Dé 7 voordelen van een Chromebook

Je ziet ze steeds vaker: Chromebooks, de laptops van Google. Heb jij enig idee wat een Chromebook precies is en waarom jij er eentje wil hebben? Hint: ze zijn goedkoop, snel en mooi!


Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een type laptop dat niet draait op Windows of Mac OS maar op Chrome OS, het besturingssysteem van Google. Het is een laptop die volledig past bij de moderne maatschappij: hij is net als wij altijd online. Het is dé laptop voor als je op topsnelheid wilt Netflixen, Facebooken, muziek luisteren en tussendoor ook nog een beetje wilt werken. Benieuwd geworden naar de voordelen?


1.  Licht in software en gewicht

Doordat Google de Chromebook heeft uitgerust met alleen een basis besturingssysteem en geen onnodige zware programma’s op de laptop heeft gezet is de software ontzettend licht. Dit betekent dat de laptop binnen een paar seconden opstart en jij razendsnel over internetpagina’s surft. Jij zult nooit meer zuchtend voor je laptop zitten. Nog een bijkomend voordeel van die lichte software: de laptop zelf is ook lichtgewicht. Je neemt hem dus makkelijk overal mee naartoe. Let wel op: als je een echte gamer bent is dit niet jouw laptop, want Chromebooks kunnen zware spellen niet aan.


2.  Jouw bestanden altijd veilig

De Chromebook beschermt jouw bestanden tegen jezelf en tegen indringers. Laat jij je laptop kapot vallen? Super balen natuurlijk, maar jouw bestanden heb je in ieder geval nog dankzij de back-up die de Chromebook van al jouw bestanden maakt op Google Drive. Je raakt hierdoor nooit meer bestanden kwijt en hebt ze altijd bij de hand, ook als jouw laptop thuis ligt. Daarnaast zijn alle Chromebooks standaard uitgerust met een up-to-date virusscanner. Die kosten hoef je er dus niet meer bij op te tellen!


3.  Lage prijs

Over kosten gesproken, daar bespaar je met een Chromebook flink op! Vanaf €300,- heb je al een goede Chromebook zoals de Lenovo Chromebook. Een hele mooie prijs voor een supersnelle laptop. Die prijs heb je te danken aan die minder zware software, want wat niet op jouw laptop zit, betaal je ook niet.


4.  Google apps

Ben jij een echte Google-fan? Dan is de Chromebook sowieso jouw ding, want hij is volledig ingericht op Google-gebruikers. Je logt in met jouw Google-account en downloadt al jouw favoriete Google apps in de Chrome Web Store of Google Play Store. Zo heb je altijd toegang tot Gmail, Drive en de leukste Android spelletjes.


5.   Oogverblindend design

Prestaties zijn belangrijk, maar het oog wil ook wat. Daar heeft Google zeker aan gedacht toen zij de Chromebooks ontwierpen. Strak, modern en gestroomlijnd is de goede omschrijving. Een lekker minimalistische uitstraling voor een back to basics laptop. Hier wil je mee gezien worden!


6.  Multifunctioneel

Chromebooks zijn volledig ontworpen op functionaliteit. Sommige Chromebooks zijn uitgerust met een touchscreen zodat jij nog makkelijker door jouw social media kanalen of foto’s heen navigeert. De Asus Chromebook Flip gaat nog een stapje verder met een beeldscherm dat je volledig kan omklappen waardoor ze meer aanvoelen als een tablet. Als je overweegt naast je laptop een tablet in huis te halen, is een van deze Chromebooks de ideale keuze! 


7.  Lange accuduur

Misschien wel een van de grootste voordelen van de Chromebook is dat de accu écht lang mee gaat. Als er staat dat hij 10 uur zonder stroom kan dan hoef je niet na 3 uur al in paniek een stopcontact te zoeken. Je moet niet gek opkijken als je een hele dag hebt gewerkt op je Acer Chromebook en hij nog genoeg accu heeft om er ’s avonds een complete film op te kijken. De Chromebook doet wat hij belooft!



BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.