Samsung-logo

Een mogelijke opvolger voor de Samsung Galaxy S21: wat kun je verwachten?

De geruchtenmolen draait op volle toeren; zal Samsung dit jaar weer een opvolger presenteren in de Galaxy S-reeks? Wij bij BCC denken van wel, als wij alle voorspellingen mogen geloven 😉. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle informatie rondom deze mogelijke launch!


Mogelijke launch van nieuw model

Begin 2021 – midden januari – kwam Samsung een maand eerder dan gepland op de markt met de Samsung Galaxy S21. De smartphone werd en is nog steeds een grote hit, dus Samsung kennende zullen zij dit jaar ook niet teleurstellen. Volgens Android Planet kunnen wij ergens in februari de aankondiging verwachten van de Samsung Galaxy S22, maar naar wat voor soort features kunnen wij in de tussen tijd uitkijken? Wij vertellen je er alles over.

Verschillende modellen binnen één serie

Zoals eerder gezegd lanceerde Samsung in 2021 drie modellen: de Galaxy S21, Galaxy S21+ en Galaxy S21 Ultra. Dit zal deze keer niet anders zijn. Als wij TechRadar mogen geloven, komt Samsung ook deze keer met drie modellen die dezelfde naam krijgen als bij de Galaxy S21. Dit zou gaan om de Samsung Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra.

Formaat en kleuren

Het formaat van alle drie de modellen zal iets kleiner uitvallen, zo wordt er gesproken over 6.1 inch (S22), 6.6 inch (S22+) en 6.8 inch (S22 Ultra) (Bron: LetsGoDigital). De kleuren van de smartphones verschillen mogelijk per variant, maar zullen volgens geruchten niet veel verschillen met de S21.

Net iets anders: de Ultra-variant

De Ultra-variant zal in deze reeks niet op zijn kleinere broertjes gaan lijken, maar heeft mogelijk meer weg van de Samsung Note-serie. Ook niet geheel onverwachts, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf vorig jaar de launch van de Samsung Note 21 heeft geannuleerd. Veel Samsung-fans waren op zijn minst gezegd niet amused met dat nieuws, maar het bedrijf gaat waarschijnlijk niet teleurstellen met deze variant in 2022!

S-pen

Net als de Samsung Note 20 Ultra zal Samsung bij de Ultra in deze serie ook een S-pen meeleveren die je zelfs in de smartphone kunt opbergen (Bron: Galaxyclub). Dit is in vergelijking met de Samsung Galaxy S21 Ultra een mooie upgrade. Met zo'n S-pen kun je namelijk uitstekend schrijven of schetsen, dit voelt net zo echt als een pen op papier!

Uitstekende triple camera

Iets waar velen enthousiast van zullen worden: de S22 komt met een triple camera die zijn voorganger dik overtreft. De hoofdcamera beschikt volgens Android Planet over maar liefst 50 megapixels, terwijl de S21 is uitgerust met een camera van slechts 12 megapixels. Een flinke update dus! Naast de hoofcamera kun je ook een groothoeklens en een zeer goede zoomcamera van beide 12 megapixels verwachten. Deze camera's zijn bovendien beter geïntegreerd aan de achterkant en vallen daardoor minder op (bron: LetsGoDigital).

  Samsung Galaxy S21 Samsung Galaxy S22 (Geruchten)
Camera Triple camera: 12, 12 en 12 megapixels Triple camera: 50, 12 en 12 megapixels

Bron: Android Planet

4nm-chip

De nieuwe smartphone zou uiteraard gaan draaien op het nieuwste Android 12 besturingssysteem. Bovendien wordt er al het een en ander gespeculeerd over een Samsung Exynos 2200-processor met 4nm-chip en een AMD RDNA 2-gpu (Bron: Hardware Info). De chip zou logischerwijs ook het nieuwste 5G-netwerk ondersteunen!

Wat mag het kosten?

Over de prijzen van een de mogelijke Samsung Galaxy S22 zijn de meningen uiteenlopend. Wij verwachten dat Samsung weer in dezelfde prijsklasse gaat zitten als bij de Galaxy S21-serie, behalve voor het Ultra-model aangezien deze uitgerust is met een S-pen (bron: CNET). Dit zou het volgende kunnen betekenen:  

  • De prijs van het 'normale’ model zal tussen de €800 tot €900 euro liggen. 
  • Voor het Plus-model ga je waarschijnlijk zo'n € 1000 tot € 1100 euro betalen. 
  • En voor het duurste model ga je zo'n 1200 tot 1300 euro betalen, dit omdat hier waarschijnlijk ook een S-pen bij wordt geleverd. 

Blijf op de hoogte!

Bij BCC houden we je graag op de hoogte van alle geruchten rondom de mogelijke launch van een nieuw Galaxy S-model. Wil je hiervan niks missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief


Welke kies jij?