Doe de check: welke keukenstijl past bij jou?

Heb je een nieuw huis of ben je op zoek naar een nieuwe keuken voor in je huidige huis? De eerste stap is het bepalen welke stijl keuken je mooi vindt. Houd jij van natuurlijke kleuren en materialen, of zie jij jezelf het liefst koken in een kleurrijke design keuken? Doe de check en kom erachter welke keukenstijl het beste bij jou past! Dan kun je alvast je eerste to-do van je lijstje afvinken 😉


Ik houd van robuuste en stoere materialen: de industriële keuken

Houd jij van rauwe, robuuste en stoere materialen? Dan is een industriële keuken de ideale keuze voor jou. De industriële keuken is ontstaan in New York nadat oude fabrieken werden omgebouwd tot appartementen. Deze stijl staat bekend om grove en rauwe materialen, denk hierbij aan roestvrijstaal, ruw hout, leer, steen, metaal en beton. Deze materialen hebben natuurlijke tinten zoals grijs, bruin of zwart. Bij een industriële keuken draait het allemaal om het combineren van verschillende materialen en texturen, niet elk element hoeft robuust en ‘oud’ te zijn. Combineer bijvoorbeeld een grove betonnen muur met een strak modern keukenblok. Het mooiste effect behaal je met een ruimtelijk huis met hoge plafonds, zo kun je écht dat gevoel van een loft of een verlaten fabriek nabootsen.


Ik houd van tijdloos en neutraal: de trend keuken

Val jij niet voor één stijl en wil je een ‘veilige’ keuze voor jouw huis waar je nog tientallen jaren mee voort kunt? Een trend keuken is een eenvoudige en neutrale keuken die niet in een hokje past. Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is dit type keuken niet gekoppeld aan een trend. Daarom is deze keuken tijdloos en zit je áltijd goed. Denk bijvoorbeeld aan een witte (hoogglans) keuken met een antraciet composiet aanrechtblad. Sober? Functioneel!


Ik houd van natuurlijke en herbruikbare materialen: de natuurlijke keuken

Staat less is more op jouw buik geschreven en wil jij graag je steentje bijdragen aan een mooiere wereld? Een natuurlijke keuken heeft zoals de stijl al aangeeft een natuurlijke, lichte en minimalistische uitstraling. De elementen uit deze keuken worden met zorg geselecteerd; zo moeten de materialen herbruikbaar en vrij van chemicaliën zijn. Qua materialen kun je denken aan bamboe, natuursteen, gerecycled glas en FSC-hout. Met een natuurlijke keuken denk je niet alleen aan jezelf, maar ook aan een ander.


Ik houd van gezelligheid, nostalgie en warmte: de landelijke keuken

Houd jij van gezelligheid, nostalgie, warmte en van de sfeer van een boerderij? Dan is de landelijke keuken echt iets voor jou. De landelijke stijl herken je aan ingetogen kleuren, keukenkasten met uitgefreesde motieven en nostalgische handgrepen. En vergeet ook niet de prachtige sierschouw en een groot klassiek fornuis. Qua materiaal kom je in een landelijke keuken veel hout en natuurlijke materialen tegen die zorgen voor een warme en gezellige uitstraling. Kortom, een ideale plek in huis om vrienden en familie te ontvangen.


Ik houd van minimalistisch, strak en luxe: de design keuken

Word jij wild van strakke lijnen, een hoogwaardige afwerking en bijzondere details? Zoek dan niet verder! De design keuken is een echte eyecatcher in huis en staat bekend om haar minimalistische en strakke design met een luxe uitstraling. Hoewel dit misschien wat rustig klinkt, is een statement in de vorm van een opvallende kleur of opvallende materialen onmisbaar in een design keuken. Materialen die je vaak ziet zijn natuursteen, dekton en massief roestvrijstaal gecombineerd met greeploze fronten en high tech inbouwapparatuur. Kortom, deze keuken overtreft in stijl, comfort en technologie.


Ik houd van een klassieke en luxe uitstraling: de klassieke keuken

Ben jij weg van de stijl van vroeger met een luxe afwerking en barokke details? Dan is een klassieke keuken een perfecte match. In de klassieke keuken staat een sierlijke afwerking en chique materiaalgebruik voorop, alsof je in een landhuis woont. Materialen die niet weg te denken zijn uit de klassieke keuken zijn glimmende materialen, zoals gelakt hout en natuursteen. Ook onmisbaar in een klassieke keuken zijn kleine glanzende tegeltjes tegen de muur, een antieke kraan en goudtinten.


Ik houd van een retro 60’s uitstraling: de retro keuken

Ben jij gek op de sixties en zou je het liefst teruggaan naar deze tijd? Creëer thuis een ouderwets gevoel in een nieuw jasje en kies voor een retro stijl keuken. Met deze stijl kun jij het zo bont maken als je zelf wilt en moet je niet terugdeinzen voor pasteltinten of kleine losse tegeltjes aan de muur. Om je retro keuken helemaal af te maken kies je natuurlijk voor een vrijstaande koelkast in een felle kleur, zoals een koelkast van Smeg.


Een keuken kopen bij BCC Keuken

Wist je al dat BCC tegenwoordig ook keukens verkoopt? BCC Keuken heeft alles onder één dak: van vele merken inbouwapparatuur tot verschillende stijlen keukens. Kom langs in één van onze BCC Keuken showrooms voor inspiratie, of maak een afspraak en krijg deskundig, persoonlijk en uitgebreid advies op maat. Tijdens de afspraak krijg je een gratis 3D-ontwerp van jouw keuken die je samen met jouw verkoper aan de digitale keukentafel maakt. Ook niet onbelangrijk; je ontvangt direct een transparante offerte. Geen poespas.

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.