OLED tv

Op zoek naar een OLED televisie? OLED staat bekend om zijn verbluffende contrast. De aanwezige individuele pixels zijn elk hun eigen lichtbron (diode) en geven samen genoeg licht waardoor achtergrondverlichting overbodig wordt. Alle afzonderlijke pixels kunnen uit en aan, waardoor het contrast een stuk sterker is dan bij een QLED of LED tv. Het fijne aan OLED televisies is dat deze dunner zijn dan LED-tv's, minder stroom verbruiken en een grotere kijkhoek hebben. Wil je alle ins en outs weten? Neem dan een kijkje op onze kiesadviespagina. Of heb je hulp nodig bij het aansluiten en ophangen van je tv? Onze installateurs helpen je graag!

Merken: LG | Sony | Philips | Panasonic
Schermgrootte: 48 inch | 55 inch | 65 inch | 77 inch
Populaire extra opties: Ambilight | Local Dimming | HDR
Handige pagina's: Kiesadvies | Verschil OLED en QLED | Kijkafstand | Aansluitservice

filter inklappen Winkelvoorraad

OLED tv kopen bij BCC

Wanneer je op zoek bent naar een OLED televisie, dan ben je bij BCC aan het juiste adres. Heb jij een voorkeur voor een Sony? Of toch een LG? Met een ruim aanbod in merken en schermgroottes vind je altijd de juiste televisie voor bij jou in de woonkamer. Bij ons vind je de OLED tv die je zoekt!

Waarom kiezen voor OLED?

OLED is de tegenhanger van QLED en staat voor Organic Light-Emitting Diode. Deze technologie staat bekend om zijn uitmuntende contrastweergave. Hoe je dit terugziet? Zowel donkere als heldere scènes komen echt tot zijn recht. Vanwege het gebruik van individuele pixels is het gebruik van achtergrondverlichting overbodig. Simpel gezegd, op zich zelf staande lichtbronnen zorgen ervoor dat het contrast veel krachtiger is dan bij een QLED of LED televisie. Wil je meer weten over de verschillen tussen OLED en QLED? Bekijk de verschillen.

Wij helpen je kiezen en plaatsen

Een televisie is een dure aankoop, maar welke past het beste bij jou? Ons kiesadvies helpt je met het maken van een juiste keuze passend bij jouw wensen. Om echt een goed beeld te krijgen van een OLED tv raden wij je aan naar één van onze winkels te komen. Onze specialisten leggen je graag de voordelen van OLED uit en helpen je met plezier de juiste beslissing te maken. Wil je thuis ook gebruik maken van onze services? Onze vakkundige installateurs helpen je graag met het aansluiten van de tv.

Veelgestelde vragen over de OLED televisie

OLED staat voor Organic Light-Emitting Diode. Wanneer een televisie met deze technologie is uitgerust, dan geniet je zowel tijdens donkere als lichtere scènes van een uitmuntend en verbluffend contrast. Zwart is bij OLED ook écht zwart! De individuele pixels waarover een OLED tv beschikt kunnen afzonderlijk van elkaar uit en aan gezet worden, hierdoor vormen ze elk hun eigen lichtbron (diode).
Om te kunnen zeggen wat beter is, moet er gekeken worden naar de wensen die jij hebt bij het aanschaffen van een televisie. Het is vaak een kwestie van een voorkeur, beide zijn namelijk geweldige technologieën. Ben je op zoek naar een televisie met haarscherp beeld en 100% kleurvolume? Wij raden je dan aan te kiezen voor een QLED tv. Mocht je meer waarde hechten aan een verbluffend contrast en zeer gedetailleerde details bij zowel lichte als donkere scènes? Dan past een OLED tv perfect bij jou. Wil je meer weten over beide technologieën? Bekijk dan ons kiesadvies voor meer informatie!
Een OLED televisie produceert minder blauw licht dan een LCD tv. Dit komt omdat deze technologie geen gebruik maakt van achtergrondverlichting, maar individuele pixels die elk hun eigen lichtbron zijn.
Een OLED televisie is een grote uitgave, je wilt hier dus zo lang mogelijk van kunnen genieten. De gebruiksduurverwachting van een OLED televisie wordt geschat op 5 tot 6 jaar. In de praktijk is het moeilijk te zeggen hoe lang een televisie daadwerkelijk meegaat. Dit kan namelijk korter, maar in de meeste gevallen ook langer zijn dan de geschatte levensduur. Een OLED televisie werkt met individuele pixels, de kwaliteit van deze pixels kunnen na verloop van tijd steeds iets minder krachtig worden. Om daadwerkelijk dit verschil te zien moet de televisie wel dagelijks een aantal uur aan staan.