Laptop versus tablet: dit zijn de voornaamste verschillen

Twijfel je tussen een laptop en een tablet? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Ze zijn aan de ene kant erg vergelijkbaar, maar aan de andere kant hebben ze ook hun unieke eigenschappen. Wij leggen de voornaamste verschillen aan je uit zodat jij de beste keuze kunt maken.

Een tablet is jouw vriend als jij gaat voor:

Gebruiksgemak

Het grote voordeel van een tablet is het gemak waarmee je hem bedient. Het touchscreen werkt intuïtief waardoor je razendsnel informatie opzoekt. Bovendien is een tablet binnen no time opgestart. Daardoor is hij perfect als je even snel dat lekkere recept wil opzoeken of jouw vakantiefoto’s wil terugkijken. Lekker snel en lekker makkelijk zonder gedoe eromheen. Een laptop pak je er misschien toch minder snel bij voor dit soort tussendoor-taken.

Simpele taken

Een tablet is perfect als je er simpele taken op wil uitvoeren zoals internetten, films kijken, korte mailtjes sturen en eenvoudige spelletjes spelen. Veel meer dan dit kan je er vaak ook niet op uitvoeren door de relatief zwakke processor en lage opslagcapaciteit. Werk jij vaak met zware programma’s of ben jij fanatiek gamer dan kan je toch echt beter op zoek naar een laptop.

Een apparaat voor onderweg

Tablets zijn ideaal voor onderweg vanwege het gewicht en formaat. Ontzettend klein en handzaam waardoor hij altijd mee kan in je tas. Daarnaast hebben tablets over het algemeen een langere accuduur dan laptops. Laad je tablet ‘s avonds op en hij gaat de hele dag mee. Bij een laptop zal je onderweg vaak toch nog op zoek moeten naar stopcontacten.

Een laptop is jouw vriend als je gaat voor:

Prestaties

Een laptop heeft duidelijk betere prestaties dan een tablet. Meer kracht en meer opslagruimte. Een laptop is geweldig als je werkt met bewerkingssoftware zoals Adobe of zware games wil spelen. Tablets kunnen dit helemaal niet aan. Ook als je heel veel foto’s, video’s en bestanden moet opslaan kan je beter voor een laptop gaan vanwege de grotere opslagruimte. Tablets hebben vaak maximaal 256gb aan opslag terwijl laptops tot 1 terabyte gaan (1000gb). Bij een laptop heb je dus minder kans om die vervelende melding te krijgen dat je geheugen vol is.

Tekstverwerking & foto- of videobewerking

Een groot voordeel aan een laptop is het toetsenbord. Een ellenlange mail typen of een paper schrijven op je tablet wordt toch lastig. Een toetsenbord is dan superieur aan een touchscreen. Dus ben jij veel in Word of Excel te vinden dan is een laptop toch een stuk handiger. Daarbij komt dat laptops een groter scherm hebben dan tablets en daardoor veel beter geschikt zijn voor foto- en videobewerking. Een heerlijk groot scherm waardoor jij elk detail in jouw creaties kunt zien.

Tussenoplossing: 2-in-1

Voel jij je nog steeds niet sterk aangetrokken tot de een of de ander? Dan is een 2-in-1 apparaat misschien wel voor jou gemaakt. Koppel een toetsenbord aan je tablet of ga voor een laptop met touchscreen en wegklapbaar toetsenbord. Zo heb je een beetje van beiden!

Kiezen maar!

Om het allemaal nog eens kort samen te vatten. Een tablet is gemaakt voor het lichte, snelle werk zoals foto’s kijken of iets opzoeken op internet, terwijl een laptop geschikt is voor zware software. Een tablet neem je makkelijker mee onderweg, maar een laptop is weer beter voor tekstverwerking. Wat bij jou past hangt dus helemaal af van wat jij met jouw apparaat moet kunnen. Succes met kiezen!

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.