Kiesadvies inbouw oven

Het aanschaffen van een nieuwe inbouw oven brengt verschillende voordelen met zich mee. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw oude inbouw oven aan vervanging toe is, waardoor je met een nieuw, luxer model vaak meer ovenfuncties tot je beschikking hebt voor het maken van uiteenlopende gerechten. Daarnaast kan het voorkomen dat je nu in het bezit bent van een losstaand model en kun je door te kiezen voor een geïntegreerd model jouw keuken een luxere uitstraling geven. Wanneer je een inbouw oven gaat aanschaffen, zijn er een aantal belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden. BCC geeft je graag meer informatie, zodat het uitzoeken van de juiste oven een stuk gemakkelijker wordt.


Afmetingen van de oven

Voordat je een nieuwe inbouw oven gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten welke nismaten jouw keuken heeft en wat de inbouw diepte van de nis is. De nismaten die aangegeven staan bij de verschillende ovens zijn de minimale maten die je moet aanhouden bij het inbouwen. Let er daarnaast ook op dat het apparaat nog wat ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen.


Nishoogte en nisbreedte

Alle inbouwovens beschikken over twee standaard inbouw maten. Dit zijn ovens met een inbouwhoogte van 45 centimeter, maar ook van 60 centimeter. De keuze voor een oven van 45 centimeter of 60 centimeter hangt af van de ruimte die je tot je beschikking hebt en wat voor soort oven het beste past bij jouw huishouden.


Kies voor het veiligste deursysteem

Naast het bepalen van de afmetingen van de oven is ook het deursysteem van het apparaat van groot belang om de oven veilig te kunnen gebruiken. Ovens die op ooghoogte geplaatst worden kunnen het beste voorzien zijn van een draaideur, terwijl ovens die lager geplaatst worden beter kunnen beschikken over een kanteldeur.


Doe het zelf of krijg hulp bij het uitzoeken en installeren van jouw inbouw oven

Ben je van plan om de oven zelf te installeren? Of wil je liever hulp van een professional die verschillende werkzaamheden voor jou uit handen neemt? Wanneer je zelf al ervaring hebt met het plaatsen van een inbouw oven, kun je ervoor kiezen om de oven zelf te installeren. Wanneer je niet precies weet hoe je de oven moet meten en installeren, heb je de mogelijkheid om de hulp van een professional in te schakelen.


Maak gebruik van de inmeetservice

Met de inmeetservice van BCC loop je geen risico dat de inbouw oven uiteindelijk niet blijkt te passen in de nis van jouw keuken. Wanneer je kiest voor deze optie komt er een deskundige bij je thuis om advies te geven en vooraf in te meten.


Ruim assortiment met verschillende soorten inbouw ovens

BCC heeft verschillende ovens in het assortiment, elk met zijn eigen voordelen. De keuze voor het type oven is geheel afhankelijk van jouw wensen. We zetten de verschillende soorten ovens graag voor je op een rijtje.


Conventionele ovens

Conventionele ovens werken door middel van verwarming van het boven- en onderelement van het apparaat. Bij de moderne conventionele ovens is dit vaak apart in te stellen, waardoor er meerdere mogelijkheden zijn. Zo heb je de keuze om bijvoorbeeld alleen de onderverwarming aan te zetten voor het afbakken van een pizzabodem of juist andersom.


Ovens van verschillende merken

BCC verkoopt diverse inbouwovens van verschillende merken, zoals onder andere: Siemens, Whirlpool, Miele, AEG, Bosch en Inventum. Elk merk heeft weer zijn eigen, gunstige productspecificaties. De ovens van AEG hebben bijvoorbeeld als specialisme het toevoegen van stoom voor het bereiken van een knapperig resultaat, terwijl Inventum juist verschillende betaalbare ovens van een prima kwaliteit op de markt heeft gebracht.


Inbouw ovens die geschikt zijn voor IKEA-keukens

Veelal wordt de vraag gesteld of de inbouw ovens van BCC geschikt zijn voor de keukens van IKEA (zoals de FAKTUM of METOD systemen). De IKEA keukens onderscheiden zich niet van andere merken op het gebied van ovens.