5 super makkelijke tips om statische elektriciteit te voorkomen!

Auww, krijg jij ook non-stop statische schokjes wanneer je de deurklink aanraakt of iemand een hand geeft? Super vervelend! Met name in de winter kan je hier last van hebben, want dan is de lucht koud en droog waardoor de elektriciteit nergens heen kan. Op het moment dat jij een geleidend voorwerp zoals een deurklink aanraakt, krijg je die vreselijke schok. Dat wil je niet! Lees gauw verder want wij hebben dé tips om iets tegen statische elektriciteit te doen.


Tip 1: Luchtbevochtiger

Aangezien je schokken krijg door droge lucht is de nummer één tip tegen statische elektriciteit om de ruimte vochtiger te maken. Dit doe je bijvoorbeeld met een luchtbevochtiger. Dit apparaatje blaast nevel de kamer in waardoor de luchtvochtigheid naar het goede niveau wordt gebracht. Dit helpt niet alleen tegen schokken, maar ook tegen prikkende ogen, droge lippen en vermoeidheid die door droge lucht worden veroorzaakt. Een luchtbevochtiger van bijvoorbeeld Dyson of Duux is eigenlijk onmisbaar in de wintermaanden. De luchtbevochtigers zijn geruisloos, zuinig en stijlvol, dus passen in ieder interieur.


Tip 2: Planten voorkomen statische elektriciteit

Het neerzetten van planten met een groot bladoppervlak helpt ook tegen statische elektriciteit. Deze maken de kamer net wat vochtiger. Je kan jezelf ook ontladen aan een plant door hem even kort aan te raken. Zo voorkom je de vervelende schok als je weer iemand een hand moet geven. Extra pluspunt van planten: ze geven je ook nog eens extra zuurstof. Dus zet er eentje in de woonkamer, slaapkamer of neem een kantoorplant.


Tip 3: Kies je kleding bewust

Het materiaal van je kleding is heel bepalend voor het krijgen van schokken. Wanneer je kiest voor linnen of katoenen kleding heb je de minste kans om statisch geladen te worden. Ook kan je beter schoenen met leren zolen dragen dan met rubberen zolen. Heb je heel veel last van schokken? Dan kan je je eens verdiepen in speciale wasverzachters die antistatische eigenschappen hebben.


Tip 4: Hydrateer je huid en haar

Als je droge handen of heel droog haar hebt, word je al snel slachtoffer van de schokjes. Verzorg je huid en haar daarom met hydraterende lotion. Sowieso geen overbodige luxe in de winter! Als je statisch geladen ben zie je dat ook vaak terug in overeind staand haar. Dat wil je niet! Tips tegen statisch haar is om het minder vaak te wassen zodat het niet droog wordt. Droogshampoo is natuurlijk helemaal uit den boze.


Tip 5: Speld in je zak? Doei statische elektriciteit!

Nog een hele simpele maar effectieve tip: stop een ijzeren veiligheidsspeld in je zak. Dankzij het metaal ontlaad je en zal je geen schok krijgen wanneer je bijvoorbeeld de kraan of de printer aanraakt. Wat een speldje al niet kan doen!


Hopelijk hoef jij dankzij deze tips deze winter niet als bliksemschicht door het leven te gaan.

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.