Hoeveel werkgeheugen heeft een smartphone nodig?

Het werkgeheugen van een smartphone – ook wel RAM genoemd - is een opslag die de telefoon gebruikt om apps te laten draaien en gegevens tijdelijk te bewaren. Wanneer je de smartphone uitzet en weer aan, dan begin je met een schoon werkgeheugen. Hoeveel werkgeheugen heeft een smartphone nodig? Wij leggen het je uit.

Is meer geheugen nodig?

Allereerst is het goed om te benadrukken dat het werkgeheugen (RAM) niet verward moet worden met de interne opslagcapaciteit. Als consument heb je over het algemeen geen invloed op het werkgeheugen. Hoe meer werkgeheugen je hebt, hoe sneller je kunt schakelen tussen verschillende apps op je smartphone.

Wanneer je kiest voor een bepaald merk en type, dan kun je niet kiezen voor meer of minder werkgeheugen. Wil je meer geheugen, dan zal je dus een ander toestel moeten kiezen. Je kunt ervanuit gaan dat fabrikanten het werkgeheugen optimaal hebben aangepast aan de andere onderdelen van de smartphone, zoals de processor.

Goedkopere en simpelere toestellen hebben vaak 2 tot 3 GB RAM wat voldoende is voor basisgebruik. De meeste smartphones hebben 4 tot 6 GB RAM waarmee je meerdere apps naast elkaar op de achtergrond kunt gebruiken.

Benieuwd naar hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt in je telefoon? Wij leggen het uit.

Bekijk ook:

• Welke smartphone past bij mij?

• Hoelang gaat een smartphone mee?

• Hoe lang heb ik recht op software-updates en beveiligingsupdates?

• Hoe lang gaat de batterij van mijn smartphone mee?

• Hoeveel interne opslagcapaciteit heb ik nodig op mijn smartphone?

• Welk formaat smartphone heb ik nodig?

• Welke smartphone heeft de beste camera?

• Wat is het beste scherm voor een smartphone?

• Hoe kun je contactloos betalen met een smartphone?

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.