QLED tv

Op zoek naar een QLED televisie? QLED, een innovatie van Samsung, is de tegenhanger van OLED en staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode. Dit beeldscherm bestaat uit een laag nanokristallen die dankzij licht opkleuren, met als resultaat een beeldscherm met 100% kleurvolume en een hoge helderheid. Jij kunt dus genieten van een televisie die maar liefst één miljard kleuren weergeeft, zelfs in lichte kamers. Bij BCC vind je een ruim assortiment QLED televisies met verschillende schermgroottes en HD types. Wil je meer weten over QLED en over inchmaten, kijkafstand, backlight types en meer? Bekijk dan hier onze kiesadviespagina. Heb je hulp nodig bij het aansluiten of ophangen van je tv? Maak dan gebruik van onze aansluitservice.

Schermgrootte: 32 inch | 43 inch | 50 inch | 55 inch | 65 inch | 75 inch
HD type: 8K Ultra HD | 4K Ultra HD
Backlight type: Direct LED | Edge LED | Full Array
Handige pagina's: Kiesadviespagina | Verschil QLED en OLED | Aansluitservice

filter inklappen Winkelvoorraad

Veelgestelde vragen over de QLED televisie

QLED is een van de nieuwste schermtype-technologieën en is een innovatie van Samsung. QLED staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode. Het beeldscherm bestaat uit een laag nanokristallen die dankzij licht opkleuren, met als resultaat een beeldscherm met 100% kleurvolume en een hoge helderheid. Het grote voordeel van een QLED tv is dat je minder last hebt van reflecties. Je kunt dus genieten van één miljard kleuren, zelfs in lichte kamers.
QLED staat bekend om 100% kleurvolume en een hoge helderheid, dankzij een laag nanokristallen die oplichten. Hierdoor kun je jouw favoriete content bekijken in één miljard kleuren, zelfs in lichte kamers. Het grote voordeel van QLED is dat je minder last hebt van reflecties en hem zelfs in lichte ruimtes kunt zetten. OLED staat daarentegen bekend om zijn verbluffende contrast. De aanwezige individuele pixels zijn elk hun eigen lichtbron (diode). Alle afzonderlijke pixels kunnen uit en aan, waardoor het contrast een stuk sterker is dan bij een QLED tv. Bovendien heeft OLED een bredere kijkhoek.
Het schoonmaken van een QLED tv gaat hetzelfde in zijn werk als het schoonmaken van andere televisies. Gebruik altijd een microvezel doekje, deze zijn zacht en laten geen pluisjes achter. Zorg ervoor dat je het doekje licht bevochtigt, wring hem dus goed uit voordat je begint. Daarnaast is het belangrijk dat je bij het schoonmaken niet te hard tegen het scherm aanduwt om beschadigingen te voorkomen. Op deze manier wordt je televisie weer helemaal stofvrij!
Bij 4K-resolutie is het televisie beeldscherm voorzien van 3840 horizontale en 2160 verticale pixels. Een 4K TV heeft vier keer zo veel pixels dan een Full HD TV (1920 x 1080) waardoor je met 4K van een haarscherpe weergave van films of series geniet, terwijl het QLED-paneel zorgt voor 100% kleurvolume en een hogere helderheid dan een regulier LED scherm.

QLED tv kopen bij BCC

Wanneer je op zoek bent naar een QLED televisie, ben je bij BCC aan het juiste adres. Ga je voor een 4K Ultra HD QLED TV of toch een 8K Ultra HD QLED TV? En met een ruim aanbod in schermgroottes vind je altijd de juiste maat televisie voor in jouw woonkamer.

Waarom QLED?

QLED, een innovatie van Samsung, is de tegenhanger van OLED en staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode. Het beeldscherm bestaat uit een laag nanokristallen die dankzij licht opkleuren, met als resultaat een beeldscherm met 100% kleurvolume en een hoge helderheid. Jij kunt dus genieten van één miljard kleuren, zelfs in lichte kamers. Wil je nog meer informatie, of QLED vergelijken met OLED? Bekijk de verschillen.

Altijd een oplossing bij BCC

Om de voordelen van QLED echt te ervaren, is het aan te raden om naar de winkel te komen. Zo kun je beter je keuze maken. Onze winkelspecialisten helpen je hier graag bij. Ben je er toch nog niet uit of je een LED, QLED of OLED televisie wilt kopen? Bekijk dan onze kiesadviespagina.