Zo kom jij erachter welke printer het beste bij jou thuis past

Tegenwoordig werken we steeds vaker thuis en wat is nou een thuiskantoor zonder printer? Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke printer het beste bij jou thuis past. Deze keuze hangt af van hoe regelmatig jij documenten of foto’s print, kopieert en scant. Wij hopen je in dit blog een handje op weg te helpen aan de hand van een aantal stellingen. In welke stelling kun jij je vinden?


Ik moet af en toe e-tickets en verzendbewijzen printen

Retourneer jij soms pakketten waarbij je een retourlabel uit moet printen? Of heb jij een uitgeprint e-ticket nodig voor een festival of voorstelling? Dan is een betaalbare basic printer zonder poespas precies wat jij nodig hebt! Tegenwoordig beperken de meeste printers zich niet alleen tot kopiëren, waardoor je al gauw op een all-in-one printer uitkomt. Ook vind je tegenwoordig bijna elke printer met wifi, zodat je jouw tickets vanaf je telefoon of tablet kunt printen. Neem bijvoorbeeld de HP DeskJet 2722e, een betaalbare kleurenprinter met een aanbevolen gebruiksindicatie van 50 tot 100 pagina’s per maand die als bijkomend voordeel ook nog kan scannen. De inkt voor deze printer kun je op twee manieren regelen: schaf zelf cartridges aan of kies een goedkopere optie zoals een HP Instant Ink of Epson ReadyPrint abonnement. Het werkt simpel: kies een printplan dat bij jou past, dit is een vast bedrag per maand voor een x aantal pagina’s aan inkt, en de inkt wordt gewoon bij jou thuis bezorgd nog voordat het op is! Niet alleen makkelijk, het is ook nog eens goedkoper!


Ik moet soms verslagen of grotere documenten uitprinten en scannen

Print jij soms een handleiding of document voor werk of moet je soms documenten inscannen? Aangezien jij dan regelmatig inkt nodig hebt om je documenten uit te kunnen printen kun je het beste kiezen voor een all-in-one printer met geïntegreerde navulbare inktreservoirs, zoals HP SmartTank of Epson EcoTank. De aanschafprijs ligt iets hoger, maar uiteindelijk kun je aanzienlijk besparen op inktkosten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het bijvullen troep veroorzaakt, de speciale inktflesjes kun je zonder knoeien legen in het inktreservoir. Met de eerste flesjes die worden meegeleverd kun je tot zo’n twee jaar vooruit! De inktflesjes zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan cartridges, dus beter voor de portemonnee.


Ik moet vaak uitgebreide verslagen en documenten uitprinten en scannen, bijvoorbeeld voor mijn eigen bedrijf

Heb jij een eigen bedrijf en moet jij op zeer regelmatige basis grotere documenten uitprinten en scannen? Met jouw printgedrag is het wel zo’n fijne gedachte dat je genoeg inkt op voorraad hebt. Wij raden in dit geval een all-in-one printer met navulbare inktreservoirs aan, maar dan een met uitgebreide functies als automatische documentinvoer (ADF), automatisch duplex printen, een printsnelheid vanaf 25 pagina’s per minuut of bijvoorbeeld een model met een papierlade die geschikt is voor A3 formaat.


Ik wil voornamelijk foto’s uitprinten op fotopapier

Ben jij een echte creatieveling en wil jij je mooiste plaatjes zelf inlijsten? Kies dan voor een printer waarmee je foto’s kunt afdrukken op fotopapier. Met de HP Envy Inspire 7724e all-in-one kleurenprinter druk je jouw foto’s af op verschillende maten fotopapier of op normaal A4-, A5- of A6-papier met een maximale resolutie van maar liefst 4800 x 1200 DPI (dots per inch). Jouw mooiste momenten blijven dan niet alleen scherp in je herinneringen, maar ook op papier 😉


Wil je alle printers op een rijtje zien en met elkaar vergelijken? Je vindt hier ons hele assortiment aan printers, scanners en all-in-one printers.