Eindelijk zijn ze er: de nieuwe wasmachines van Samsung

Samsung komt met een nieuwe lijn wasmachines. En echt, daar wil je meer over weten. Waarom? Dat lees je hier!Samsung wasmachine | Blog BCC


Korter wassen met meer kracht: Quickdrive en SuperSpeed

Bij ‘Quick’drive denk je al gauw aan een ‘snelle’ was. Maar snel betekent niet meteen afgeraffeld of minder schoon. Sterker nog, bij Samsung geldt het tegenovergestelde. De QuickDrive technologie levert dezelfde wasprestaties in een stuk minder tijd – 50% minder zelfs. Het energiegebruik daalt daardoor met 20%. Oftewel, goed voor het milieu. Wat Quickdrive verder speciaal maakt? In tegenstelling tot gewone trommels bestaan die van de nieuwe Samsung wasmachines uit een hoofdtrommel en een achterplaat, die onafhankelijk in dezelfde of tegengestelde richting draaien. Op die manier schijnt je kleding dynamischer gewassen te worden en daarmee komt het schoner uit de machine.


Een andere optie voor korte wasjes is Super Speed. Afhankelijk van het type model is je was met die functie in 39 of 59 minuten klaar. Hierbij gebruikt de wasmachine weer een ander systeem. Door middel van waterstralen en speciale ‘bubbels’ (Samsung EcoBubble) die doordringen in de vezels van je kleding, worden vuil en vlekken nóg effectiever verwijderd. Oké. Hoe het ook zit met de technieken: onze was wordt er spik en span van, en daar gaat het om!


Niet teveel, niet te weinig – precies goed: Al Wash en Autodose

Ben jij een Pietje precies? Al Wash ook. Al Wash is een wasprogramma dat op basis van het gewicht van jouw was meet hoeveel water en wasmiddel er aan moet worden toegevoegd. Na de meting doet Al Wash er automatisch wasmiddel bij dankzij de Autodose functie. En dat is wel zo handig. Want als je teveel wasmiddel gebruikt kunnen er vlekken in je kleding komen en wordt de machine sneller vies, terwijl te weinig wasmiddel zonde is van je was – de vlekken zijn er niet goed uit of het mag allemaal opnieuw. Handmatig is dat allemaal wat moeilijker te beoordelen. Al Wash neemt die zorgen voor je weg. Toch fijn, zo’n persoonlijke wasassistent. Let wel op: deze toffe functie zit niet bij alle modellen.


Sok vergeten? Geen probleem met AddWash

Iedere wasbeurt gebeurt het wel: je vergeet een kledingstuk. Een sok, je overhemd, of die jurk die je morgenochtend aan wilde – helaas. Dat dit in de top 3 grootste wasfrustraties staat is dan ook niet zonder reden en wij zijn dan ook héél blij dat de nieuwe Samsung wasmachines een AddWash functie hebben. Ofja, functie, het is eigenlijk een geheim deurtje. Als je iets vergeten bent, kun je met de AddWash-deur snel en eenvoudig kledingstukken (of meer wasmiddel) toevoegen. En dat terwijl de was al draait! Ook is het mogelijk om handgewassen kleding in de wasmachine te doen om alleen maar even snel te spoelen of centrifugeren.


Extra schoon (yesss) met de hygiënisch stomen functie

Na een wasbeurt is je kleding schoon, maar vaak blijft er toch nog iets achter. Als je écht wilt dat alle bacteriën en andere onzichtbare vuilmakers verdwijnen, is hygiënisch stomen een mooie uitkomst. Wat je kunt verwachten van Samsung is een krachtig hygiënisch stoomprogramma dat stoom in je kleding injecteert van onderin de trommel. Volgens de ontwikkelaars van de machines dringt de stoom daardoor dieper door in ieder kledingstuk. Aha. Dat maakt hardnekkig vuil los en verwijdert maar liefst 99(!)% van de bacteriën, pollen en allergenen die zijn achtergebleven op je kleding. Schoner kan niet.


Al Control als je persoonlijke (en ontzettend slimme) wasassistent

Smart phones, smart TV’s, smart light en ja – ook smart wasmachines doen langzamerhand hun intrede. Samsung blijft natuurlijk niet achter. De smart functie van Samsung heet Al Wash en personaliseert je waservaring door gewoontes te onthouden en wasprogramma’s aan te raden (zoals je meest gebruikte instellen). Very, very smart. Al Control geeft je zelfs advies over onderhoud en geeft tijdsinformatie, zoals over de status van het programma. Hoe? Allemaal via de gratis SmartThings app op je telefoon. Easy peasy lemon sqeezy – of hasje flasje makkelijk wasje.


…en nog veel meer!

We hebben niet alle functies benoemt, maar toch wel de meest belangrijke. Én de meest leuke. Ben je toch nieuwsgierig geworden naar alle andere functies? En vooral ook naar de verschillende modellen (en prijzen)? Je kan ze allemaal bekijken op onze website! Ohja, en neem dan vooral ook een kijkje bij de wasdrogers van Samsung (ja, die hebben ze uiteraard ook!).

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.