Alles wat je moet weten over de Oral-B iO elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel die jou exact vertelt hoe goed je poetst en zelfs tips geeft over welke poetsstand het beste bij jou past. Science fiction? Nee hoor! Wij gaan je alles vertellen over de nieuwe Oral-B iO elektrische tandenborstel.


De Oral-B iO Series elektrische tandenborstel

Niet 1 of 2 jaar, nee maar liefst 6 (!) jaar heeft Oral-B gedaan om deze iO Series te ontwikkelen. In die 6 jaar hebben ze deze elektrische tandenborstel naar een next level gebracht. De lijn van de iO Series bestaat uit 3 varianten, met de 9 Series als de ultieme top met 7 verschillende poetsstanden. De 7 Series heeft 5 standen; dagelijkse reiniging, gevoelig, tandvleesverzorging, intense reiniging en whitening. Bij de 8 Series komt daar de stand extra gevoelig bij, en de 9 Series heeft daar bovenop nog een 7de poetsstand, de tongreiniging.

Ook heeft de gehele iO Series een ring onder de opzetborstel zitten die van kleur verandert. Poets je te hard, dan kleurt de ring rood, poets je met de juiste druk, dan kleurt de ring groen.


Het display van de Oral-B iO Series

De gehele iO Series heeft een OLED display waarop de poetsstanden staan weergegeven en waarop de tijd dat je aan het poetsen bent wordt bijgehouden. De iO Series 7 heeft een zwart-wit display en de iO Series 8 en Series 9 hebben een kleurendisplay. Verder krijg je op dit scherm ook een herinnering wanneer het tijd is om je opzetborstel te vernieuwen. En na je poetsbeurt laat het display door middel van smileys zien hoe succesvol je poetsbeurt is geweest.


Een tandenborstel met kunstmatige intelligentie én een smartphone app

De Oral-B iO Series beschikt over kunstmatige intelligentie. Zo houdt ‘ie bij in welke zone van je mond je al hebt gepoetst én, nog belangrijker, in welke zone nog niet genoeg. Dit krijg je te zien via de Oral-B app op je smartphone. Met behulp van 3D graphics zie je op je scherm welke tanden je nog een poetsbeurt moet geven. De 9 Series heeft nog een extra feature, de 3D teeth tracking. Hiermee geeft de app aan in welke bepaalde zone je nog moet poetsen, de achterkant, voorkant of bovenkant van je tanden. Hoe de app dat kan weten? Nou, door een Bluetooth verbinding met de tandenborstel!


De scoring van je poetsbeurten wordt bovendien opgeslagen in de app. Zo kan je terugkijken hoe je het voorgaande dagen of weken hebt gedaan en welke plekken je nog wat extra aandacht moet geven!


Snelle oplaadtijd

Nog een verbetering ten opzichte van voorgaande edities of andere elektrische tandenborstels is de oplaadtijd. Niet 14 of zelfs 22 uur opladen voordat ‘ie helemaal is opgeladen, de iO Series heeft slechts 3(!) uur nodig om zich volledig op te laden. En met een volle batterij kan je de borstel zo’n 2 weken gebruiken. Opladen doe je met een magnetische oplader en bij de gehele iO Series krijg je een oplaadbare etui meegeleverd waarin je de tandenborstel kunt opladen. Erg handig voor op reis!


Magnetische aandrijving en micro-trillingen

Nu zijn we aangekomen bij een technisch voordeel van de iO Series. De borstelkop van deze iO Series maakt namelijk gebruik van zachte micro-trillingen. Het lineair magnetisch aandrijfsysteem zorgt ervoor dat elke borstelhaar afzonderlijk van elkaar wordt bediend. Deze micro-trillingen zorgen voor een betere verwijdering van tandplak, zelfs zoveel beter dat je 100% gezonder tandvlees krijgt in 1 week.


Geen science fiction tandenborstel, maar wel de ultieme tandenborstel van dit moment met functionaliteiten voor een beter gebit die je bij geen andere tandenborstel tegenkomt!