Ontdek de mogelijkheden van een Smart Home

Beleef meer comfort, veiligheid, energiebesparing en gemak met een Smart Home. Of je nu kiest voor het gemak van slimme verlichting of ook op je werk wilt weten wie er bij jou thuis aanbelt; een slim huis maakt jouw leven leuker, makkelijker en slimmer.

De wasmachine aanzetten als je vanaf je werk naar huis rijdt? Of de lichten dimmen door het alleen maar te vragen? Dit klinkt misschien als iets uit de toekomst, maar er zijn al heel veel slimme producten te koop. Denk je dat het heel moeilijk en technisch is? Dat valt reuze mee!

Hoe werkt een Smart Home?

In een Smart Home zijn de apparaten aan elkaar gekoppeld of aan het internet. Hierdoor kan je ze besturen via een tablet of je telefoon. Doordat ze aan elkaar gekoppeld zijn, kan je ze ook laten samenwerken. Laat bijvoorbeeld jouw lampen en thermostaat aangaan als je bijna thuis bent, aan de hand van de locatie van jouw telefoon. Zo zorg jij dat je altijd in een lekker warm en verlicht huis aankomt. Hoe lekker is dat?

Uiteraard zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de kwaliteit van je WiFi verbinding en welk platform je gaat gebruiken.


Sfeer en verlichting

Maak je huis een thuis met sfeervolle slimme verlichting. Slimme lampen kunnen helemaal naar wens ingesteld worden. Kies hoe fel ze branden of geef een gezellige avond extra kleur met keuze uit 16 miljoen kleuren. Op deze manier heb je altijd de juiste sfeer in je kamer. Bedien deze lampen met je telefoon of stel een tijdsschema in.

Bekijk producten

8 tips voor Philips Hue verlichting

Grote kans dat je al eens van de Philips Hue lampen hebt gehoord, maar weet je dan ook wat je er allemaal mee kan? Wij geven je tips voor een sfeervol verlicht huis.

Lees dit blog

Bewaking en veiligheid

Iedereen wil een veilig thuis. Beveilig jouw huis eenvoudig met Smart Home apparaten. Plaats slimme camera’s voor extra toezicht en met een slimme deurbel zie je meteen wie er voor de deur staat. Handig om altijd via je telefoon te zien wat er in en rondom je huis gebeurt. En wat te denken van slimme rookmelders en deur- en raamsensoren. Door de meldingen op jouw smartphone ben je altijd en overal op de hoogte van de veiligheid in je huis!

Bekijk producten

Bescherm je huis tegen inbraak

Is jouw huis goed beveiligd tegen inbraak? Of kun je wel wat tips gebruiken om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden? Wij hebben een checklist van slimme oplossingen gemaakt zodat je inbrekers geen kans geeft om binnen te dringen.

Lees dit blog

Verwarming en klimaat

Een warm huis als je thuiskomt en een thermostaat die uitgaat als er niemand meer thuis is. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Niet dus! Met een slimme thermostaat en radiatorknoppen kan dit allemaal. Niet alleen heel comfortabel maar ook nog goed voor je energierekening.

Bekijk producten

Checklist slimme thermostaten

Een slimme thermostaat helpt je met het besparen van de energiekosten en denkt met jou mee. Benieuwd welke slimme thermostaat het beste bij jou past? Aan de hand van onze checklist kom je er snel genoeg achter!

Lees dit blog

Slim huishouden

Wie is er dol op het huishouden doen? Hoe fijn zou het zijn als jouw apparaten jou daarin helpen? Kom thuis in een gestofzuigd huis en krijg een melding op je telefoon als de wasmachine klaar is. Of kijk in de supermarkt via jouw telefoon in de koelkast of je toch dat pak melk nog moet meenemen. Verwonder je over alle mogelijkheden!

Bekijk producten

Leven in een Smart Home

Een Smart Home, oftewel een slim huis, je hebt er vast weleens van gehoord. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de praktijk? Wordt de koffie echt gezet zodra je wakker wordt? Kun je bellen met je koelkast én is je huis lekker warm als je thuiskomt? Om je een voorstelling te geven: zo ziet een gewone dag in een Smart Home eruit.

Lees dit blog

Slimme audio oplossingen

Gewoon tegen je speaker zeggen welke muziek je wilt horen, hoe ideaal is dat? Vertel de speaker welke afspeellijst of welke band je wilt luisteren en je wordt op je wenken bediend. Jij bent de DJ! Met een ingebouwde Google Assistant of Alexa vraag je ook gelijk wat het weerbericht is, of om de verlichting op precies de juiste sfeer te zetten voor je muziek.

Bekijk producten

Wat kun je allemaal met een slimme speaker?

Slimme speakers zijn helemaal van nu, maar wat kunnen deze intelligente apparaten eigenlijk? “Muziek spelen”, horen we je denken. Dat kunnen ze inderdaad als de beste, maar er zijn nog veel meer redenen om een slimme speaker in huis te halen. Wij zetten het even voor jou op een rij.

Lees dit blog

Automatiseer je huis

Hoe slim jouw apparaten ook zijn, jij mag zelf bepalen welke acties je wilt doen. Dit kan je uiteraard doen via een app op je telefoon of tablet, maar je kunt dit ook door allemaal slimme apparaten laten doen. Zo bestaan er knoppen waarmee je in één keer alle vooraf ingestelde acties tegelijk uitvoert. Denk hierbij aan een knop voor als je naar bed gaat; je verlichting in je woonkamer gaat uit, je verwarming gaat laag, de televisie schakelt uit en je verlichting in je slaapkamer gaat aan.

Je kunt bovendien al jouw ‘domme’ apparaten slim maken met een slim stopcontact. Sluit jouw apparaat aan op dat stopcontact en bedien ‘m met je telefoon of via Google Assistant met je stem. Aan mogelijkheden voor het besturen van je slimme huis geen gebrek!

Zorg voor goede WiFi

Het hart van je Smart Home

Een goede internet verbinding is het hart van je slimme huis. Zonder een goede internet verbinding kunnen de slimme apparaten geen verbinding maken met elkaar en jouw telefoon. Hierdoor zijn ze niet meer te bedienen. Ook wil je boven op zolder natuurlijk naar Netflix kunnen kijken, gamen en Spotify luisteren zonder onderbrekingen. Gelukkig hebben wij hier de perfecte oplossingen voor.

Smart Home platformen

Voor de besturing van je slimme huis maak je gebruik van Smart Home platformen. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.


Gebruik je Smart Home producten veilig

Je slimme huis is aan elkaar gekoppeld via het internet. Uiteraard moet je hierbij wel denken aan de veiligheid. Zorg voor een goed beveiligde WiFi verbinding met een uniek wachtwoord. Beveilig ook al je accounts en apparaten met unieke wachtwoorden. Als je hier aan denkt is een slim huis ook een veilig huis!

5 tips om je Smart Home producten beter te beveiligen

Ben jij bang dat slimme producten niet veilig zijn en gemakkelijk te hacken? Dan is het goed om te weten dat je zelf genoeg voorzorgsmaatregelen kan nemen. Wij geven je een aantal tips om je Smart Home goed te beveiligen.

Lees dit blog

Ervaar Smart Home nu zelf

in geselecteerde BCC winkels

Een Smart Home ontzorgt. Bij BCC kun je nu zelf de mogelijkheden ervaren, proeven, voelen en proberen. We tonen je in onze Smart Home omgeving op een duidelijke manier diverse toepassingen. Precies zoals je de apparaten thuis ook zou gebruiken dus.

Kom snel langs bij onze winkels in Den Bosch, Hoorn, Veenendaal of Zoeterwoude en vraag de productspecialist om een demonstratie. Wij helpen je graag!

Wij installeren het graag voor je

Mocht je het nou lastig vinden om al dit moois te installeren, dan is dit geen probleem. BCC heeft de oplossing in huis! Start een live-chat met één van onze collega’s of kom naar één van onze winkels en vraag naar onze Smart Home installatiemogelijkheden.