3 manieren om energie (én geld) te besparen met de Athom Homey

De gasprijzen stijgen enorm en het klimaat staat flink onder druk; tijd om energie te besparen! Kun jij wel een slimme assistent gebruiken om de maandelijkse energierekening zo laag mogelijk te houden? De Athom Homey Bridge helpt je met het inzichtelijk maken en minimaliseren van jouw energieverbruik. 


Alles geregeld via één app

Al jouw slimme apparaten in huis worden aangestuurd door van één van de 6 draadloze technologieën, namelijk: ZWi-Fi, Zigbee, Z-Wave Plus, Bluetooth, 433MHz, RF en infrarood. Vanuit deze Bridge stuur jij al jouw apparaten aan via één app, ongeacht het merk of systeem. En dat is niet alleen reuze handig, maar helpt je ook besparen!


Met Athom Homey heb je inzicht in jouw verbruik

De Bridge is een waardevolle toevoeging binnenshuis: je hebt namelijk de volledige controle over al jouw slimme apparaten en kunt zien wat deze afzonderlijk van elkaar verbruiken. Dit is bruikbare data waar jij mee kunt besparen. Wij horen je denken: waar en hoe zet ik de Athom Homey Bridge dan in? Met 3 praktische tips kun jij – samen met de Homey - aan de slag gaan om jouw verbruik te minimaliseren.


Tip 1: maak zones aan

Overdag zit je misschien op kantoor of werk je vanuit huis, terwijl je in de avond vaak meer tijd doorbrengt in de woonkamer. Op momenten dat je niet aanwezig bent in bepaalde ruimtes, wil je hier geen energie verspillen. Met de feature Zone Activiteit maak je van ruimtes aparte zones om deze afzonderlijk van elkaar aan te sturen. Een zone wordt actief als er een beweging wordt geregistreerd door een beweging- of deursensor.


Hiermee kun je de verlichting, slimme thermostaat en andere apparaten (via een slimme stekker) aan laten gaan als jij of iemand anders zo'n zone betreedt. Via de Homey app stel je daarna in dat deze vanzelf uitschakelen als er geen activiteit meer wordt geregistreerd. Hier bespaar jij sowieso aardig wat energie en centen mee!


Tip 2: ga aan de slag met het creëren van flows

Flows zijn scenario's in Homey die automatisch dingen voor jou doen. Je kunt een flow zo ingewikkeld maken als jij wilt. Door jouw smart verlichting en televisie met smart home ondersteuning met elkaar te koppelen in de Homey app kun je instellen dat de verlichting uitgaat op het moment dat de televisie aangaat. Of stel in dat de verwarming automatisch lager wordt ingesteld als je de televisie in de woonkamer na 8 uur ‘s avonds uitzet. De verwarming op volle toeren laten draaien als jij van plan bent je bed in te duiken is zonde. Je kunt dus op verschillende manieren energie besparen door gebruik te maken van een flow!Tip 3: laat de Homey helpen besparen in de badkamer

De badkamer is een ruimte waar je niet direct aan denkt als het aankomt op besparen. In de winter heb je de neiging langer onder een warme douche te blijven staan. Dit slurpt aardig wat water. Je kunt ook hier gebruik van de feature Zone Activiteit! Zet een slimme stekker op jouw CV, bevestig een sensor op de badkamerdeur en koppel deze met elkaar via de Homey app. Bij het activeren van de sensor kun je instellen dat de CV na een aantal minuten automatisch uitschakelt en jij dus geen warm water meer kunt gebruiken. Het is even wennen, maar je leert er vanzelf snel door douchen. Je haren uit spoelen onder de koude douche is namelijk écht geen pretje 😉.


Zet inzichten om in besparingen

Het inzichtelijk maken van jouw gebruik binnenshuis is een geweldige manier om mee te besparen. Zie je in de app bijvoorbeeld dat jouw Philips Hue lamp enorm veel verbruikt? Of dat jouw slimme wasmachine wel heel vaak aan heeft gestaan afgelopen week? Dan kan je actie ondernemen! De Homey helpt je door middel van scenario's en zones om apparaten zo in te stellen dat jouw energierekening aan het einde van de maand zo laag mogelijk blijft.

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.