Wat kun je allemaal met een smartwatch?

Overweeg je om een smartwatch te kopen? Goed idee, want dit slimme horloge heeft functies die jouw leven leuker én makkelijker kunnen maken. BCC vertelt je er graag alles over!


Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een slim horloge dat in verbinding staat met je smartphone. Zo kun je meldingen van je smartphone ontvangen op je smartwatch. Bijvoorbeeld als je een mail ontvangt. Ook kun je oproepen beantwoorden of weigeren, contactloos betalen en je dagelijkse activiteiten bijhouden. Er zijn verschillende soorten en maten smartwatches. Van smartwatches met een klassiek horloge tot sportieve modellen.


Hoe werkt het?

Om je smartwatch met je smartphone te verbinden, download je de bijhorende app op je smartphone en zet je de bluetooth aan. Daarna staan de twee apparaten met elkaar in verbinding en kun je informatie ontvangen op je smartwatch.


Welke functies heeft een smartwatch?

Net als op een normaal horloge kun je op een smartwatch de tijd checken. Daarnaast ontvang je ook meldingen van je smartphone op het scherm van je horloge. Bijvoorbeeld als je wordt gebeld of een appje ontvangt. Nog een basisfunctie van een smartwatch is het bijhouden van dagelijkse activiteiten. Op sommige smartwatches kun je niet alleen de muziek bedienen, maar ook muziek afspelen, waardoor je je telefoon gewoon thuis kunt laten. Perfect voor tijdens het hardlopen. Op een smartwatch kun je ook apps installeren.


Wat zijn de voordelen van een smartwatch?



Wat is het verschil met een activity tracker?

Een activity tracker is een soort armband die de hele dag al je activiteiten meet. Denk aan het aantal stappen, je verbruikte calorieën en de kwaliteit van je slaap. Een smartwatch heeft deze functies ook, maar biedt nog meer mogelijkheden. Als je vooral inzicht wil ik je levensstijl, dan is een activity tracker een goede optie.


Wat zijn de bekendste smartwatch merken?

Het aanbod smartwatches is tegenwoordig enorm. En juist dat maakt het moeilijk om een keuze te maken. Om je op weg te helpen een overzicht van de meest bekende smartwatch merken:


Apple

Apple heeft drie modellen smartwatches: Apple Watch Series 6, Apple Watch SE en Apple Watch Series 3. Apple Watch Series 7 wordt binnenkort verwacht. Je kunt de Apple Watch alleen gebruiken met een iPhone.


Garmin

Garmin is ook een populair smartwatch merk. Met name onder sporters. Ze hebben veel verschillende modellen. De smartwatches van Garmin kun je zowel met een iPhone als een Android smartphone gebruiken.


Fitbit

Bij Fitbit heb je ook keuze uit verschillende modellen smartwatches. Vooral actievelingen kiezen voor dit merk. Fitbit ondersteunt zowel Android als iOS.


Samsung

Heb je een Samsung telefoon, dan kun je voor een bijpassende Samsung smartwatch gaan. Je hebt zowel klassieke als sportieve uitvoeringen. Heb je geen Android, goed nieuws: je kunt Samsung smartwatches ook gebruiken met een iPhone.


Huawei

Van klassiek tot sportief en trendy. Bij Huawei heb je ook volop keuze qua modellen. Te gebruiken met zowel iOS als Android.


BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.