Over BCC.nl

In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC, BCC staat voor Bakker Cash & Carry.


Sinds november 2020 is BCC onderdeel van Mirage Retail Group, het concern achter vertrouwde en vernieuwende winkelformules in Nederland, waaronder Blokker en Intertoys.


Sinds 2024 is dit stokje overgenomen door AMBIN B.V. een Nederlands e-commerce bedrijf welke sterke merken en concepten op het internet opzet. BCC is een krachtige naam in het Nederlandse retail-landschap maar het kwam er helaas niet meer uit zoals zou moeten. BCC richt zich vandaag de dag op het samenbrengen van het beste (prijs) aanbod voor al je elektronica producten: wel zo makkelijk! We verkopen dus geen fysieke producten meer en hebben ook geen winkels meer.


Onze missie en visie


Technologie maakt ons leven steeds slimmer, makkelijker en dús leuker! Integratie en installatie van alle elektronische apparaten wordt ook steeds ingewikkelder. BCC maakt het eenvoudig om elektronica te kiezen, vergelijken en thuis blijvend te laten werken: de bedrijven waar wij mee samenwerken hebben allemaal goede ondersteuning en een kundige klantenservice tot hun beschikking. Wat de vraag ook is, van elektronica tot keukens tot airco’s. We vinden altijd de juiste oplossing in huis.BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.