Hoe sluit je een soundbar aan op je tv?

Er zijn verschillende manieren om je soundbar te koppelen aan je tv. BCC legt het stap voor stap uit, zodat je zo snel mogelijk geniet van een beter tv-geluid.


Het grote voordeel van een soundbar is dat hij niet alleen compact is, maar ook makkelijk aan te sluiten is op je tv. Je hebt namelijk maar één of geen kabel nodig en je bent klaar.


Wat zijn de aansluitmogelijkheden?

Er zijn verschillende manieren om je soundbar te koppelen aan je tv. Via een HDMI-kabel, optische kabel, analoog (via de 3,5 mm jack-aansluiting) of draadloos. De eerste twee – een HDMI-kabel en een optische kabel – komen het vaakst voor, waarbij HDMI de voorkeur heeft vanwege de hoogste geluidskwaliteit en mogelijkheden. Zo kun jij bij HDMI eARC tot maar liefst 32 speakers aansluiten. Wat betreft draadloos aansluiten: dat is mogelijk, maar er kan vertraging optreden tussen beeld en geluid. Daarom wordt deze optie juist vaak afgeraden.Sluit aan op het netstroom

Sluit eerst je soundbar aan op het stroom met de bijgeleverde kabel.


Sluit de soundbar aan op je tv met een HDMI-kabel

De meeste soundbars kun je met een HDMI-kabel aansluiten op je tv. Je hebt hiervoor de speciale HDMI ARC (Audio Return Channel) of HDMI eARC poort nodig op je tv. Deze zit aan de zij- of achterkant van je tv. Wat je daarna doet, is de kabel aansluiten tussen de HDMI van je soundbar en de HDMI ARC of HDMI eARC poort van je tv. Daarna moet je bij de geluidsinstellingen van je tv selecteren dat je HDMI ARC of HDMI eARC gebruikt voor het geluid. Hetzelfde doe je bij de soundbar. Of volg de instructies van de handleiding / app.


Of sluit aan met een optische kabel

Heeft jouw tv geen HDMI ARC poort, dan kun je ook gewoon een optische kabel gebruiken. Je steekt de kabel in de OPTICAL IN poort van je soundbar en de OPTICAL OUT poort van je tv. Daarna moet je bij de geluidsinstellingen van je tv selecteren dat je de OPTICAL OUT poort gebruikt voor het geluid. Bij je soundbar moet je ook aangeven dat je de OPTICAL aansluiting gebruikt voor het geluid. Of volg de instructies van de handleiding / app.


Subwoofer aansluiten

Een losse subwoofer kun je zowel draadloos als bedraad aansluiten op je soundbar – afhankelijk van het merk. Sluit je hem bedraad aan, dan gebruik je de meegeleverde kabel om de subwoofer te koppelen aan de soundbar. Bij een draadloze subwoofer hoef je alleen maar de subwoofer op netstroom aan te sluiten en beide apparaten aan te zetten. Je verbindt de subwoofer vervolgens met je soundbar via de bijhorende app.Extra speakers aansluiten

Om de extra speakers van je soundbar aan te sluiten, heb je netstroom nodig. Plaats je speakers daarom in de buurt staan van een stopcontact. De speakers koppel je vervolgens aan je soundbar. Hoe je dit specifiek doet, lees je in de handleiding van jouw merk soundbar. Hulp nodig bij de installatie van je soundbar?

Overweeg dan de BCCPLUS services. Onze experts plaatsen de soundbar op de juiste plek en sluiten de soundbar voor je aan. We kunnen zelfs de wifi instellen op de soundbar en de app voor je installeren. Als je soundbar een losse subwoofer heeft, kunnen we ook die aansluiten. Zowel bedraad als draadloos. Wil je je soundbar ophangen aan de muur, ook daarbij helpen we je graag.

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.