanelen die het beste in uw interieur past.
Pixie Pixie is de kleine uitblinker van Nespresso. Deze machine verenigt een grote verscheidenheid aan innovatieve en geavanceerde functies in een opvallend compact formaat.
U Dankzij het innovatieve capsulesysteem van de U wordt uw koffie in een handomdraai bereid. Het sluiten van het capsulesysteem activeert automatisch de juiste hoeveelheid koffie op basis van de door u gekozen kopgrootte.
Inissia De Inissia is een ultracompacte koffiemachine die innovatieve technologie combineert met een modern design. Inissia is beschikbaar in verschillende speelse kleuren.De smaak van Nespresso koffie

De smaak van elke Nespresso Grand Cru is uniek en wordt gevormd door verschillende factoren zoals de kopgrootte en de intensiteit van de koffie.
KOPGROOTTE

Elke Grand Cru is ontwikkeld voor een bepaalde kopgrootte, waarin deze een optimale smaak en samenstelling kent.

OVEREXTRACTIE: de kopgrootte is heel belangrijk, want als er te veel water door de gemalen koffie stroomt leidt dat tot een ongebalanceerde aroma-extractie, wat een negatief effect op de smaak heeft.
INTENSITEIT

Intensiteit wordt gevormd door de combinatie van:


Body Koffie dikte en gewicht in de mond. Een koffie met volle body is dik en compact, een koffie met een lichte body waterig en vloeibaar.
Bitterheid Denk aan pure chocolade, cacao, aspirine, witlof. Koffie is bitter.
Gebrande tonen Perceptie van het aroma van gebrande koffie, onafhankelijk van de brandgraad.Ontdek de 25 Nespresso Koffies

Op zoek naar de ultieme espresso ervaring? Ontdek de koffies van Nespresso, kwaliteitskoffie
met één druk op de knop. Met 25 koffies kent het Nespresso assortiment een breed spectrum aan smaakprofielen. We hebben deze verdeeld over 4 famillies.The Positive Cup

Een kopje koffie met een positief effectOnze
doelstellingen
voor 2020


The Positive Cup omvat ambitieuze doelstellingen op het gebied van koffieproductie en sociaal welzijn; de inkoop, het gebruik en de verwerking van aluminium; en de bestendigheid tegen klimaatveranderingen van koffieplantages.


ONZE KOFFIEDOELSTELLINGEN

100%
DUURZAAM
GEWONNEN
KOFFIE.

100% van de koffie voor ons permanente Grand
Crus assortiment wordt duurzaam verbouwd via
het Nespresso AAA Sustainable Quality™
programma.
ONZE CAPSULEDOELSTELLINGEN

100%
VERANTWOORD
BEHEERD
ALUMINIUM.

Uitbreiden van de capaciteit voor inzameling van
gebruikte aluminiumcapsules tot 100% in alle
gebieden waar Nespresso actief is, om zo het
recyclingpercentage te verhogen.
ONZE KLIMAATDOELSTELLINGEN

100%
CO2-EFFICIENTE
OPERATIE

100% CO2-efficient worden door onze resterende
operationele CO2-voetafdruk te compenseren en
de bestendigheid van koffieplantages tegen
klimaatverandering te vergroten.

Voor meer infomatie over duurzaamheid, ga naar: www.nespresso.com

Verrijk uw koffiebeleving


Nespresso heeft zich laten inspireren door koffieliefhebbers zoals u en introduceert daarom een breed scala aan voordelen, privileges en verasingen. Wanneer u voor het eerst koffie bij Nespresso bestelt, nodigen wij u uit om u als klant te registreren. U profiteert dan direct van aantrekkelijke privileges en voordelen. Terwijl u uw favoriete koffie blijft bestellen kunt u als koffieliefhebber in status doorgroeien bij Nespresso. Hoe hoger uw status, hoe meer u wordt beloond met exclusieve voordelen
Beoordeling door klanten: 8,8 (5380 beoordelingen)