Printen vanaf een smartphone! Zo werkt een draadloze printer

iets Iets voor je werk of studie printen vanaf je laptop heb je waarschijnlijk al vaak genoeg gedaan. Maar wist je dat je tegenwoordig ook heel makkelijk vanaf je smartphone of tablet kan printen? Wij leggen je uit hoe dit werkt!


Deze printer heb je nodig

Om te kunnen printen vanaf je smartphone of tablet heb je een draadloze printer nodig en een werkende wifi verbinding. Alleen met een printer met wifi verbinding en een telefoon of tablet die gekoppeld is aan het wifi-netwerk kan je mobiel printen. Gelukkig heeft het overgrote deel van de printers die nu verkrijgbaar zijn een wifi-verbinding.


Mobiel printen met Android

Met Android heb je twee manieren om iets af te drukken. Het ligt namelijk aan de versie van je smartphone of je de printfunctie al automatisch op je toestel hebt staan. Open de Instellingen van je smartphone en kijk of je de optie ‘Afdrukken’ ziet staan onder het menu ‘Systeem’. Gevonden? Nu is het heel gemakkelijk om te printen.


  1. Koppel de printer aan je smartphone.
  2. Open je document.
  3. Klik je op de drie puntjes rechtsboven in je scherm en selecteer de optie ‘Afdrukken’ en klaar is kees!


Zie je de optie ‘Afdrukken’ niet staan, dan moet je even een stapje extra doen en de Cloudprinter-app downloaden in de Google Play Store. Deze app zorgt ervoor dat als je je printer en je smartphone of tablet met elkaar hebt gekoppeld je overal en altijd kunt printen. Je moet alleen wel een printer hebben die je met deze app kan koppelen. Google heeft een lijstje van duizenden printers gemaakt die dit kunnen. Kijk dit dus even na voordat je wilt gaan printen! Zo, je printer is gekoppeld, nu kan je gaan aan de slag! Open je document en selecteer de optie ‘Delen’ om zo Google Cloudprinter te openen en te kunnen printen.


Mobiel printen met IOS

Apple maakt gebruikt van Airprint om vanaf je Iphone of Ipad te kunnen printen. En ook met deze app moet je eerst even nakijken of jouw printer gekoppeld kan worden. Maar daar hebben ze bij Apple natuurlijk een uitgebreid lijstje voor gemaakt! Staat jouw printer er tussen? Zorg dan dat je printer en je Iphone of Ipad verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk. En volg onderstaande stappen:


Open je document, bijvoorbeeld je festivalticket of een foto Open je menu en kies de functie ‘Druk af’. Klik op 'Selecteer printer' en kies een AirPrint-printer. Klik op ‘Druk af’ en klaar is kees!op vakantie

Ben je op vakantie en staat je printer gewoon thuis, maar wil je graag je vakantiekiekjes afdrukken en delen met je vakantieliefde? Dierbare vakantiemomenten deel je dan met de HP all-in-one Sprocket. Het is namelijk een draagbare printer. Hiermee print je je foto’s gemakkelijk vanaf je smartphone of tablet via een Bluetooth verbinding. En aan het woord draagbaar is niks gelogen. Deze printer is namelijk net zo groot als een mobiele telefoon en met zijn 170 gram voel je bijna niet dat ie in je zak zit!

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.