Van gas naar elektrisch koken

Over een aantal jaren kookt heel Nederland gasvrij. Overstappen op elektrisch koken is dus onvermijdelijk. Met alle verschillende manieren van elektrisch koken is het lastig om een keuze te maken. Waarom zou je echter wachten tot het zover is? Bij BCC informeren we je graag naar de mogelijkheden en helpen we je met overstappen.

Keramisch koken

Een keramische kookplaat heeft een moderne eigentijdse uitstraling. Op een keramische kookplaat wordt een plaat verwarmd door metalen spiralen die door elektriciteit verwarmd worden.

De voordelen van keramische kookplaten:

  • Door de glasplaat makkelijk in onderhoud
  • Voordelig in aanschaf
  • Geen open vuur dus veilig in gebruik
  • Bruikbaar voor alle pannen
Keramische kookplaten

Inductie koken

Koken op inductie is eveneens een manier van koken met elektriciteit. Met inductie kook je door middel van magnetisme. Hierdoor wordt de kookboden niet warm. Uiteraard zal de panbodem wel warm worden.

De voordelen van inductie kookplaten:

  • Door de glasplaat makkelijk in onderhoud
  • Zuinig in energieverbruik
  • Nauwkeurige en directe bediening
  • Geen directe hittebron dus veilig in gebruik
  • Binnen 20 seconden opgewarmd
Inductie kookplaten