5x je keuken schoonmaken met baking soda!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: baking soda. Het is in Nederland nog niet super bekend, maar in Amerika zweren ze erop voor het maken van hun chocolate chip cookies. Maar wist je dat je het voor veel meer kan gebruiken? Baking soda is namelijk een perfect duurzaam schoonmaakmiddel voor je keuken. Nu vraag je je natuurlijk af wat je er allemaal mee kan schoonmaken? Lees dan gauw verder!

1. Baking soda voor je oven

Heb jij ook áltijd vlekken in je oven na het maken van lasagne? Dan weet je ook dat deze vlekken er niet makkelijk uit te krijgen zijn. Maar je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen; wij hebben hier de oplossing voor! Met baking soda krijg je namelijk zelfs die hardnekkige vlekken weer uit je oven. Door deze stappen te volgen, ziet je oven er straks weer uit als nieuw:

2. Je kookplaat en baking soda

Het scenario waar niemand blij van wordt; je bent aan het koken en je pan kookt over. Soms kan dit nare vlekken geven op je kookplaat. Wil je hem weer helemaal als nieuw krijgen? Gebruik dan deze truc met baking soda en azijn:

3. Zo maak jij je koelkast schoon met baking soda

Last van nare geurtjes in je koelkast die maar niet weggaan na het schoonmaken? Ook dat is op te lossen met baking soda!

4. Zo zorgt baking soda voor een blinkende gootsteen

Wil jij je rvs-gootsteen weer laten glimmen? Hier heb je alleen wat baking soda, azijn en een microvezel doek nodig. Hieronder leggen we uit hoe je dat precies doet:

5. Ontstop je gootsteen met baking soda

Het kan ook wel eens gebeuren dat je gootsteen verstopt raakt, oeps! Nu wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Wist je dat je zelfs je gootsteen kan ontstoppen met dit wonder spul?

Zo doe je dit:

Aan de slag!

Dat baking soda voor veel meer te gebruiken is dan koekjes bakken is ons nu wel duidelijk geworden. Nu is het tijd om de baking soda en azijn uit de kast te halen en lekker aan de slag te gaan. Dan kan jij straks weer genieten van een heerlijke schone keuken. Succes!

BCC.nl gaat door

BCC Logo

In september 2023 werd nationaal bekend dat BCC definitief failliet werd verklaard. Snel daarna zijn alle voorraden verkocht en zijn de winkels en het personeel door collega bedrijven overgenomen.

In maart 2024 is het merk BCC en de bijbehorende website overgenomen door AMBIN BV, een Nederlands e-commerce bedrijf dat sterke merken en internet concepten opzet of door ontwikkelt.

Bij BCC kun je vanaf nu terecht om elektronica en witgoed te vergelijken. Geen directe verkoop of fysieke winkels. Wel de juiste keuze tegen de beste prijs.

Zoals de BCC formule dus nog steeds luidt: Don't worry, buy happy.