Wat is een Smart TV?

De meeste tv’s zijn tegenwoordig Smart TV’s. Maar wat houdt dat eigenlijk in? We leggen het uit.

Een Smart TV is een tv die met het internet verbonden is. Er zijn verschillende apps op te installeren, net als op je Smartphone. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, Spotify en YouTube. Je kunt dus altijd kijken en luisteren wat en wanneer je maar wil. Je bent niet meer afhankelijk van het reguliere tv-aanbod. Ook kun je met een smart tv gamen en surfen op internet.


Speciale apps

Naast dat je zelf apps kunt installeren, zitten er ook veel voorgeprogrammeerde apps op je Smart TV. Welke dat zijn, verschilt per merk. Alle grote merken hebben namelijk hun eigen Smart TV-systeem en bijhorende apps. Dit zijn de verschillende besturingssystemen waar deze merken gebruik van maken:

  • Samsung – Tizen
  • LG – WebOS
  • Panasonic – my Home Screen
  • Sony – Android
  • Philips – Android

Hoe werkt smart tv?

Om je smart tv te laten werken, heb je een stabiele WiFi-verbinding nodig. De meeste Smart TV’s kun je ook met een ethernet-kabel aansluiten. Je Smart TV bedien je vervolgens eenvoudig met je afstandsbediening of met je Smartphone of tablet via een app.


Wat kun je met smart tv?

Met een Smart TV kun je, zoals al gezegd, luisteren en kijken wat jij maar wil. Maar daarnaast kun je je Smart TV via een app ook laten communiceren met andere Smart producten in je huis. Deze moeten dan wel ondersteund worden door de app. Zo kun je bijvoorbeeld op je Smart TV een melding krijgen als je wasmachine (die ook Smart is) klaar is met wassen. Wat ook kan, is je eigen media op je smartphone en tablet delen op je Smart TV. Of je streamt eenvoudig een video vanaf YouTube. Dan kun je je Smartphone als afstandsbediening gebruiken. 


Meer weten over Smart TV’s?

Kom naar een van onze winkels. Onze winkelspecialisten vertellen je alles over het gebruik van een Smart TV. Lees hier ook alvast alles over de verschillen in resoluties.