Kiesadvies inbouw oven

Het aanschaffen van een nieuwe inbouw oven brengt verschillende voordelen met zich mee. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw oude inbouw oven aan vervanging toe is, waardoor je met een nieuw, luxer model vaak meer ovenfuncties tot je beschikking hebt voor het maken van uiteenlopende gerechten. Daarnaast kan het voorkomen dat je nu in het bezit bent van een losstaand model en kun je door te kiezen voor een geïntegreerd model jouw keuken een luxere uitstraling geven. Wanneer je een inbouw oven gaat aanschaffen, zijn er een aantal belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden. BCC geeft je graag meer informatie, zodat het uitzoeken van de juiste oven een stuk gemakkelijker wordt.

Afmetingen van de oven

Voordat je een nieuwe inbouw oven gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten welke nismaten jouw keuken heeft en wat de inbouw diepte van de nis is. De nismaten die aangegeven staan bij de verschillende ovens zijn de minimale maten die je moet aanhouden bij het inbouwen. Let er daarnaast ook op dat het apparaat nog wat ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen.

Kies voor het veiligste deursysteem

Naast het bepalen van de afmetingen van de oven is ook het deursysteem van het apparaat van groot belang om de oven veilig te kunnen gebruiken. Ovens die op ooghoogte geplaatst worden kunnen het beste voorzien zijn van een draaideur, terwijl ovens die lager geplaatst worden beter kunnen beschikken over een kanteldeur.

Doe het zelf of krijg hulp bij het uitzoeken en installeren van jouw inbouw oven

Ben je van plan om de oven zelf te installeren? Of wil je liever hulp van een professional die verschillende werkzaamheden voor jou uit handen neemt? Wanneer je zelf al ervaring hebt met het plaatsen van een inbouw oven, kun je ervoor kiezen om de oven zelf te installeren. Wanneer je niet precies weet hoe je de oven moet meten en installeren, heb je de mogelijkheid om de hulp van een professional in te schakelen.

Ruim assortiment met verschillende soorten inbouw ovens

BCC heeft verschillende ovens in het assortiment, elk met zijn eigen voordelen. De keuze voor het type oven is geheel afhankelijk van jouw wensen. We zetten de verschillende soorten ovens graag voor je op een rijtje.

Extra opties

Naast de extra mogelijkheden die de multifunctionele ovens te bieden hebben, zijn er nog een aantal andere functies waarover sommige multifunctionele en conventionele ovens kunnen beschikken:

Functie

Uitleg

Klokje Sommige ovens zijn voorzien van een simpel klokje in het display waarop je de tijd kunt aflezen. Andere ovens hebben de mogelijkheid om het klokje ook in te stellen als timer.
Automatische programma's Veel moderne ovens beschikken over de mogelijkheid om verschillende programma's in te stellen en de temperatuur vooraf te programmeren. Soms is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van een start timer functie. Met deze functie kun je vooraf instellen op welk tijdstip de oven moet beginnen met het uitvoeren van het gewenste programma.
Telescopische rails Een telescopische rails kun je uit de oven schuiven, zodat je de gerechten gemakkelijk en veilig uit de oven kunt halen.
Pizzastand Deze stand is zeer geschikt om pizza's te voorzien van een extra knapperig korstje.
Softclosing deur De dempende scharnieren zorgen ervoor dat de deur van de oven altijd zachtjes sluit.

Inhoud

De inhoud of capaciteit van de oven wordt uitgedrukt in liters. Er zijn onder andere inbouwovens verkrijgbaar met een inhoud van 71 liter, maar ook van 47 liter en daartussenin. Door te kiezen voor een grotere oven van bijvoorbeeld 71 liter kun je vaak meerdere bakplaten en grotere ovenschalen kwijt. Vooral voor grote gezinnen met vier of meer gezinsleden is het ideaal om over een grote oven te beschikken, omdat er grotere hoeveelheden op hetzelfde moment klaargemaakt kunnen worden. Daarnaast hebben mensen die van bakken houden vaak veel profijt van een oven met een hogere capaciteit.

Uiteenlopende designs

Bij het uitkiezen van een oven kun je, naast het soort oven en de functies waarover de oven moet beschikken, ook een keuze maken uit verschillende designs. Zo kan er gekozen worden uit ovens in uiteenlopende kleuren en materialen en kun je bepalen of je een volledig geïntegreerde oven wilt hebben zonder uitstekende onderdelen.

Energieklasse

Het energielabel van een oven laat zien hoe zuinig het apparaat met energie omgaat. De inbouw ovens die bij BCC verkrijgbaar zijn, zijn erop geselecteerd dat de apparaten zo zuinig mogelijk met energie omgaan. Tussen de beschikbare apparaten bestaan verschillende gradaties, zoals inbouw ovens met energie-efficiëntieklasse C, maar ook met energielabel A+++. De inbouw ovens met energie-efficiëntieklasse C zijn zuinig te noemen, maar zijn wel minder zuinig dan de apparaten met energielabel A. Inmiddels bestaan er zelfs ovens met energielabel A+++ -30% die zelfs 30% zuiniger zijn dan een oven met energie-efficiëntieklasse A+++.

Ovens van verschillende merken

BCC verkoopt diverse inbouwovens van verschillende merken, zoals onder andere: Siemens, Whirlpool, Miele, AEG, Bosch en Inventum. Elk merk heeft weer zijn eigen, gunstige productspecificaties. De ovens van AEG hebben bijvoorbeeld als specialisme het toevoegen van stoom voor het bereiken van een knapperig resultaat, terwijl Inventum juist verschillende betaalbare ovens van een prima kwaliteit op de markt heeft gebracht.

Inbouw ovens die geschikt zijn voor IKEA-keukens

Veelal wordt de vraag gesteld of de inbouw ovens van BCC geschikt zijn voor de keukens van IKEA (zoals de FAKTUM of METOD systemen). De IKEA keukens onderscheiden zich niet van andere merken op het gebied van ovens.

Populaire inbouw ovens