Deze drankjes maak je allemaal met de SodaStream soda maker

Een SodaStream soda maker is ideaal om van kraanwater bruiswater te maken. Maar wist je dat je er nog véél meer lekkere drankjes kan maken? Wij geven je wat inspiratie.


Voeg bubbels aan jouw water toe

Houd je ook zo van bruisend water, maar vind je het irritant om dit telkens in flessen te moeten kopen om het vervolgens thuis te kunnen drinken? Daar is nu een oplossing voor! Met de SodaStream kun je zélf thuis bubbels toevoegen aan kraanwater. Say what!? Ja echt, met dit apparaat maak je water bruisend met één druk op de knop.


SodaStream frisdranken

Omdat iedereen wel van afwisseling houdt, zijn er nu speciale siropen om te gebruiken met de SodaStream. Zo zijn er siropen die de smaak geven van o.a. cola, sinas, crystal clear, cassis, ginger ale, mango en peach. Super snel en makkelijk maak jij dus heerlijke drankjes voor jou en je gasten! Je hoeft dus geen frisdrank in flessen meer te kopen, want dat kun je nu zelf maken. Super handig; zo blijf jij na een feestje niet met halve flessen frisdrank over die je zelf niet opdrinkt.


DIY SodaStream drankjes

Natuurlijk is het fijn en makkelijk om kant en klare siroop te kopen waarmee je bijvoorbeeld cola kunt maken. Maar je kunt zelf ook creatief aan de slag gaan om heerlijke én gezonde drankjes te maken. Meng bijvoorbeeld vers gezette thee met water uit de SodaStream voor jouw eigengemaakte ice-tea. Of neem gewoon een paar blaadjes munt met een paar schijfjes citroen en giet er jouw SodaStream bruiswater overheen. Of wat dacht je van komkommer, limoen en bruiswater? In de zomer is allerlei zomerfruit heerlijk te mixen met SodaStream bruisend water. Neem bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, bramen, frambozen of kersen en giet hier jouw bruisende water overheen. Maar het is ook heel lekker om appelsap te mengen met bruisend water; kortom, opties genoeg! 

Sodastream | Blog BCC


Party tips

Tot slot nog een paar tips voor heerlijke drankjes tijdens feestjes. Er bestaan namelijk ook SodaStream siropen voor ‘mocktails’, ofwel alcohol vrije cocktails. Maar wat toch wel echt de ultieme party-trick is; wijn in de SodaStream waardoor je prosecco krijgt. Vul de fles voor 2/3 en gebruik de SodaStream zoals je normaal doet. Vervolgens wel even wachten met het terugpakken van de fles anders zit de hele keuken onder de prosecco. Dit werkt met zowel rode als witte wijn. Enjoy! 😉