Een stinkende vaatwasser? Met deze tips zeg je gedag tegen vieze geurtjes

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens meegemaakt; vieze luchtjes wanneer je de vaatwasser opentrekt. En dat is nu net niet wat je wilt als je een schone vaat verwacht aan te treffen. Maar hoe los je dit op? Met onze tips is dit snel verleden tijd!


Tip 1: Goed schoonmaken

Oké, waarschijnlijk geen grote verrassing: dé oorzaak van een stinkende vaatwasser is een vieze vaatwasser.. Deze vieze luchtjes ontstaan door de achtergebleven en aangekoekte voedselresten van je dagelijkse borden en pannen. Nu ligt het schoonmaken van je vaatwasser natuurlijk voor de hand als je vindt dat je vaatwasser stinkt. Maar laten we eerlijk zijn, het schoonmaken van de machine is vast iets wat je vaak (lees: altijd) overslaat. Rubbers, filters, sproeiarmen, alles wat los, vast en moeilijk te vinden is moet je namelijk goed schoonhouden. De beste tips om je vaatwasser schoon en fris te houden schreven we al eens op in een blog. Lees ze door want met een snelle schoonmaak van 5 minuutjes maak je je grootste vriend in de keuken in een handomdraai schoon en maak je je zelf weer heel blij!


Tip 2: Witte azijn

Heb je je hele vaatwasser van filter tot rubber schoongemaakt, zet dan een koffiekopje met witte azijn in de vaatwasser. Ja, echt! Het stinkt nogal, maar witte azijn zorgt ervoor dat de vieze geurtjes juist verdwijnen. Draai nu een volledig programma met enkel het kopje witte azijn. Als het programma is afgelopen zal je eerst even schrikken als je de klep opent, maar laat de vaatwasser even doorluchten en de vieze geurtjes zijn verdwenen! Wel belangrijk: witte azijn zorgt ervoor dat de geurtjes verdwijnen, maar je moet de vaatwasser wel goed schoonhouden om ervoor te zorgen dat de luchtjes ook weg blijven.


Tip 3: Ontkalk en ontvet je machine

Je kan de rubbers goed schoonmaken en het filter ontdoen van alle voedselresten om de vieze luchtjes tegen te gaan. Maar ook op moeilijk bereikbare en niet-zichtbare plekken van je vaatwasmachine stapelen vet en viezigheden zich op, en dus ook de nare geurtjes. Wpro ontvetter en ontkalker helpt je om ook deze (bijna) onmogelijke plekken schoon te krijgen en te houden. Laat de machine één keer per maand draaien met een zakje Wpro en that’s it! Fijne is ook dat je vaatwasser hierdoor langer mee gaat. Vet en kalk tasten namelijk je machine aan, maar als je dit maandelijks herhaalt hebben die twee geen kans meer.


Tip 4: Voorkomen is beter dan genezen

Hoe vaak komt het niet voor dat je amper thuis bent geweest en daardoor je vieze vaat 3 dagen in de vaatwasser ligt te wachten tot het eindelijk wordt schoongespoeld? Vaak? Leer jezelf dan aan om de vaat af te spoelen voordat je het in de machine zet. Zo zit je niet met een stinkend bordje en nog viezere geurtjes en heb je ook minder voedselresten in je machine, waardoor je dus weer minder hoeft schoon te maken. YAY!

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.