filter inklappen Merk
filter inklappen Winkelvoorraad
filter inklappen Actie

Filter inklappen Prijs

filter inklappen Direct leverbaar
filter inklappen Type gebruiker
filter inklappen Schermdiagonaal ⤡
filter inklappen Megapixels (MP)
Canon spiegelreflexcamera EOS 2000D BODY

Canon spiegelreflexcamera EOS 2000D BODY

4.5 | 2 reviews
  • Megapixels (effectief): 24.1 MP
  • Type beeldsensor: APS-C CMOS
  • Beeldstabilisator: Nee
  • Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 Pixels
434,-

Canon spiegelreflexcamera EOS 2000D+18-55IS II lens

Canon spiegelreflexcamera EOS 2000D+18-55IS II lens

5 | 2 reviews
  • Megapixels (effectief): 24.1 MP
  • Type beeldsensor: APS-C CMOS
  • Beeldstabilisator: Ja
  • Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 Pixels
Adviesprijs 540,99 505,-
35,99 euro voordeel
Dit product is tijdelijk niet leverbaar

Een spiegelreflex camera voor gebruiksgemak

Wie graag foto's neemt en veel oefent, wil datgene wat hij ziet zo exact mogelijk in beeld brengen. Er zijn veel soorten fotocamera's op de markt, maar er is één type waarbij het beeld dat in je zoeker verschijnt exact hetzelfde is dat uiteindelijk op de gevoelige plaat of geheugenkaart terechtkomt. Dat type is de spiegelreflexcamera.

Een cameratype met heel veel mogelijkheden

Omdat de spiegelreflex camera zo gebruiksvriendelijk is en de resultaten zo goed, hebben veel fabrikanten diverse soorten lenzen ontwikkeld, speciaal voor dit type camera. Wie graag foto's neemt van objecten die veraf staan, zou kunnen overwegen om een goede telelens aan te schaffen. Landschapsfotografie met een groothoeklens, die een breder beeld heeft dan menselijke ogen, is inmiddels volledig ingeburgerd en ook de zoomlens waarmee je jouw brandpuntsafstand zelf traploos in kan stellen, is tegenwoordig een onmisbare accessoire.

Over de spiegelreflexcamera

Het principe achter deze camera bestaat al sinds 1861, toen de Engelse fotograaf Thomas Sutton er een octrooi op aanvroeg. Als je een camera bekijkt, zie je dat de zoeker en de lens niet op dezelfde plek zitten. Je zou dus verwachten dat wat jij ziet een beetje afwijkt van het beeld dat je camera vastlegt. Door een systeem van spiegels en prisma's zorgt een spiegelreflex camera ervoor dat in jouw zoeker het exacte beeld verschijnt dat opgevangen wordt door je cameralens. Dit maakt fotograferen beslist een stuk gebruiksvriendelijker en gemakkelijker.

Een spiegelreflexcamera kopen bij BCC

Als je van plan bent om te investeren in een nieuwe spiegelreflex camera is het slim om even vooraf wat onderzoek te doen, bijvoorbeeld aan de hand van ons assortiment. Hoe is het gebruiksgemak van deze camera? Ga je voor gerenommeerde merken als Canon of Nikon? Wil je alleen een camerabody, of zoek je een camera met bijbehorende lenzen? Je haalt het beste resultaat uit je spiegelreflex camera als je weet wat je wilt fotograferen en daar de best passende lenzen bij uitzoekt. Maar heb je die combinatie eenmaal gemaakt, dan is de kans groot dat je foto's naar een hoger kwaliteitsniveau worden getild.

Chat open