Wat betekenen de wasprogramma’s op jouw wasmachine?

Door de vele wasprogramma’s die wasmachines hebben, is het soms lastig te bepalen welk programma je het beste kunt selecteren. Maak je altijd gebruik van hetzelfde wasprogramma omdat je geen idee hebt waarom je een ander wasprogramma zou moeten gebruiken? Om jou verder te helpen, zetten wij de verschillende wasprogramma’s voor je op rij.


De zin en onzin van wasprogramma’s

Ten eerste beantwoorden we de logische vraag: zijn al die verschillende wasprogramma’s nou echt nodig? Als je langer wil genieten van je kleding wel! Door het juiste programma te kiezen zorg je dat kleding gewassen wordt op de perfecte manier voor dat type textiel. De wasmachine kiest bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid water en de lengte van centrifugeren om te zorgen dat jouw kleding minder snel slijt. Alle soorten was bij elkaar gooien is misschien makkelijk, maar als je het apart wast wordt je kleding beter schoon, blijft het langer mooi en was je vaak zuiniger.


Standaard wasprogramma’s

Vrijwel alle wasmachines hebben onderstaande wasprogramma’s:Speciale wasprogramma’s

Vaak kun je echter uit nog meer was opties kiezen voor heel specifieke doeleinden. Hieronder een toelichting van de verschillende speciale wasprogramma’s:Met deze wasprogramma’s moet een schone was wel goed komen. Heb je hele lastige vlekken en geen idee hoe je deze eruit kijkt? Lees dan onze beste wastips voor een schone was. Is jouw wasmachine aan vervanging toe? Bekijk hier ons aanbod.