In 8 stappen je Sonos speaker aansluiten

Val jij wel eens op de bank in slaap? En gebeurt dit dan tijdens het televisiekijken? Je kunt je afvragen of de film of het televisieprogramma waar je naar keek wellicht niet interessant genoeg was. Of misschien werk je wel te hard, maak je te lange dagen en zou je vroeger naar bed moeten gaan.


Het in slaap vallen op de bank kan natuurlijk ook gebeuren bij het luisteren naar muziek. Bij goed geluid en je favoriete muziek is het best fijn om te chillen op de bank met je ogen dicht, toch? Dan kun je helemaal opgaan in de muziek, waarna je eigenlijk ook weer makkelijk in slaap zou kunnen vallen. Herkenbaar?


De kwaliteit van je geluidsinstallatie hangt daar vast en zeker mee samen. Hoe beter geluid, hoe meer genieten. Probeer het verschil maar eens te ontdekken met de krachtige draadloze speakers van Sonos. Heb je er inmiddels eentje (of meerdere) in huis? Wij leggen je in dit artikel uit hoe je de speakers aansluit.


Stappenplan voor het aansluiten van je Sonos speaker

Hieronder vertellen wij je hoe je muziek kunt streamen vanaf je mobiele apparaat of computer naar de Sonos speaker. Dit stappenplan geldt in principe voor alle modellen, zoals de Playbar, Playbase, etc. Hoe het werkt met het aansluiten van meerdere speakers tegelijkertijd komt ook aan bod. Of hoe je zelf een netwerkverbinding creëert met gebruikmaking van een hoofdspeaker (BOOST-installatie) als je WiFi-netwerk niet sterk genoeg is.


In 8 stappen ben je klaar:

  1. Zet de speaker aan
  2. Download de app van Sonos
  3. Kies voor Standaard of BOOST installatie
  4. Creëer een tijdelijk netwerk
  5. Selecteer de Sonos speaker op je apparaat
  6. Geef de Sonos speaker een (locatie) naam
  7. Voeg extra Sonos speakers toe
  8. Zet op je apparaat je muziekbestand aan

 

Je kunt kiezen uit het koppelen van de speaker aan apparaten met de volgende besturingssystemen:


Stap 1: Zet de speaker aan

Steek de stekker in het stopcontact en druk het powerknopje in om de speaker aan te zetten.


Met een draadloze speaker wordt bij de kwaliteitsspeakers draadloos muziek afspelen bedoeld.


De Sonos kwaliteitsspeaker(s) uit dit artikel heeft een netstroomkabeltje en is dus eigenlijk niet helemaal draadloos. Echter zijn ze kwalitatief veel beter, produceren ze een veel krachtiger geluid en hebben ze de beste mogelijkheden voor netwerkaansluitingen. Er zijn ook speakers op de markt die geheel draadloos zijn. Dit zijn de goedkopere modellen met ingebouwde accu, die je meestal alleen via Bluetooth kunt koppelen aan je smartphone of tablet.


Stap 2: Download de app van Sonos

Voor het koppelen van je apparaat met de speaker begin je met het downloaden van de Sonos app. Op je computer kun je de Sonos app downloaden via deze link: https://www.sonos.com/nl-nl/controller-app.


Stap 3: Kies voor Standaard of BOOST installatie

Vanuit de Sonos app kun je nu alle stappen volgen voor het installeren van je Sonos speaker.


Standaard Installatie

Standaard installeren houdt in dat je de speaker direct draadloos verbindt met je WiFi-netwerk. Als hierna jouw andere draadloos aangesloten apparaten in huis opeens trager gaan werken, koppel die dan los of kies voor een BOOST-installatie.


BOOST Installatie

Een BOOST-installatie kies je als je WiFi-verbinding in huis te traag is. Of als je WiFi niet alle kamers in je woning bereikt. Als jouw andere, draadloos aangesloten apparaten in huis de verbinding opeens verliezen, kun je ook beter BOOST installeren.

BOOST is tevens een perfecte keuze als je meerdere Sonos speakers op een netwerk wilt aansluiten. Of in geval van het streamen van bestanden met een hoge kwaliteit (met hoge bitsnelheid van informatieoverdracht); dit is bij bepaalde muziekservices van toepassing.


Sluit speaker nr.1 bedraad aan

Om een BOOST te creëren, sluit je de eerste Sonos speaker met een ethernetkabel aan op je router.


Koppel andere Sonos speaker(s) draadloos aan op speaker nr. 1.

Je andere Sonos speakers sluit je nu draadloos aan op speaker nr. 1, de BOOST-speaker. Heb je slechts een Sonos speaker in huis? Dan zou je met dit netwerk eigenlijk een extra Sonos speaker (of meer) aan willen schaffen. Sowieso zou je in alle kamers in huis een speakertje willen plaatsen, toch? Overal hetzelfde geluid en dezelfde muziek, hoe fijn is dat!


Stap 4: Creëer een tijdelijk netwerk

Vanuit de Sonos app wordt nu gevraagd om een of meerdere knoppen op de speaker in te drukken, waarmee een tijdelijk netwerk wordt opgestart om je iPad, tablet, PC of mobiele telefoon te koppelen. In de app wordt aangegeven welke knoppen dit zijn, afhankelijk van je model speaker. Op het moment dat je apparaat is verbonden, gaat een oranje lampje branden op de speaker.


Stap 5: Selecteer de Sonos speaker op je apparaat

Op het apparaat dat je koppelt met je speaker zoek je de speaker in je WiFi-lijst op om deze te koppelen. Ga hiervoor op je mobiele telefoon, tablet of computer naar Instellingen en WiFi en kies de Sonos speaker om het apparaat mee te verbinden. Mogelijk wordt hiervoor een wachtwoord gevraagd.


Stap 6: Geef de Sonos speaker een (locatie) naam

Je kunt de speaker vanuit de Sonos app een naam geven. We adviseren om in de naam de locatie terug te laten komen, waar je de speaker hebt staan, zoals de woonkamer bijvoorbeeld.


Stap 7: Voeg extra Sonos speakers toe

Je kunt vanuit de Sonos app nog meer speakers toevoegen door Andere Speler te selecteren. Hiervoor hoef je slechts op de achterkant van de speaker de verbindingsknop in te drukken. Vanuit de app geef je de andere speler dan ook een naam (van de locatie). Bijvoorbeeld: slaapkamer 1.


Extra tip: Registreer je speaker in de Sonos app. Daarmee maak je het jezelf gemakkelijk voor het toevoegen van muziekservices. Ook kun je hiermee updates ontvangen en direct installeren vanuit de Sonos app.


Stap 8: Zet op je apparaat je muziekbestand aan

Open het muziekbestand op je mobiele telefoon, tablet of computer. Je muziek zal nu automatisch worden afgespeeld op je Sonos speaker(s).


Vanuit de Sonos app kun je, als je de speaker geregisteerd hebt, kiezen voor Muziekservices Toevoegen. Selecteer bijvoorbeeld Apple Music (afhankelijk van het type apparaat dat je gebruikt om muziek vanaf te streamen). Nadat je een nieuwe service hebt toegevoegd, zal deze vervolgens standaard in je Muziekmenu in de Sonos app worden weergegeven, bij ieder volgend gebruik. 


Tip: Activeer True Play als je een Apple-apparaat gebruikt (zoals de iPad, Iphone of MAC). Met True Play worden speakers een voor een afgestemd, zodat op elke kamer het beste geluid klinkt.


Met deze uitleg moet het vast wel lukken. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je live chatten met onze productspecialisten vanuit onze winkels of hieronder een reactie achterlaten.


Wij wensen je heel veel plezier van je Sonos geluid!

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.